Geachte heer, mevrouw,

ik ben zowel in Nederland als in Thailand via de nieuwsbrief een trouwe lezer van uw blog.

Nu wil ik zelfs eens een probleem aan de orde stellen. Hoe doe ik dat?

Ik woon de meeste tijd van het jaar in tambon Thung Phraya, ampur Sanam Chai Khet, Cha Choeng Sao.

Ik heb een schotel en via True Move PSI televisiekanalen w.o. BVN. Dit kanaal op 226 is of gestoord of helemaal niet te zien.

Navraag bij BVN leverde niets op. Stand schotel, kastje alles goed. Ook de buren hebben geen ontvangst. Ik zou graag de ervaringen van de andere Nederlanders/Belgen willen weten.

Of is er eerder al iets gepubliceerd. Gaarne uw reactie.

Alvast bedankt.

Huib

21 reacties op “Lezersvraag: Geen ontvangst BVN op de schotel in Thailand, hoe kan dat?”

 1. chris&thanaporn zegt op

  Beste,
  had ook even geen BVN en andere kanalen.
  Heb een OTA reciever/ontvanger en na een kort telefoontje naar mijn sateliet shop kreeg ik de raad de ontvanger even aan en af te zetten daar er een update was gebeurd
  En inderdaad na enkele minuten toen de balk op het scherm helemaal ten einde was gelopen (via Thaicom2&5)terug signaal
  Mss moet er via de software van de ontvanger wel auto update worden ingeschakeld en anders manueel?
  Ook doe ik soms bij mindere kwaliteit een”continuity move” van Oost naar West op de reciever en alles werkt dan weer prima.
  Gebruik wel 2 verschillende merken ontvangers en iedere ontvanger heeft zijn eigenheid!
  Mss is dit wel een oplossing voor je problemen.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik heb een goede (soms een tijdelijke interferentie) tot zeer goede ontvangst in Bangkok.

  Je hebt al wel navraag bij BVN gedaan begrijp ik, maar hier staan anders ook mogelijk oorzaken en oplossingen voor ontvangstproblemen. Misschien heb je er wat aan.

  http://www.bvn.nl/faq/Ontvangstproblemen

 3. Lenthai zegt op

  Wij hadden in
  Phetchabun hetzelfde probleem en na overleg met de installateur een grotere schotel angeschaft.Nu werkt BVN goed en zonder storingen.
  Het is wel een giga ding, staat achterin op ons stuk grond, dat gelukkig groot genoeg is.

 4. carolien zegt op

  Ook ik heb BVN, heb ook een PSI schotel. Nergens problemen met uitzondering van de (bijna) dagelijkse atmosferische storing die ongeveer 20 minuten duurt…maar dat nem ik voor lief. Misschien toch nog eens je leverancier ernaar laten kijken, beter afstellen ofzo. Woon NIET in BKK trouwens…

 5. Henk B zegt op

  Even de stekker er uit, ( dus stroom er af ) weer aanzetten, en hij steld zich zelf weer in, met of zonder update, ook bij een storing werkte het bij mij. PSI Sungnoen,Nakornratchasima

 6. eric zegt op

  Ik heb een schotel en via True Move PSI televisiekanalen w.o. BVN. Dit kanaal op 226 is of gestoord of helemaal niet te zien.True Move PSI? true move is KU-band
  hier de oplossing
  zorg dat ge een C-band schotel hebt minimum 2 meter en deze laten afstellen alleen op BVN ,nooit beeld verlies zelfs bij zware regenval
  de andere hoeven niet zo precies te zijn afgesteld is een paar millimeter verschil met bvn

 7. pascal Chiangmai zegt op

  Hallo beste BVN kijkers,ik woon in Chiangmai en ontvang op kanaal 165 BVN,
  heb in mijn tuin een een draaibare schotel van 1.80 cm doorsnee,op motor bestuuring
  via mijn instalatie in de salon,kan ik met het schema ook RTL4,sbs6,rtl5,en nog veel
  meer nederlandse en buitenlandse kanalen ontvangen,kosten voor deze instalatie 28000
  thb,geen problemen met ontvangst soms als het heel erg slecht weer is dan heb ik storing
  maar dat is dan voor korte duur,
  groetjes,Pascal

  • frank zegt op

   Pascal,
   Kun je mij vertellen waar je deze schotel gekocht hebt en wie dit installeert? Dat zou gweldig zijn. Ik woon in Mae Rim. Mijn emailadres mag ik hier niet vermelden, helaas maar zou grag contact hierover willen

  • wim zegt op

   Beste Pascal,
   zelf ben ik toch vrij goed onderlegd in de Sattelite Materie maar deze oplossing is bij mij niet bekend. Ik ben van mening dat die zelfs niet mogelijk is.
   Zou je zo vriendelijk willen zijn mij meer details van je aansluiting te sturen?
   Bijvoorbaat Dank.

  • Fred zegt op

   Hoi Pascal,

   Kan je echt de astra 3 op 23 graden ontvangen. Ben erg benieuwd.

   Groet

   Fred

  • Bob Mersie zegt op

   Hoi Pascal
   Ik zou ook graag meer willen weten, wie dit heeft aangelegd en zo meer ik ben n.l ook op zoek naar deze ontvangsten

   met vr gr Bob Petchabun

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ook ik ben benieuwd hoe de genoemde kanalen in Thailand kunnen ontvangen worden d.m.v. een schotelantenne, zelfs als die 1.80 is en richtbaar.
   Deze kanalen zitten volgens mij enkel op de Astra satellieten ,die niet in Thailand kunnen ontvangen worden omdat de footprint van de satelliet niet tot hier reikt.
   RTL4, SBS6, RTL5 ea zijn wel via een andere weg te bekijken, en ergens zal daar wel een satelliet tussen zitten, maar rechtstreeks uit de lucht plukken ?
   Als ik mij niet vergis zijn de genoemde kanalen trouwens gedecodeerd, en kan je ze in de ontvangstgebieden alleen bekijken via een betaalpakket.

