Beste lezers,

Als ik een Euro rekening open bij bijvoorbeeld de Kasikorn bank en daar € 23.000 op stort (dus ruim boven de 800.000 Baht eis) wordt deze dan door de immigratie geaccepteerd voor die 800.000 Baht eis? De rekening kan dus dagelijks gebruikt worden en is dus geen beleggingsrekening.

Ik doe in de loop van het jaar wel wat stortingen en eraf halen van euro ‘s zodat het lijkt alsof ik de rekening ook daadwerkelijk gebruik.
Bovendien blijf ik de 35.000 Baht voor de maandelijkse kosten overmaken via Transferewise, alleen wordt die volgens de berichten hier niet geaccepteerd als zijnde komende vanuit het buitenland.

Ik probeer te voorkomen dat ik straks bij het eventueel verlaten van dit land met een probleem wordt opgezadeld om de 800.000 Baht ergens anders gewisseld te krijgen (bijvoorbeeld door het bedrag illegaal mee te nemen o.i.d.)?

Groet,

Harm

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Geld op Euro rekening storten voor 800.000 Baht eis immigration”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Er zijn immigratiekantoren die zonder probleem een FCD aanvaarden. maar het is dan een lokale beslissing.
  Vraag het dus best aan je immigratiekantoor.

  Als je kan bewijzen dat die 35000 Baht van een buitenlandse rekening komt, zelfs via Transferwise, zullen ze dat normaal wel aanvaarden,maar dat zal ook van de IO afhangen.
  Ook dat kan je dan meteen vragen

  • Johnny BG zegt op

   Betreffende Transferwise wordt bij Bangkok Bank als code in het bankboekje FTT gebruikt wat staat voor Foreign Telegraphic Transfer maar mogelijk is dat bij andere banken anders.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Bij Bangkok Bank lijkt dat zo te zijn. Is bij vorige reacties ook al gemeld.

    Bij het overmaken van geld via Transferwise staat er in het bankboekje bij

    SCB :
    X1 = TransferDeposit. Code 50010 = Tele banking

    Kasikorn :
    TRN = Cheque or transfer – No book transaction
    MCLO7416 = Staat niet vermeld in de lijst wat dit wil zeggen (zou ik eens moeten vragen)

    Welke bank je ook gebruikt, als het niet duidelijk is op je bankboekje kan je altijd vragen aan de bank om het specifiek ook te vermelden in hun “Letter of certification”. Ze hebben meer inzicht in de codes en/of de oorsprong van het geld vermoed ik.
    En dan heb je nog het “transactie” bewijs van Transferwise ook.
    Uiteindelijk zal dat wel voldoende zijn denk ik…
    We zien wel als de eerste gebruikers van die mogelijkheid hun ervaringen delen.

    • Wim de Visser zegt op

     Dag Ronny,

     Je schreef:

     Bij het overmaken van geld via Transferwise staat er in het bankboekje bij

     SCB :
     X1 = TransferDeposit. Code 50010 = Tele banking

     Maar ik zie ook dat betalingen van mijn pensioen vanuit NL dezelfde X1 code hebben en 50010 en dat is ook een Telebanking en klopt dus.
     Maar betalingen van een Thaise verzekeringsmij aan mij vanwege een schade hadden ook code X1 / 50010 en dat lijkt mij toch geen Telebanking vanuit buiten Thailand.

     Immigratie zal er niet mee akkoord gaan denk ik zo als er een X1 en 50010 in het bankboekje staat.
     Maar ik kan het mis hebben hoor.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Ik beweer toch ook niet dat die code aanvaard zal worden door immigratie.

      Ik schrijf alleen de codes die op je SCB bankboekje vermeld zijnals het geld van “Transferwise” komt.
      (dit op een reactie dat bij de Bangkok Bank de code FTT (Foreign Telegraphic Transfer) vermeld is)

      Of dat al dan niet voldoende is voor de immigratieofficier weet ik niet Zoals ik zei, vraag de bank om het te vermelden in hun “letter of certificate” dat dit geld uit het buitenland komt als het niet duidelijk is op het bankboekjes. Zij hebben een beter inzicht in die gebruikte codes.

 2. erik zegt op

  Als je 8 ton waarde hebt waarom zou je dan de andere geldstroom moeten aantonen voor een extension? Mij is daar nooit naar gevraagd in 16 jaar Thailand. En wat Ronny Lat X zegt klopt; ook stortingen met TW kun je bewijzen en anders met jouw bankrekening uit het thuisland.

