Beste lezers,

Ik heb via via gehoord dat een aantal Nederlanders in Thailand te horen hebben gekregen dat de Rabobank-rekeningen worden opgeheven. Net zoals met de ABN-AMRO rekeningen destijds is gebeurt.

Een andere Nederlander, die zijn ABN-AMRO-rekening was kwijtgeraakt, kreeg in Nederland van de Rabobank te horen dat zij ook zouden stoppen met rekeningen van Nederlanders in Thailand.

Dan blijft alleen ING is nog over….

Wie kan dit gerucht bevestigen?

Groet,

Ernst-Jan

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Gaat de Rabobank ook rekeningen van Nederlanders in Thailand opzeggen?”

 1. Hans zegt op

  Het lijkt me dat alleen de Rabobank dat kan bevestigen. Ik heb nog steeds mijn ABNAMRO rekening maar wellicht scheelt het dat ik oud-personeel ben.

  • ruud zegt op

   Dat u nog steeds uw rekening hebt, bewijst dat de ABNAMRO liegt in haar procedures bij het kifid over het niet hebben van vergunningen.
   Zonder vergunningen zou ze u ook geen rekening kunnen aanbieden.
   Aan de expats die hier tijdelijk verblijven trouwens ook niet.

   Maar dat was al wel duidelijk.
   Ik heb dat ook verwoord in de klacht bij het kifid, maar nog de ABNAMRO nog het kifid heeft gereageerd op de beschuldiging van misleiding.
   Wat ook al een hoop zegt natuurlijk.

   Overigens zegt de ABNAMRO niet letterlijk, dat ze geen vergunningen heeft, maar suggereert dat met de woordkeuze wel.

   Bovendien heeft zij mij krantenberichten opgestuurd, waarin staat dat de ABNAMRO geen vergunningen heeft, wat de intentie tot bedrog wel aantoont.

   We wachten af, wat er in de uitspraak komt te staan, maar de communicatie tussen kifid en ABNAMRO, waarin mijn vragen aan de ABNAMRO via het kifid lopen, die ze vervolgens misvormd en onvolledig doorgeeft, in plaats van lettelijk en het kifid dat accepteert dat vragen niet, of half beantwoord worden, geeft geen goed gevoel over de te verwachten uitspraak.

   Niet dat dat van belang is, want de ABNAMRO zou altijd nog met artikel 35 mijn rekening op kunnen zeggen.
   Ik heb ondertussen wel een zeer interessant en lezenswaardig dossier over de communicatie tussen kifid en en ABNAMRO.

  • c.hoek zegt op

   onbegrijpelijk dat U nog steeds Uw rekening hier heeft omdat U oud-personeel bent,
   ik woon 20 jaar in Thailand en heb meer dan 50 jaar een ABNAMRO rekening gehad
   nu dus brutaal stopgezet
   via de Bangkokbank moet ik voor de kleinste betaling euro33 betalen aan transferkosten(Fleurop;,een boek etc)
   schandelijk!

   • Joop zegt op

    Heb je geen vrienden of familie , die voor jou in Nederland een rekening kunnen openen?
    Zo eenvoudig…..scheelt je een hoop geld.

    • Herbert zegt op

     Rekening op naam van vrienden is wel leuk maar als er meer op staat dan de belasting vrije voet worden zij aangeslagen volgens de belasting wet

   • Jan zegt op

    Kunt zelf bij de ING gewoon rekening openen zonder problemen ook al verblijf je permanent of tijdelijk in het buitenland. Prima service. Dus ik zou denken waarom niet gewoon weg bij die andere banken. Er zit toch geld aan verdient anders zou ING het ook niet doen.

 2. Hendrik zegt op

  Beste Ernst-Jan, het klopt dat de ING nog doorgaat want die heeft tot tegenstelling met de ABN wel een vergunning voor Thailand. Als de RABO zegt dat ze gaan stoppen dan zal dat wel.

  Misschien dat er nog een internetbank is die wel een vergunning heeft, ff googelen zou ik doen als ik jou was. Heb je tenminste zekerheid.

  Succes

  • l.lagemaat zegt op

   De Rabobank zegt dat niet!

   Alleen het geruchten circuit!

