De Thaise politieacademie heeft besloten om vanaf volgend studiejaar alleen nog maar mannen toe te laten. Volgens de  Women and Men Progressive Movement is dat de klok terugdraaien en erg onwenselijk.

Vooral zedenslachtoffers blijken minder vaak bereid aangifte te doen als zij hun verhaal kwijt moeten aan politieagenten van het mannelijke geslacht.

“Wanneer er geen vrouwelijke politieagenten zijn, kunnen slachtoffers zich opgelaten voelen of huiverig zijn om met mannelijke agenten te praten. Het is een grote tegenslag voor zaken die te maken hebben met seksueel geweld en huiselijk geweld’, zegt een woordvoerster van de Foundation for Women.

Volgens een studie van UN Women wordt 90 procent van het seksuele geweld in Thailand niet gemeld. Soms wordt verkrachting zelfs gebagatelliseerd bij een aangifte. Bijvoorbeeld wanneer een vrouw werkt of heeft gewerkt als sekswerker.

Bron: Bangkok Post

17 reacties op “‘Geen vrouwen meer toelaten op de politieacademie is de klok terugdraaien’”

 1. hendrik zegt op

  De logica omtrent dit ontgaat mij volkomen. Wat ik al steeds opmerk is, hoe maak je je zelf belachelijk.

 2. Rob V. zegt op

  Kunnen de heren de vrouwen niet aan? Te triest voor woorden. De woordvoerder kon geen verklaring geven voor dit achterlijke besluit. “Het is beleid, we mogen verder informatie geven hierover”. Eerder al konden vrouwen geen rechercheur meer worden wegens het grote verloop, mannen flexibeler inzetbaar zijn en vrouwen meer gebonden zijn aan huishoudelijke verplichtingen zo zei men. Daar zakt je broek toch van af?

  http://www.khaosodenglish.com/news/2018/09/03/women-banned-from-police-academy-starting-2019/

 3. Thailandganger zegt op

  Heel apart …

  Als er al logica achter zit ontgaat die mij volledig.

 4. j.a. zegt op

  deze ……..hebben echt geen enkele bedoeling voor goede ontwikkelingen ten bate van het land….Zij willen terug naar de aristocratie en de mannelijke overheersing….terwijl het de vrouwen zijn die het land dragen.

 5. peter zegt op

  Dit besluit laat zien hoe het gesteld is met de houding van mannen ten opzichte van vrouwen. Waarschijnlijk zijn vrouwen beter geschikt voor dit werk dan hun mannelijke collega’s. Ze zijn dus een bedreiging en daarom worden ze niet langer toegelaten tot de academie. Vrouwen in Thailand zijn superieur aan de Thaise man. Ze pakken de problemen aan, en hebben empathie voor hun medemens. Maar boontje komt om zijn loontje. Dus uiteindelijk zal ook de Thaise vrouw zegevieren.

 6. john zegt op

  toch maar een kanttekening. Thailand loopt op heel veel punten vele jaren achter bij het westen en dan met name bij het moderne westen. In het verleden hadden we in nederland vergelijkbare gewoontes. Vrouwen die in het huwelijk traden werden automatisch ontslagen. En nog meer van dit soort zaken. Tot niet zo veel jaren geleden stopten vrouwen ook met werken als ze trouwden. De man was kostwinner de vrouw deed het huishouden. Thailand loopt wat achter dus ….
  Bovendien, je kunt het niet ontkennen, als de ouders ziek worden zwaait een van de dochters naar haar werkgever en vertrekt om de ouders te verzorgen. Ik onderschrijf dat dit niet tot depolitieacademie toelaten absoluut af te keuren is maar constateer tegelijk dat het wel past in het achterlopend Thailand.!

  • TheoB zegt op

   Thailand loopt op vele punten niet alleen achter, het loopt de laatste jaren ook nog eens achteruit!

 7. teun zegt op

  Is weer een plan bedacht door mannen met angst voor vrouwen. Stel je voor, dat er eens een zo heel goede vrouwelijke diender tussen zit, dat ze te zijner tijd zelfs landelijk hoofd van de politie wordt……
  Je moet er niet aan denken. Al die thaise dienders werken onder een vrouw.
  Dus beter nu maatregelen nemen om dat scenario te voorkomen. Toch?

  Trouwens, de thans werkzame vrouwelijke dienders zullen voortaan (nog) minder serieus worden genomen door hun mannelijke collega’s.

  • NL TH zegt op

   Misschien zijn deze mensen in Nederland geweest, hebben daar ook de keerzijde gezien van het beleid dat het moet een vrouw zijn en als het kan liefst van buitenlandse afkomst, of geschikt voor het werk minder van belang.
   Hierbij moet wel duidelijk zijn als ze niet minder zijn zij best de kans moeten krijgen maar dat oeverloos gezwam het moet een vrouw zijn en liefst van minderheden moet eens ophouden en proberen de juiste mensen te nemen.

