Beste lezers,

Ik lees diverse verhalen over stoelen en parasols. Wij gaan over 2 weken naar Pattaya, ik heb op het blog gelezen dat er op woensdag GEEN stoelen en parasols meer zouden staan. Is dit echt zo staat er niets meer op woensdag?

Wie kan mij hier een kloppend antwoord op geven?

Groet,

Jac


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Lezersvraag: Geen strandstoelen en parasols op woensdag in Pattaya?”

 1. Harold zegt op

  Woensdag is het een rustdag voor de strandhouders en voor de stoelen en parasols.

  Kunnen ze bijkomen van de andere hectische dagen om zoveel mogelijk russische vakantiegangers te weren om het genot van de westerse en australische touristen te bevorderen, die soms wel wat verteren.

  • frank zegt op

   In reactie op “Harold” :
   Hoop, dat dit antwoord als cynisch grapje is bedoeld !
   Ja, het is ongelooflijk, maar op woensdag zijn er geen strandstoelen en parasols te vinden op het strand van Pattaya/Jomtien ! Thailand verwendt zijn betalende toeristen steeds meer !(ook cynisch bedoeld !)
   Wat zal het volgende zijn ?

 2. Bep zegt op

  Ja, het klopt en op het eiland ook

 3. jan zegt op

  Hallo Jac

  Inderdaad dat is waar ik woon in Hua Hin daar is het hetzelfde
  Dus goed nieuws voor de dames woensdag shopping Day

  jan

 4. Alex zegt op

  Inderdaad: op iedere woensdag geen strandstoelen en geen parasols in Pattaya en Jomtien! “Om het strand schoon te maken, en mensen de kans te geven om te genieten van het lege strand” bullshit!
  Dus op woensdag iets anders plannen of met je handdoekje in het zand…

 5. p.hofsteep zegt op

  Ik ben net terug uit Jomtien en in na jomtien staan op woensdag wel strandtentjes en kun je ook een strandstoel huren.

  • ruud zegt op

   Ik ben hier nu 6 weken. Er zijn geen strandtentjes en ligstoelen op woensdag op het strand. Eaar ben jij dan geweest als je dat wel gezien hebt?

 6. dyna zegt op

  Ja dat is waar de stranden zijn leeg – geen stoelen – geen verkopers op woensdag . Velen zoeken naar alternatieven voor deze idiote beslissing van de thaise autoriteiten .De mijne : Pattaya Park – een groot engiszins in verval geraakt groot zwemparadijs.
  Natuurlijk zitten er wel mensen op het strand – niet veel – op hun eigen matje en onder de weinig bomen die er staan . Voor de rest : LEEG en waarom ; Niemand weet het .

 7. John Chiang rai zegt op

  Toeristen die het nog steeds beter vinden dat er geen strandstoelen verhuurd worden,en liever op een handdoekje plaats nemen,zou ik graag het volgende willen zeggen.
  Als je s’avonds na zonsondergang op de beachroad in Pattaya,richting strand kijkt,dan zie je dat het daar zonder te overdrijven wemelt van de ratten. Nu weet iedereen dat ook in Thailand geen enkele rat een luier draagt,zodat je aan de strandstoel vrije dagen heerlijk in de rattepoep kunt plaatsnemen.
  Alle naturisten die deze vervuiling graag in de schoenen schuiven van de standstoel gebruikers kan ik meteen de wind uit de zeilen nemen. Aan dagen waar strandstoelen verhuurd worden,wordt s’avonds het strand door de verhuurders opgeruimd,wat bij de meeste annonieme handdoek gebruikers slecht te controleren is.

  • Piet K zegt op

   Helaas zie je die beesten overal in ZO-Azië, in Malakka kwamen ze ‘s avonds uit de rioolputten lopen, in Phnom Penh kwamen ze uit de Mekong zwermen en midden in Saigon zaten ze naast ons tafeltje op het terras. Dus moet je altijd op de hygiëne letten, vooral in de grote steden en in restaurants/ stalletjes aan de weg en is het gevaar op het strand (ze komen pas na het donker) relatief klein.