   Het is in ieder geval de eerste keer dat ik verneem dat iemand via een schotelantenne deze posten kan bekijken in Thailand.
   Echter de wereld draait door, en je weet maar nooit waar het stop, dus had ik ook graag hier wat informatie over.

 8. peter janssen zegt op

  Heb precies hetzelfde probleem met de ontvangst van BVN, Hoewel zeer sporadisch de ontvangst wel even ongestoord is. De installateurs hebben volgens mij hun uiterste best gedaan maar het wil gewoon niet lukken. Kastje extra getest en is in orde.
  Heb geen idee hoe ik dit probleem kan oplossen.
  Peter Janssen

 9. h.janssen zegt op

  Hier in prankonchai het zelfde probleem s”morgens tot 10.00.uur redelijk installeur vertelde mij dat ik een grotere schotel moest kopen, maar bij sommige thaise kanalen het zelfde probleem, ook het startkanaal van psi / true, wat mij wel opvalt dat bij helder weer de ontvangst nog slechter is. Weet helaas geen oplossing te bedenken. h.janssen

 10. Leije Vanonschot zegt op

  Ben ik even blij geen belangstelling te hebben voor Belgisch/Nederlandse TV, want ik heb aan alle (electronische) apperatuur waar altijd wel wat aan schort of hapert een bloedhekel. De computer en het internet zijn me al erg genoeg. Bovendien is het gewoon afwachten geblazen wat ze daar in betreffende Nederlandse of Belgische Studio mij willen voorschotelen. Dat teneinde de volgende dag met de Nederlandse buurman (die ik niet heb) of de Nederlandse collega (die ik niet heb) te kunnen meepraten? Dat vond ik al niet van belang toen ik die nog wel had. En altijd dat ‘entertainment’, zodat iets als het dan serieus is, dat onderbroken wordt door onbenul.
  Misschien dat ik het Thaiblog nog eens een aantal vragen voorleg als: hoe houd ik mijn internet aan de praat, waar haal ik een (op de Nederlandse taal werkende) spellingscorrector vandaan, hoe kom iok aan een website, en zo nog wat meer van die vragen. Want ja, geinformeerd wil ik wel blijven en mijn Nederlandse commentaar (zoals dit) wil ik wel net zo foutloos kunnen spellen als ik wel kan met mijn engelse teksten. Ik ben namelijk gewoon een stukje van de actuele wereld, zij het dan een eigenwijs stukje, dat zijn eigen informatie kiest. Hulde aan Dick van der Lugt voor zijn informatievoorziening.

 11. gerard zegt op

  Met een PSI schotel van 2 mtr doorsnee tot voor kort geen enkel probleem totdat ook hier een rampzalig beeld verscheen, maar na het snoeien van enkele bomen is het hele probleem verholpen.

 12. John Kruse zegt op

  Heb kortgeleden na mijn verhuizing naar Sattahip een schotel en sateliet ontvanger gekocht bij JSat.tv in Bangkok. Zij leveren o.a. een pakket met o.a. BVN. Werkt perfect.

 13. Van Zantvoort Danny zegt op

  Ik heb ook al sinds meer dan een jaar geen signaal meer voor BVN.
  Tís te zeggen het is niet sterk genoeg meer om beeld te krijgen.
  Ik heb al meerdere keren geprobeerd om de schotel bij te stellen maar voor BVN lukt het me niet om het hoog genoeg te krijgen.
  Terwijl het voordien wel heel makkelijk te vinden was.
  Ik woon in Na Jomtien Pattaya maar grondgebied Satahip.

 14. hans Gielen zegt op

  Ik heb al sinds jaren een schotel van PSI, toen de verbinding twee jaar geleden erg slecht werd, heb ik een monteur laten komen, die een grotere schotel voorstelde.
  Nu weer prima beeld, alhoewel ik de laatste tijd weer wat atmosferische storingen heb.
  Een grotere zorg is het samen gaan van PSI met True Move.
  Ik had bij PSI alles in eens betaald, en ik betaal geen maandelijkse kosten.
  Ik ben bang dat dit binnen kort gaat veranderen.
  Ik woon 20 km noord van Chaiyaphum.

 15. Huib Baak zegt op

  Hierbij een aanvullende reactie op mijn vraag, overigens bedankt voor plaatsing. Navraag bij PSI/True Move leverde mij de volgende informatie op. Het probleem is bij hun bekend. Op 29 maart a.s. wordt er door ThaiCom een nieuwe satelliet verbinding tot stand gebracht. Het probleem schijnt dan verholpen te zijn. Wachten af.

 16. RonnyLadPhrao zegt op

  Hoe is de situatie bij jullie sinds 29 maart ?
  (Zie reactie Huib Baak ivm nieuwe satelietverbinding wat de verbinding zou verbeteren).

  In ieder geval is het bij mij slechter geworden. Daarvoor geen problemen nu elke avond. Vanaf 2100 is het een ramp. Volledig gestoord beeld.
  Niks verbetering dus sinds 29 maart. En als het een nieuwe verbinding betreft dan zijn we slechter af. Van de kant de beek in geholpen zeggen we bij ons.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website