Beste lezers,

Ik heb even een vraagje over bankpas in Thailand van de SCB SMART PASS. Er staat alleen een rekening nummer op en geen naam meer.
Nu ken ik de naam van degene wie ik geld stuur natuurlijk wel, maar neem het graag precies over van de pas om foutjes voor te zijn.

Weet iemand waarom er geen naam meer op de pinpas staat bij SCB smart card?

Groet,

Frank

5 reacties op “Lezersvraag: Waarom staat er geen naam meer op pinpas bij SCB smart card?”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Geen idee waarom dat zo is. Op mijn SCB-pas staat inderdaad geen naam. Op de Krungthai-pas van mijn echtgenote trouwens ook niet. We kregen ze bij het openen van de rekeningen overigens meteen mee. Dat is dan wel weer handig. Bij telebankieren via SCB voer ik de banknaam en het rekeningnummer van de begunstigde in en dan wordt diens naam er automatisch bijgezet. Dat is dus een mooie extra controle.

 2. henry zegt op

  Bij mijn weten heeft er op een debet ATM kaart nooit een naam gestaan

 3. NicoB zegt op

  Even korte research gedaan, op alle passen die ik en anderen hebben staat op geen enkele pas een naam, ook niet op de Smart Card van SCB.
  Het verrast mij dat u een pas in handen gehad lijkt te hebben waar de naam eerder wel op stond.
  Het verdient aanbeveling om niet een naam over te nemen van een bankpas maar de naam van de rekeninghouder zoals die vermeldt staat op de eerste pagina van het bankboekje.
  Waarom de naam niet meer op een pas zou staan weet ik niet, wellicht om de kans op mogelijke fraude bij verlies of diefstal van een pas tegen te gaan.
  NicoB

 4. Rudolf zegt op

  Misschien heel simpel aan SCB vragen, kunnen je waarschijnlijk zo antwoorden

 5. Martien zegt op

  Bij de Kasicorn heb ik om een pas met mijn voor- en achternaam. wanneer je er naar vraagt ,krijg je die . De wachttijd was toen ongeveer een week of twee. Gemakkelijk in het buitenland op vakantie. Wel geldig laten maken op de bank voor de betreffende vakantie periode.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website