Geen BVN meer in het zuiden van Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 juli 2018

Beste lezers,

Kan BVN niet meer ontvangen in Zuid Thailand.Bij navraag kreeg ik de mededeling dat BVN geen signaal meer heeft. Kunt u dit bevestigen?

Groet,

Hendrik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Geen BVN meer in het zuiden van Thailand?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik ontvang BVN momenteel prima via Thaicom 5C. Dit wel in Bangkok, maar ze zijn er dus nog wel.
  Dat is een hele tijd anders geweest, met veel storingen, maar onlangs is er een up-dat geweest die alles overhoop heeft gegooid.
  Ook bij mij was BVN volledig weg. Terug instellen dus.

  Dat heb ik als volgt gedaan.
  Ga naar “Menu” en vul de PIN code in als daarom wordt gevraagd.
  Ga naar “Edit Channel” (Icoontje met een TV) en selecteer “Delete all”. Zo zijn alle kanaalnummers weer vrij.

  Ga naar “Installation” (Icoontje met de satelliet)
  Selecteer dan “Satellite list” en selecteer daar “Thaicam 5C”.
  Ga naar “Single Satellite search”. Daar zal bovenaan dan naast “Sattelite” “Thaicom 5C” verschijnen, omdat je die geselecteerd hebt.
  Ga naar “FTA only” en selecteer “Yes” (zoekt je enkel de gratis kanalen op en niet de betaalkanalen die je dan toch niet kan zien, of je moest ervoor betalen natuurlijk. In dat geval “No” selecteren)
  Ga naar “Scan Mode” en selecteer “Auto Scan”
  Selecteer dan “Search” en alle TV en Radio kanalen die aan de criteria voldoen worden automatisch opgezocht.
  Wanneer de “scan” is afgelopen (duurt even maar de voortgang kan je volgen) dan “OK” drukken.
  Verlaat het “Menu”.

  Je kan i.p.v. een satelliet ook meerdere satellieten laten afzoeken.
  Ga opnieuw naar “Installation” (Icoontje met de satelliet)
  Selecteer dan “Satellite list” en selecteer daar de satellieten die je wil laten afzoeken. Neem best “Thaicom 5C er altijd bij.
  Ga naar “Multiple Satellite search”. Daar zie je dan bovenaan al de satellieten die je eerder geselecteerd hebt en die zullen afgezocht worden. Hoef je dus niet opnieuw te selecteren.
  Ga naar “FTA only” en selecteer “Yes” (hierdoor krijg je weer alleen de gratis kanalen en niet de betaalkanalen die je dan toch niet kan zien, of je moest er voor betalen natuurlijk. In dat geval “No” selecteren)
  Ga naar “Scan Mode” en selecteer “Auto Scan”
  Selecteer dan “Search” en alle TV en Radio kanalen die aan de criteria voldoen worden automatisch opgezocht.
  Wanneer de “scan” is afgelopen (duurt wat langer gezien meerdere satellieten, maar de voortgang kan je volgen) dan “OK” drukken.
  Verlaat het “Menu’.

  Nu kan je BVN gaan zoeken. Opletten want soms is er geen aanduiding dat het BVN is, maar je hoort het wel als men Nederlands praat of je ziet de ondertiteling
  Sinds de nieuwe up-date kan ik echter geen kanaalnummers meer selecteren met mijn afstandsbediening, maar dat los ik op door die zenders in mijn “Fav” (favoriet) te zetten. Heb je enkel een lijst met je favoriete kanalen die je dan maar aan te klikken hebt. Kanaalnummers zijn dan overbodig.

  Ik weet niet of je aan mijn uitleg wat hebt, maat zo heb ik het opgelost.

  Succes.

 2. niek zegt op

  Nadat ik een nieuwe tv had gekocht verscheen tot mijn verrassing BVN als een van de vele kanalen op de kabel WEtv in Chiangmai.

 3. Bert Schimmel zegt op

  Een paar dagen geleden is de website van BVN (https://www.bvn.tv/gids/) vernieuwd, je kan nu gemakkelijk via internet bekijken. Je hoeft alleen maar op het gewenste programma te klikken en de video wordt geladen.

 4. David H. zegt op

  meerdere mogelijkheden

  https://www.bvn.tv/bvn-app/

 5. Bern zegt op

  Ik heb gebeld met PSI provider die zeiden mij dat BVN niet over de juiste papieren beschikt voor Thailand en na de update geblock is in opdracht government. Volgens mij is dit flauwekul dus toch maar even nagevraagd bij BVN. Het is inderdaad weer een smoes van PSI. Als je de zenders opnieuw instelt komt BVN wel voorbij maar wordt niet vrijgegeven door PSI.
  Enige oplossing is blijven klagen bij PSI

 6. Peter. zegt op

  PSI heeft alle buitenlandse zenders van hun
  systeem afgegooit via een wijziging van hun systeem
  dus iedereen dient een ontvanger te kopen die niet
  van PSI is.

  Veel plezier met deze oplichters

  Koop een android tv kastje 70 nederlanderse zenders
  70 euro per jaar.

  Wel betalen goedkoper is een ramp
  Sommige leveren kastjes 10 stuks op de
  zelfde code valt hij steeds uit

  • Rembrand zegt op

   Peter,
   Ik hoef niet per sé 70 nederlandse zenders, maar als ik een willekeurige satellite receiver koop bij bv Aliexpress dan kan ik toch gewoon Thaicom 5 KU band kiezen en alle kanalen w.o. BVN ontvangen en m’n PSI kastje weggeven. Op de satellite is BVN toch niet geblokkeerd?