 8. ko zegt op

  Het is inderdaad vreselijk die stille woensdag op de stranden. Uitgerekend op mijn stranddag kan het niet meer. Op maandag golfen, op dinsdag naar de bridge, woensdag strand, donderdag inkopen, vrijdag de poetsvrouw. Zaterdag en zondag is het me te druk met al die Thai op het strand. Dus uitgerekend op die ene dag kan het niet meer. Ik heb al een boze brief geschreven naar de minister president. Schandalig hoe ze met hun toeristen omgaan. Ook vrienden die hier maar 3 weken op vakantie komen, kunnen dus 1 dag per week niet op het stand liggen te bakken. Ze kunnen natuurlijk wel naar allerlei hotels en andere gelegenheden om in de tuin te liggen bij het strand, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. De verveling slaat genadeloos toe op zo’n dag want Thailand is alleen maar strand en een beetje rest.

 9. L.van den Heuvel zegt op

  De strandloze woensdag is niet leuk maar ik hoorde vandaag dat vanaf woensdag 18 maart alle thaise stranden gesloten worden en dat het zelfs niet is toegestaan om met een eigen bedje op het strand te bivakkeren. Is dit toeristje pesten of gunt men de uitbaters en verkopers niet het extra centje wat deze mensen verdienen. Ik dacht altijd dat toerisme een belangrijke bron van inkomsten was voor thailand.
  Kunt u me wat meer vertellen over het strandbeleid van het huidige thailand.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste L.van den Heuvel,
   Op de stranden van Phuket is het verhuur verbod van strandstoelen en parasols ,een dagelijks feit.
   Niet alleen de lezers van Thailandblog nl reageren op dit feit met ongenoegen,ook o.a de Thailandse krant de ,,Bangkok post”,en de Duitse site ,,Thaizeit .de hebben hier reeds gereageerd.
   De onderstaande site,, Thaizeit.de ”schrijft o.a van dit complete chaos.
   http://www.thaizeit.de/thailand-themen/news/artikel/phuket-update-strandsituation-das-chaos-ist-perfekt.html

  • Eugenio zegt op

   Wat de bedoeling van de regering was, kun je lezen in dit artikel van CNN van vorig jaar.
   http://edition.cnn.com/2014/08/07/travel/phuket-beaches-opinion/
   Dit beleid wordt door de lagere overheden (o.a. politici en politie) momenteel zwaar (met succes als je de meeste reacties hier leest) tegengewerkt.
   Met als een gevolg bijvoorbeeld deze rare woensdag maatregel. (eigenlijk een soort van sabotage)

   In tegenstelling wat John Chiang rai beweert, waren er toen ook vele voorstanders onder de toeristen en lezers van Phuket Wan.

   Voor veel objectievere informatie over dit onderwerp, kun je je het beste oriënteren op de site van Phuket Wan.
   http://phuketwan.com/

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Eugenio,
    Dat de regering de wildgroei van strandstoel verhuurders ,en corrupte handel wil aanpakken is in principe een goede zaak,waar de meeste toeristen mee accoord gaan.
    Alleen de manier hoe dit gebeurd brengt voor vele toeristen,en mensen die hier hun dagelijks brood verdienen problemen mee,die dagelijks,te zien en te horen zijn.
    Verder wek jij de indruk,dat ik mij niet bewust ben ,dat er ook voorstanders zijn van deze maatregelen,wat ik, als je goed leest nergens geschreven heb.
    Ik vertegenwoordig met mijn mening een groot deel van die toeristen, die graag een goed beleid hebben,met een gecontroleerde strandstoelen verhuur,die tevens ook plaats schept voor de eventuele handdoek gast.
    Verder schrijf jij dat de z.g.n.lagere overheden zoals (politici en politie)vele maatregelen tegenwerken,en je noemt dit( eigenlijk een soort van Sabotage) Wat jij hier Sabotage noemt is niets anders als dat wat o.a.de Bangkok Post en de Duitse thaizeit.de( CHAOS) genoemt hebben.
    En verwijst dan op een volgens jou objectievere site ,,Phuket Wan” die in de kern precies het zelfde schrijft,en net zo als alle andere site’s vol staan met reacties van tegenstanders.