  • Wim de Visser zegt op

   Dag Erik,

   Je hebt natuurlijk gelijk maar ik moest vorig jaar aantonen waar ik van leef omdat de > 800.000 al die jaren ongeveer gelijk blijft.
   Wel op de dag van vernieuwing extension of stay 1000 THB opgenomen van de >800.000 voor het bank statement.
   Ik kon terug komen om mijn andere rekening te laten zien waarop mijn pensioen wordt gestort en dus van leef. Moest dus ook een bank statement aan te pas komen.
   Er werd fijntjes bij verteld dat bijdragen van mijn wettige Thaise echtgenote, die een goede baan heeft, uiteraard niet op andere rekening voorkomen en ook niet meetellen.
   Nee, ik moest genoeg laten overkomen uit NL om van te leven.
   Het hoefde geen 65.000 / maand te zijn maar voldoende om van te leven naar hun inzicht (welke ik niet weet)
   Vreemd hoor.
   Overigens was na het aantonen van alles het verder geen probleem.

 3. Leo Th. zegt op

  Beste Harm, losstaande van het feit of het immigratie kantoor dat nu wel of niet accepteert lijkt het mij niet verstandig om dat bedrag van 800.000 Baht te storten op een dagelijks te gebruiken betaalrekening. Het risico van verlies van je bankpas is altijd aanwezig en in Thailand kan je aankopen verrichten met de bankpas zonder een pincode in te toetsen. Stort het door de immigratie vereiste bedrag op een spaarrekening bij je Thaise bank (en dus ook geen beleggingsrekening), kan je in de loop van het jaar gewoon geld opnemen of bijstorten als je maar rekening houdt met de termijn van 3 maanden voor afloop van je huidige verblijfsvergunning. Je opmerking over het maandelijks overmaken van 35.000 Baht via Transferwise begrijp ik in dit verhaal niet. Aangezien je aan de eis van voldoende inkomen voldoet met een bedrag van 800.000 Baht op een (spaar) rekening hoef je toch ook niet nogeens inkomsten vanuit het buitenland aan te tonen.

  • Nest zegt op

   Alle nieuwe ATM kaarten(Voor de Nederlanders:bankpas) hebben nu een code met 6 cijfersin de plaats van 4,Bij aankoop
   dien je nu de code in te geven om te betalen ,veel veiliger nu

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Misschien bedoelt hij de “combinatie” methode.
   35 000 x 12 = 420 000 en hoeft hij dus maar 380 000 Baht op een Thaise rekening te hebben. De rest kan hij op zijn FCD houden.
   De combinatiemethode is mogelijk met een “visumondersteuningsbrief in combinatie met een bankbedrag.

   Vraag is nu of men ook de combinatiemethode zal aanvaarden die uitgevoerd wordt met een maandelijkse storting en een bankbedrag.
   Je stort dan maandelijks een bedrag van minder dan 65 000 Baht en vult dit aan met een bankbedrag tot 800 000 Baht op jaarbasis.
   Zou een oplossing kunnen zijn voor zij die een inkomen hebben van minder dan 65000 Baht, maar wel de mogelijkheid hebben om het aan te vullen met een bankbedrag tot 800 000 Baht.

   De toekomst zal het misschien uitwijzen, maar volgens de nieuwe regels is dit niet voorzien momenteel.

 4. Nest zegt op

  Je kan altijd uw geld terug transfereren . Vraag bij de bank een bewijs dat het geld van uw rekening in het buitenland kwam(de bank houd deze gegevens slechts 6 maanden bij). Je hebt dit bewijs ook nodig wanneer je eventueel een condo wilt aankopen.

 5. martin zegt op

  Open een tweede rekeing bij een andere bank stort daar vanuit je hoofdrekening automatich een bedrag wat je in de maand of per week of per 2 weken gebruikt.
  Op mijn hoofdrekekning heb ik geen pin kaart.
  Kan nooit meer verliezen dan 20000 bath want meer dan dat komt er nooit op.

 6. Peter de jong. zegt op

  Hier in udon thani moet de 800000 bath niet de laatste 3 maanden ook vast staan
  Er moet beweging inzitten
  Ja nattuurlijk wel boven die 800000 blijven
  Dus bv 5000 bath bij storten en dan er weer afhalen
  Nieuwe regel dit laatste kwartaal bij nieuwe lichting ambtenaren
  Verder hier prima geregeld ,ze doen niet moeilijk
  Stond in een half uur buiten toen ik aan de buurt was
  Multiply entre en jaarvisum
  Gr peter

 7. janbeute zegt op

  Afgelopen jaar werdt mijn FCD in Euro met meer dan voldoende tegenwaarde in Thaibath met de laatste 3 maandelijkse afschriften,en zelfs ook nog vermeld in de bankbrief van de Krungsri bank, niet geaccepteerd bij de immigratie in Lamphun.
  Hij wou bankboek in thaibath zien,
  Gelukkig had ik er al rekening mee gehouden en met dank van een van mijn TMB bankboekjes met voldoende bathjes op de rekening en uiteraard de bankbrief van de TMB en benodigde kopieen.
  Kwam er toch weer een visa extension uitrollen.

