Beste lezers,

Mijn vriendin vertrekt 2 september terug naar Thailand waar zij haar inburgeringsexamen zal doen op 6 september, zij zal dan ook haar geboorteakte en een ongehuwdverklaring moeten ophalen. Ze is geboren in Ranong, vader is overleden en haar moeder spreekt ze al heel veel jaar niet meer. Ik begrijp uit dit forum dat het nodig is om 2 getuigen bij het ophalen van deze verklaring mee te nemen?

Is er een mogelijkheid dat zij iemand anders meeneemt aangezien ze echt geen contact met haar moeder wil. Ze heeft een geboorteakte in haar bezit, heeft deze een houdbaarheidsdatum? Deze is namelijk ongeveer 2 jaar oud.

Zelfde vraag geld eigenlijk voor haar ongehuwd verklaring, moet ze daar dan ook 2 personen voor meenemen? Ik hoor graag van u.

met vriendelijke groeten,

robert de leth


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Geboorteakte en een ongehuwdverklaring voor inburgeringsexamen”

 1. Jörg zegt op

  Wat ik mij daar van meen te herinneren is dat het iedereen mag zijn, volgens mij waren het bij mijn vriendin gewoon twee mensen die aanwezig waren in dat kantoor en voor een kleine vergoeding wel getuige wilde zijn. Maar dat was een jaar of zeven geleden.

  • robert zegt op

   bedankt voor je reactie!

   ik hoop dat dit inderdaad zo is. Weet je toevallig ook of haar geboorteakte die zij al een aantal jaar heeft nog steeds geldig is?

 2. jan zegt op

  ik geloof dat alle documenten maar 3 maanden oud mogen zijn , en gaat zij voor het eerst op examen nu

  het schijn tegenwoordig heel moeilijk te zijn succes

  • robert zegt op

   Ze gaat inderdaad voor het eerst examen doen, ze heeft hier nu 3 proefexamens gedaan en alles geslaagd met een gemiddelde van een 8. Maak me daar niet heel druk om het is meer de stress die ze krijgt door het verkrijgen van de documenten.. Bedankt in ieder geval!

 3. Adje zegt op

  Vraag het dorpshoofd en een goede Thaise vriendin als getuige. Zo hebben wij het ook gedaan. Natuurlijk wel een tip geven.

  • robert zegt op

   Top!! Dat zal haar opluchten, nog wel een klein probleem ze weet niet waar haar dorpshoofd woont, zelfs niet waar haar geboortedorp is.. Ze zal alles in ranong moeten doen, kunnen we ook daar een ambtenaar vinden die dit zou kunnen doen?

   thanks

   • adje zegt op

    Je zegt dat ze geboren is in Ranong. Je zal ongetwijfeld bedoelen in een klein dorpje in de provincie Ranong. Ik denk dat je het beste naar het gemeentehuis van Ranong city kan gaan. Als je al een geboortebewijs hebt deze kopiëren en op het gemeentehuis de kopie van een handtekening en stempel laten voorzien. Mijn vrouw kreeg ook geen uitdraai uit de computer. Ter plaatse in het gemeentehuis werd haar geboorte aangifte gekopieerd uit een boek dat ergens in het archief lag. Zowel IND als gemeente hier in Nederland heeft nooit moeilijk gedaan. Voor de papieren bewijs ongehuwd moet je inderdaad 2 personen meenemen die verklaren dat zij ongehuwd is. Deze getuigen moeten wel hun legitimatie meebrengen.Maar mijn advies, ga naar gemeentehuis en zij vertellen precies wat je moet doen. Is in 2 a 3 dagen geregeld.

    • robert zegt op

     Dat bedoel ik inderdaad, dacht er ook al aan om naar het gemeentehuis te gaan en het daar verder uit te zoeken. Bedankt voor je reactie!

 4. robert zegt op

  Schitterend! Dan komt het helemaal goed..

  thanks


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website