  • Tom Teuben zegt op

   Je zal maar een flatje of hotelkamer gehuurd hebben zonder zwembad in de buurt.
   Ik kan me voorstellen dat velen na deze ervaring denken (en zich voornemen) Thailand voor gezien te houden

 10. l.lagemaat zegt op

  Een paar opmerkingen als het mag.
  Richting Na Jomtien -Bang Sarea- Sattahip zijn er leuke strand lokaties te vinden met stoelen en parasols.
  Dat er een grote rattenplaag aan de Bali Hai richting richting Walking street heerst is juist.Door veel
  gif e.d.zijn er al honderden weggeruimd.Oorzaak straatventers en toeristen laten veel etensresten achter.
  De toren van het Pattayapark is met een lift te bezoeken,schitterend uitzicht,zie postings elders.
  Pattaya/Jomtien wordt erg tekort gedaan als alle bezienswaardigheden in de omgeving overgeslagen
  worden.(zie vorige postings).Veel mensen kwamen zeer enthousiast terug en hadden geen last van
  een genadeloze verveling.Lees eens de postings,folders,brochures.Neem gezamenlijk een taxi en
  onderneem iets!

  groet,
  Lodewijk

 11. Willem M zegt op

  Probeer eens een dag iets anders. Zon zee rust en een ligbedje voor 50 bath in noord Pattaya.
  Bij de grote rotonde voorbij de ingang van het grote Dusit Thani hotel eerste weg links, hangt een groot bord boven de weg met de tekst Bella Villa. Iets voorbij het Bella Villa hotel linksaf. Aan de linker kant heb je een piep klein strandje. Je kunt hier wat eten drinken je eigen laten masseren en een ligbedje huren .Aan de rechterkant bevind zich een wat groter strand. Dit is misschien een alternatief voor de woensdag. In ieders geval veel plezier.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Willem,
   Jou idee iets anders te proberen om zon, zee en rust te zoeken in Noord Pattaya is zeker goed bedoeld,maar kan voor een stad als Pattaya waar vele duizenden toeristen verblijven,nooit een goede oplossing zijn. Het piep kleine strandje,en zelfs het iets grotere strand waar je van schrijft stoot snel aan zijn grenzen,als dit als alternatief wordt aangenomen, en is eigenlijk niets anders als een goed bedoelde volks verhuizing waarbij qua masse het chaos reeds zichtbaar is.
   Ook de ideën van anderen,om bijv als alternatief een Shopping dag te houden,of een andere atractie te bezoeken,is eigenlijk absurd .
   Een toerist die veel geld in het land brengt,en uitgaat van een strandvakantie,heeft geen alternatieven nodig,zeker niet als deze veroorzaakt worden door de belachelijke besluiten van een regering,die tot op heden ,nog steeds geen begrijpbare reden van dit chaos genoemd heeft.
   gr.John.

 12. Annemieke Raedt van Oldenbarnevelt zegt op

  Mensen Thailand is toch veel meer als alleen maar strand. We gaan toch niet gemiddeld 12 uur in een vliegtuig zitten om alleen het strand aan te doen van Thailand dan doe je het land mijn inziens echt tekort en zijn er trouwens ook mooie stranden dichter bij huis.

  Deze maatregelen zijn voor de uitbaters zeker niet leuk en hopelijk koek er voor hen betere maatregelen maar wellicht kan men nu iets anders leuks ondernemen in de buurt waar anders aan voor bijgenaamd wordt op weg naar strand.

 13. john zoet zegt op

  ik ben juist terug van een 14 daagse vakantie op Kho Samet en daar was niets van deze idiote regeling te merken.
  élke dag ook op woensdag strandstoelen.
  heerlijk rustig eiland zonder veel disco lawaai bij sunrise villa’s naast de pier

 14. Sjaak S zegt op

  Ik ben toch best wel aan veel stranden op de wereld geweest. Overal waar ik was, heb ik hoogstens een matje meegenomen en zo weinig mogelijk bagage.