   • Rob V. zegt op

    Wat heeft Nederland hier mee te maken? En wat je schetst klinkt als beleid van vorige vorige eeuw. Nederland kent wel vaak vacatures waarbij bij gelijke geschiktheid (!) de voorkeur uit gaat naar kandidaten die tot een groep behoren tot nu toe onvoldoende (naar ratio) vertegenwoordigd is. Dus inderdaad dan liever en vrouw daar waar veel mannen werken of juist een man daar waar veel vrouwen werken. Niets mis met diversiteit zodat er meer verschillende visies binnen een organisatie komen. Maar dat is waarschijnlijk de reden dat hoge piefen bij de Thaise politie er niet op zitten te wachten, ik vermoed dat ze liever een eenheidsworst zien, mannen die dus niet ‘moeilijk’ gaan doen. Bijvoorbeeld als het aankomt op bezoekjes aan horeca (tijdens en na werktijd) voor .. raad maar… ??

    Nee, ik kan geen enkel goed excuus bedenken waarom je vrouwen extra zou hinderen op carrière te maken. Ze zijn gewoon zielig, dom en achterlijk bezig.

    • NL TH zegt op

     sorry als je dat iets uit de vorige eeuw vindt je ben dan hier van niet up to date. ik ga niet zeggen dat het goed is heb ik ook niet beweerd.
     Hahaha wat flauw om als reden te geven vrouwen niet horeca bezoeken.Je bedoelt waarschijnlijk dat de vrouwen bij thee kransjes hun net werk hebben. 5555

     • Rob V. zegt op

      Ik doelde meer op oom agent die bij horeca langs gaat voor een mooie envelop, een drankje van het huis of andere onbetaalde diensten. Ik zie vrouwen minder snel gaan voor de ’trickle up’ economie maar ook zie ik ze minder snel de rol van alpha willen spelen. Al zullen er ook individuele patser vrouwtjes zijn. En nee dat betekent niet dat alle (of zelfs de meeste?) mannelijke agenten van het type engnek & grote ego zijn maar gewoon dat ik vrouwen dat (nog) minder zie doen dan mannen. Op diverse manieren kunnen ze dus andere perspectieve inbrengen en de mannen die wel van het beschreven type zijn laten merken dat zo’n van pakken, graaien en schoppen ook niet bij de politie getolereerd kan worden.

   • teun zegt op

    Het aanstellen van dienders OMDAT ze vrouw zijn, is wel iets anders dan “het sluiten van de opleiding voor vrouwen OMDAT ze vrouw zijn”.
    Ik denk overigens niet, dat hier in Thailand “minderheden” (?) bevoorrecht worden. Zo subtiel gaat men niet te werk. Anders warden vrouwen vanaf nu niet geweerd op de opleiding.

 8. Rob V. zegt op

  Volgens politie commissaris Chakthip Chaijinda is het weigeren van vrouwen op de academie geen discriminatie en zal dit vrouwen die (reeds?) Bij de politie zitten niet hinderen.


  This policy does not discriminate against women, and it won’t affect the female officers in the force,” Chakthip said.

  http://www.khaosodenglish.com/politics/2018/09/05/barring-women-from-police-academy-does-not-discriminate-police-chief-says/

  • teun zegt op

   Ik ben toch echt benieuwd waar deze commissaris zijn algemene ontwikkeling heeft gekregen.
   Het is geen discriminatie..??!!?? Wat is het dan wel? Gelijke behandeling? Gelijke kansen??

   Politie-vrouwen zullen hiervan geen hinder ondervinden? Onze alwetende commissaris Chakthip zegt het en dus is het zo!! Het lijkt meer een dienstbevel! “Waag het niet te laten weten als je er WEL last van heb!”t.

 9. RonnyLatPhrao zegt op

  Het is niet omdat vrouwen niet meer als kadet kunnen binnenkomen, dat ze geen politieagent meer kunnen worden.
  Er zijn nog twee manieren om politieagent te worden
  ” Two other options are to enter different pre-cadet training programs and to take another test, or obtain a bachelor’s degree and then a six-month training program by the Royal Thai Police.”
  http://www.khaosodenglish.com/news/2018/09/03/women-banned-from-police-academy-starting-2019/

  Er zijn dus nog mogelijkheden om politieagent te worden als vrouw.
  Niet dat in het daarom goedkeur dat ze niet meer tot de cadettenschool worden toegelaten.
  Voor vele vrouwen zal dit waarschijnlijk de enige optie geweest zijn om politieagent te worden.

 10. Jacques zegt op

  Zo te lezen isde uitsluiting van toepassing op vrouwen die de hogere politieopleiding gaan volgen op de academie en dus als cadet wonrden aangesteld. Dit heeft dus gevolgen voor de rang en vergelijkbaar van inspecteur of hoger. De lager aangestelden kunnen kennelijk nog wel gewoon in de opleiding en voor de hogere rangen is er de optie die Ronny net verwoord heeft. Daar is sprake van pre cadet trainingen en bachelor geschoolden die via om wegen nog wel mee mogen doen. Dat die commissaris geen afdoende reden meldt voor de ban op directe aanstellingsmogelijkheid van hoger opgeleiden vrouwen zegt natuurlijk genoeg. Rechtsongelijkheid ten top.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website