  Jan Beute.

 8. André Korat zegt op

  neem eens een kijkje op: http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html
  5.4 Buitenlanders die hun verblijf willen verlengen, dienen een verzoek tot verlenging van het verblijf in bij het Bureau van het Immigratiebureau met gedocumenteerd bewijs van overschrijving of een betaalrekening in Thailand of een inkomstenbewijs met een bedrag van niet minder dan 800.000 Baht of een inkomstenbewijs plus een depositorekening met een totaalbedrag van niet minder dan 800.000 Baht. Een verlenging van het verblijf met één jaar wordt verleend naar goeddunken van de immigratiebeambte aan de vreemdeling, zolang hij of zij aan de bovenstaande vereisten voldoet.
  Grtjes André

  • RonnyLatPhrao zegt op

   De tekst voor een verlenging is niet helemaal correct weergegeven op de website van Buitenlandse Zaken.
   “een inkomstenbewijs met een bedrag van niet minder dan 800.000 Baht ” moet zijn “een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht”. Dat is niet hetzelfde. Hetzelfde dus als wat bij de nodige documenten staat bij het aanvragen

   De juiste eisen staan te lezen in deze twee documenten
   – “Order of the immigration bureau No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand
   – “Order of the immigration bureau No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand .
   Daar is begin dit jaar dan die aanvulling op gekomen betreffende die maandelijkse storting van 65 000 Baht op een Thaise rekening.

   Maar hier gaat de vraag of een FCD ook wordt aanvaard.
   Dat is afhankelijk van het immigratiekantoor. Sommige zullen het aanvaarden, andere niet.

 9. Theo zegt op

  Het is helemaal niet door de immigratie bevestigd dat men 800000 moet hebben
  Ik maak gebruik van de ondersteuningsbrief van de Ambassade

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Juist.

   Er zijn momenteel vier manieren om aan de financiële eisen van de jaarverlenging te voldoen
   (voor “Retired”)
   1. Of een bankbedrag van minstens 800 000 Baht op een Thaise rekening (minstens drie maand op de
   rekening of 2 maand bij de eerste verlengingsaanvraag)
   2. Of een inkomstenverklaring van een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht.
   3. Of een inkomstenverklaring en een bankbedrag dat samen 800 000 Baht moet zijn op jaarbasis.
   4. Of een maandelijkse storting vanuit het buitenland op een Thaise rekening van minstens 65 000 Baht
   gedurende een jaar.
   (momenteel geldt voor dat jaar een overgangsperiode gezien dit maar pas in voege is en ook in de
   toekomst zal iemand die minder dan een jaar in Thailand verblijft maar de maanden moeten bewijzen
   tot aan zijn verlengingsaanvraag)

 10. harm zegt op

  Beste..

  Ik vroeg duidelijk om een EURO rekening en niet om een bathjes account met 800.000 B.I
  k wil geen gedoe met de douane of andere instantie als ik onverhoopt dit land moet verlaten.
  Ik zie mezelf ook niet in de rij bij de bank staan om de bathjes om te ruilen voor euro’s als men dat al doet met zulke bedragen.
  Jan Beute dank voor je uitleg voor mij is het nu duidelijk geworden.
  Ronny wat is er niet duidelijk aan het feit dat ik een vast bedrag in euro’s op een bank wil hebben en dan een maandelijks bedrag heb om van te leven. ik boek dit over via TW omdat dit voor mij de goedkoopste manier van overboeken is. Het is dus geen cobinatie van….

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Voor mij is het duidelijk.
   Alleen is het niet duidelijk waar je met die maandelijkse storting van 35 000 Baht naartoe wilde.
   Daarom dat ik de mogelijkheid van de “combinatie” ter sprake bracht.

   Trouwens ik heb je in de eerste reactie al duidelijk gemaakt wat je moet doen.
   “Er zijn immigratiekantoren die zonder probleem een FCD aanvaarden. maar het is dan een lokale beslissing.
   Vraag het dus best aan je immigratiekantoor.”

   Duidelijk ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website