  Toen ik voor het eerst in Azië kwam, zo’n 37 jaar geleden, was ik verpletterd door de schoonheid van de stranden. Een jaar later ging ik met een vriend op vakantie in Frankrijk. We reden langs de kust naar het zuiden. Dit was de laatste vakantie die ik in Europa wilde houden. De stranden vol met stoelen en mensen die daar lagen te bakken. Ik had heimwee naar Azië.
  Met de komst van het massatoerisme in Azië begon zich dat beeld hier ook af te tekenen. Stranden die door strandstoelen, verkopers en zonnebakkers vervuild werden.
  Nu, wanneer wij strand opzoeken, gaan we ook altijd op zoek naar strand waar geen stoel te bekennen is. Daar waar je lekker kunt wandelen, mooie schelpen kunt vinden en waar geen “vertier” is.
  Ik betwijfel of het “toerisme kapot gemaakt” wordt door deze maatregel. Wel het soort toerisme, waar ik persoonlijk een hekel aan heb.
  Of deze toeristen “geld in het laatje” brengen, zal mij persoonlijk geen moer uitmaken. Ik denk dat Thailand ook zonder dit soort toerisme overleeft. En ik geloof, dat wanneer men hier de keuze heeft, een van de eerste dingen die bij een betere economie zullen verdwijnen, juist dat soort strandtoerisme is.

  • ruud zegt op

   In Nederland staan de stranden ook vol met strandstoelen.
   Mijn ervaring met de mensen die strandstoelen verhuren is altijd geweest, dat ze het strand schoon hielden.
   Al was het maar uit puur eigen belang.
   Want de toeristen zullen weinig zin hebben om een stoel te huren in een vuilnisbelt.
   Zonder die verhuurders zullen de stranden aanmerkelijk smeriger worden.

   • Sjaak S zegt op

    Hoe kan een strand “schoon” genoemd worden, wanneer het natuurlijke habitat van zo’n strand kapotgemaakt wordt door horden toeristen die daar in de zon liggen te braden?
    Samen met deze overbevolking en de strandstoelen, mag het er wel “schoon” uitzien, maar het is klinisch gezien een dood stuk grond.
    De vele diersoorten die zich normaliter handhaven op zo’n gebied, worden weggejaagd en gedecimeerd door de poten van de stoelen en de toeristen… welke vogel wil of kan daar nog op jacht gaan? Welk krabbetje kan daar nog een holletje graven?
    Omdat in Europa de stranden volgepropt zijn en alleen nog maar de winter enigszins genot bereiden kan, moet dat dan elders ook gebeuren en dan nog beweren dat dit ergens goed voor is?
    Toen ik een aantal jaren door omstandigheden “gedwongen” was om in Portugal op vakantie te gaan, omdat de mijn ex met beide dochters zo graag daar wilden zonnen, zagen ze mij zo goed als niet. Het ballet dat je dansen moest om naar een plekje te komen, was te veel van het goede. Pas tegen zes uur (jawel – Nederlandse etenstijd) was het weer genietbaar. Ik kon ‘s tegen zonsondergang vele kilometers lopen en genoot van de schoonheid.
    Voor mij bestaan er geen mooiere stranden dan stranden zonder menselijke invloed. Zonder stoelen, zonder verkopers, zonneaanbidders en “pleziermakers”…. En als het kan met een mooi muziekje in de achtergrond. Ooit eens met Pink Floyd (Dark Side of the Moon) luisterend over een strand gelopen? Je denkt dat je in een andere wereld bent…
    Lui op een stoel liggen, kan ik thuis ook. Daar heb ik geen strandstoel voor nodig.

  • dyna zegt op

   de stranden in Jomtien zijn breed genoeg voor beiden en ik ben benieuwd of je ook een parasol meeneemt of met je blote bast in de felle zon zit /ligt ?
   Het goede van de stoelen /bedjes zijn de prijzen : betaalbaar voor iedereen 30 bath tot 100 bath en dat met parasol !

 15. lung addie zegt op

  Beste Jac,

  er werd reeds veel gemekkerd over de strandstoelen affaire, met zelfs de meest gekke commentaren die gewoon hypotheses zijn en nergens op steunen. Ik ga er van uit dat de “zetelloze dag” een goede reden zal hebben. Niemand is er tenslotte bij gebaat “toeristje pesten” te spelen.

  Je kan het op twee manieren bekijken:
  de pessimist : gemekker omdat er één dag per week geen strandstoel is
  de optimist : in een week zitten zeven dagen, dus als er één dag zonder strandstoel is dan zijn er nog steeds zes MET strandstoel, die ene dag gebruik ik dan wel om eens, ipv luiweg in een strandstoel te leggen braden, iets anders te doen wat ook leuk is.

  Als die ene dag je verblijf in Thailand moet verpesten zou ik de raad geven naar elders te gaan waar het beter is.

  Lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website