Lezersvraag: Len Chair…..Pen chair, Geld inleggen en uitlenen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 februari 2017

Beste lezers,

Len chair en pen chair, zou staan voor een soort van goudmijn, door Thais uitgevonden. Nu geloof ik niet zo veel in goudmijnen en Thaise uitvindingen, vandaar mijn vraag: weet iemand mij meer te vertellen over dit “handeltje”.

Het zou gaan over geld (of goud) beleggen. Iedere maand iets inleggen en als iemand van de “groep” geld nodig heeft, kan die dat ontlenen van de groep tegen een bepaald percentage.

Maar ik vernam ook dat er al drama’s gebeurd zijn en dat vaak “de slimste” met de centen weg is. Dit systeem van geld belegen zou goed ingeburgerd zijn in België en Nederland, waar de goedgelovige Thai, met zijn 2 voeten intrapt…. met alle gevolgen van dien….

Groet,

Raf


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Lezersvraag: Len Chair…..Pen chair, Geld inleggen en uitlenen”

 1. ruud zegt op

  Zoiets zou natuurlijk mooi zijn voor de burger, maar aan het eind van de rit is het toch een soort bank.
  En dan heb je mensen nodig, die beoordelen, of iemand dat geld kan lenen en liefst ook weer terugbetalen.
  En dan moet je dus een renteniveau rekenen, waarmee die slechte leningen opgevangen kunnen worden.

  Aan het einde van de rit vrees ik dat alle inleggers gewoon hun geld kwijt zijn aan slechte leningen, dan wel aan de beheerder van het geld, die het aan leuke dingen heeft uitgegeven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Maud Lebert zegt op

  Ik weet niet hoe het in Nederland en Belgie werkt, maar in Indonesie is het al sinds jaren heel normaal. Er komen regelmatig alleen dames bijeen en die bespreken problemen privée of in het algemeen. Ieder legt een bepaald bedrag in de pot. Na een bepaald aantal maanden (wordt van te voren afgesproken) krijgt iemand van de groep de pot, omdat zij bv. medicijnen nodig heeft, of een ander probleem moet oplossen. Dit gaat de rij langs. Iedereen komt aan bod. Maar meestal gaat de pot naar een liefdadig doel, want de deelneemsters zijn er eigenlijk niet op aangewezen. Ik heb nooit gehoord, dat er moeilijkheden door zijn ontstaan. Het hangt natuurlijk van de afspraken af en ook hoe goed men elkaar kent.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Gerard zegt op

  Ja er is er 1 aangewezen om ‘t geld te begeten, die vwryrekt dan ook weleens met de noorderzon of diegene die ‘t geld geleend heeft wordt nooit meer gezien om decrente te betalen.

  Het werkt voorbamelujk wel onder hechte vrienden of familie in moo baans, maar vaak op werkplekken komt men er niet goed canaf als er 1 de benen neemt of niet aan zijn/haar verplichtingen kan voldoen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. fernand zegt op

  ik weet het bestaan er van al Jaren in Vietnam.
  werkt als volgt:
  bvb 10 pers leggen elk 10.000.000vnd in d e pot
  pot dus 10.000.000vndx10=100.000.000
  1 pers kan nu die pot hebben,de pers die de hoogste intrest bidet heft die pot,
  bvb 10%,dan krijgt die pers 100.000.000vnd mee naar huis -die 10% intrest=90.000.000
  het overschot 10.000.000 wordt verdeeld over de overig 9 pers ,die hebben dan natuurlijk
  11% plus.
  De ontlener moet dan de volgende 9 maand 10.000.000 aanbrengen,intrest heeft hij al betaald.
  volgende maand kan dan 1 van de 9 andere aanspraak maken ,uiteraard diegene die de hoogste intrest bied.Diegene die geen geld nodig heft en het uithoud tot het einde is d ebeste en kan afhankelijk van d e geboden intrest zijn kapitaal aanzienlijk vermeerderen.
  Maar zoals ze hierboven zeggen zijn het meestal een groep vrouwen,die zaken doen en een som geld kunnen gebruiken voor investering in hun zaak,personen die niks(geen borg) hebben worden meestal niet in de groep opgenomen,allee wat ik zie in Vietnam.Als je met 10 pers zoiets doet en je neemt iemand op ind e groep die al aan de grond zit ,vraag je om problemen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Hans Bos zegt op

  Het is geen chair, maar share (aandeel). Ik heb er jaren geleden al iets over op dit blog geschreven. En inderdaad ging de dame die de share beheerde er met de poet van door…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. henry zegt op

  niet de slimsten gaan met het geld lopen,m maar de bedriegers
  Is heel ingeburgerd in belgie en Nederland, en vele Thaise dames nemen er aan deel en meestal zonder medeweten van de partner. Samen met gokken is dit de oorzaak van schulden en andere finanieele drama’s, want vroeg of laat loopt het steeds faliekant af. En meestal is de niet Thaise partner daar totaal niet van op de hoogte.

  Afblijven en ver weg blijven van die handel, grootste probleem is echter de Thaise partner hiervan te overtuigen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 7. Alex zegt op

  Ik werk al meer dan 30 jaar bij het enige echte casino en kan tal van share verhalen vertellen van Thaise dames die 9 van de 10 keer slecht aflopen. De oprichtster van de pot gaat er meestal vandoor met de pot en blijft een jaar onder de radar. De NL partner is meestal niet op de hoogte en er valt niets te bewijzen of te verhalen. Niet aan beginnen, ik spreek uit ervaring

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. Fransamsterdam zegt op

  Hoewel ik geen al te hoge pet op heb van banken, zijn dat toch de aangewezen instanties om leningen te verstrekken en te beheren.
  Als je vindt dat de banken te weinig rente betalen of te veel winst maken, kun je (een deel van) je geld in aandelen van zo’n bank stoppen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Joop zegt op

  Ik heb een geode raad nooit aan meedoen.
  Tenzij je geld genoeg heb en het een leuk spelletje en niet moeilijk doet als je geld kwijt bent.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website