Lezersvraag: Hoe kan ik het gele boekje bekomen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 augustus 2015

Beste lezers,

Ik zou graag willen weten, wanneer je voor Boeddha trouwt je dan ook het gele boekje kan bekomen of moet je voor de Belgische wet getrouwd zijn?

Of zijn er andere mogelijkheden om dit te verkrijgen?

Met vriendelijke groet,

Dirk

4 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik het gele boekje bekomen?”

 1. eddy zegt op

  Voor de gele huisboek moet je niet getrouwd zijn het is enkel een registratie dat je op dat adres woont. Je vrouw/vriendin moet wel een blauwe huisboek hebben van hetzelfde adres, zij verschaft je woonst. Bovendien moet zij sowieso naar immigration jouw gaan aanmelden op dat adres.

 2. Nico zegt op

  Beste Dirk,

  Ik “denk” dat geen van beide van invloed is op het “gele” boekje.
  Het “gele” boekje krijg je als je inwoner bent van Thailand en dus moet beschikken over een vaste verblijfplaats.

  Je krijgt het boekje gratis, maar je moet er behoorlijk veel voor doen. Ze geven in Thailand niet graag dingen gratis weg.

  Ik denk dat op dit blog er al zoveel over geschreven is, dat als je bij zoeken “geel boekje” intypt, je voor jaren leesvoer hebt.

  Veel succes er mee.

  Groetjes Nico

 3. marc de greve zegt op

  het gele boekje thabian baan kan je verkrijgen op het plaatselijk gemeente huis in thailand je moet wel met je thaise vrouw naar het gemeente huis en vragen welke documenten je nodig hebt voor mij was dat in tan sum (ubon ratchathani) een legalisatie van belgisch pasport in bkk op de belgische ambassade daarna laten vertalen in officieel vertaalbureau in bangkok plus officiele stempel van dat vertaaloffice daarna met gans die papieren terug naar het gemeentehuis van woonplaats in thailand en zoals bij mij na 2 maand had ik mijn geel boekje maar een goede raad vraag ter plaatse wat je juist nodig hebt en dit alleen nog maar voor de trip naar bkk voor de legalisatie veel geluk
  grts marc ps woon nog altijd in belgie.

 4. Maikel zegt op

  Bedank voor de reacties, altijd handig om dit kort en krachtig uitgelegd te zien. Top!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website