 7. Henk Hollander zegt op

  PSI geeft geen BVN meer door. Krijg ze ook niet meer in Roi Et, oost-Thailand. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg, gelet op de kwaliteit van de prigramma’s.

 8. loe zegt op

  Ik woon op Samui en heb geen problemen met de ontvangst van BVN. behalve kleine storingen
  zo nu en dan. Het beeld ”slaat een paar seconden terug” en gaat dan weer verder waar we
  gebleven waren

 9. Rembrand zegt op

  Ja, ook bij mij in Samroiyod is BVN niet meer beschikbaar. Ik heb een PSI S2 box en normaal kan ik op kanaal 300 BVN ontvangen, maar kanaal 300 is verdwenen en op geen van de andere kanalen wordt BVN uitgezonden.

  Noodgedwongen kijk ik nu op mijn iPad via de website BVN.tv. Aanvankelijk werd ik daar doorverwezen naar de app NPO Start, maar daarop zijn vanwege “jouw” geografische locatie geen programmer’s te bekijken. Waarom ze mij ongevraagd tutoyeren begrijp ik niet maar dat zal wel de moderne tijd zijn. Het lukte me overigens niet om handmatig BVN toe te voegen aan mijn PSI box. Als iemand suggesties heeft dan houd ik me aanbevolen.

 10. brabantman zegt op

  Zelf kijk ik nooit naar BVN. Enorm politiek gekleurd, alleen voor deugmensen. Volgens cijfers van de NPO zelf, kijken er alleen nog bejaarden. Uitstervend medium dus. De jeugd geeft voorkeur aan internet en kijkt praktisch geen tv meer.
  Ditzelfde probleem krijgt m.i. ook deze site op afzienbare tijd. Voornamelijk ouderen reageren hier en de site geeft veel informatie over gezondheidsproblemen voor voornamelijk ouderen.

 11. Mike zegt op

  Gewoon de app downloaden op je tablet en/of smartphone. Heb je altijd en overal BVN.

 12. teun zegt op

  Ik had in Chiangmai via PSI opens problemen met meerdere kanalen en dus ook met BVN. Bleek er door e.o.a. “club” een update te zijn geregeld.
  Nieuw kastje laten komen en alles is weer “normaal” . Het is altijd wat. Maar uiteindelijk….. BVN blijft gewoon uitzenden en te volgen.
  Ze adverteren toch ook met “BVN te volgen in the middle of nowhere!” dus dan lijkt zelfs Zuid Thailand geen problem te hoeven zijn, lijkt mij.

 13. ERIC zegt op

  In Phuket al 6 weken een probleem,heb dit aan bvn gemeld maar uiteraard geen reaktie.

 14. Alex zegt op

  Ik, hier in Pattaya, 2 dagen gescambled.
  nu weer helemaal ok, sinds woensdagavond 21.00 uur.

 15. Joost-Buriram zegt op

  Ik kreeg op de PSI S2 box ook geen BVN meer, maar de schotelboer heeft bij mij een jaar geleden een DVB Digital Satellite Receiver aangesloten en BVN is een tijd zeer slecht te ontvangen geweest, ook via deze box, maar op het ogenblik is hij al een paar maanden storingvrij.
  Ik weet dat ik BVN ook via internet kan ontvangen, maar ik ben nu eenmaal gewend als ik ‘s morgens om een uur of zeven uit bed kom, op BVN te kijken naar Studio Sport of DWDD, daarna het nieuws, daarna een amusement programma en bij de koffie Nieuwsuur en/of Pauw, verder hoeft het voor mij niet meer.

 16. Elodie Blomme zegt op

  Wij hebben zeker 4-5 techniekers gevraagd om te komen terug zetten van BVN was de een op de andere dag weg op 300 kastje PSI S2 ze stuurde hun kat gevraagd wat het kan zijn dat BVN weg is was het antwoord van de een de soldaten hebben het geblokkeerd de andere dat is met de voetbal weer een andere BVN is gestopt in Thailand en nog een koop een nieuw kastje en alles o .k dus zeker niet o. k heb zeker 1 maand zonder BVN OP TV GEZETEN!! met een nieuw kasje het laatste nieuw van PSI een paar mails gestuurd naar BVN en antwoord gekregen nog altijd te zien op Thaicom via satelliet zonder problemen dan had ik geluk mijn airco man kwam voor iets met de airco en ik vertelde het en hij zij kom ik zal het in orde maken en JA!! terug BVN op tv normaal 300 nu 16 als je het terug wil BVN op tv zoek een die er wat van kent geen die zeggen wij kunnen alles die dat zeggen zijn er genoeg in Thailand [veel te veel ] alleen een dikke rekening en verplaatsing kosten en ze zijn terug weg en jij zit met de problemen ik woon in het noordoosten van Thailand hopelijk vinden jullie een geschikte mensen die er wat van kennen en het terug zetten op jullie tv.

 17. Lungfons zegt op

  In noord oosten van Thailand, Khon Kaen en omstreken sinds aanpassing Lay out is de ontvangst zeer slecht tot niets meer.
  Via internet op tvzelden nog bereik.
  Laptop en IPhone soms ontvangst.
  Heb gemeld aan BVN naar kreeg
  geen reactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website