  • Rob Tha Mai zegt op

   Ing is ook in Thailand vertegenwoordigd met eigen kantoren. Voor circa 4 ot 7 jaar stond hun logo zelfs op gebouwen. Welliswaar daar zat officieel een verzekeringspoot van ING in ( Chanthaburi). Echter om een wazige omschrijving hebben ze die poot overgedaan. Het logo is verdwenen maar de achtergrond is nog steeds oranje.

   • chris zegt op

    De ING in Thailand is alleen een bank voor bedrijven, niet voor particulieren.

    • Hendrik zegt op

     Chris, ING is er ook voor particulieren in Thailand, in november alles omgezet naar Thailand (adres, telefoon en 2e card van mijn vrouw) verder geen enkele andere acties. Dus puur particulier.
     Dit werd allemaal keurig netjes geregeld en er werd met geen woord gerept over het wonen in Thailand.

     • chris zegt op

      We hebben het wel over hetzelfde? Want ik heb mijn ING rekening in Nederland met een Thais adres en telefoonnummer, maar mijn rekening is NIET naar Thailand overgezet. Ik kon ook geen nieuwe ATM kaart krijgen in Bangkok.

      • Hendrik zegt op

       Ik denk dat er inderdaad wat verwarring is, je blijft klant in Nederland. Een nieuwe ATM kaart sturen ze vanuit Nederland naar het bij de ING geregistreerde adres.

   • Petervz zegt op

    ING is aandeelhouder in de TMB bank. Die bank heeft verder geen bijzondere zakenrelatie met de ING.

 3. Edaonang zegt op

  Ik heb onlangs mijn adreswijziging doorgegeven aan de Rabobank. Daarnaast heb ik in april uitvoerig contact gehad met deze bank i.v.m. diverse andere zaken. Hierbij is Thailand nadrukkelijk aan de orde geweest. De bank heeft op geen enkele wijze kenbaar gemaakt dat zij van plan zijn om mijn rekening te sluiten.
  U kunt het beste navraag doen bij uw eigen Rabokantoor.

 4. john zegt op

  mogelijk spelen gewone commerciele overwegingen een rol. Een nederlandse rekening van iemand die in Thailand woont zal waarschijnlijk nauwelijks worden gebruikt. Een bank wil net als iedere andere organisatie wel iets verdienen aan een klant. Een kleine nederlandse klant kan , is een verwachting, een grotere klant worden bv lening, verzekering, hypotheek etc etc. Dat zit er voor een klant die in thailand woont niet in. Daarbij komt dat er door de nieuwe wetgeving nogal wat extra werk verbonden is aan klanten buiten de EU.
  Als je verwacht dat een klant alleen maar geld kost, kosten zijn hoger dan baten ,is het nogal logisch dat je ervan af wilt. Een minder opvallend excuus is dan gauw gevonden.
  Ik zou wel eens willen weten of klanten van de ABNAMRo met een stevige beleggingsportefeuille of bv nog eigenaar zijn of betrokken zijn bij een bedrijf in nederland ook de deur gewezen is, of die ook eruit gezet zijn.
  Edaonang zegt hierboven dat hij recent met Rabo contact heeft gehad “over diverse andere zaken” . Kan het zijn dat hij wel een thaise klant is die wat meer doet met zijn rekening dan betalen van een paar rekeningen in nederland. bloemtje sturen, ed.

 5. jay zegt op

  DHB bank kun je via computer een rekening openen

  • Hans Bos zegt op

   Een onzinnig voorstel. In de voorwaarden van DHB staat dat je een tegenrekening moet hebben bij een Nederlandse bank. En die raak je nu net kwijt…

 6. Tak zegt op

  Zelfs met een aandelen portefeuille en een aantal andere producten wordt je rekening opgeheven. Ook al heb je er nog een bedrijfsrekening lopen met een aardig saldo van een Nederlandse BV. Je prive rekening wordt gestopt.

 7. Kees 2 zegt op

  Abnamro zegt niet op als je nog een hypotheek hebt.

  Maar ik begrijp niet waarom mensen zich zo druk maken om Abnamro of eventueel Rabo… Er zijn diverse andere banken. Of neem een buitenlandse bank: N26 in Duitsland bijvoorbeeld. Lijkt alleen wat duurder bij geld overmaken naar Duitsland. Maar een creditkaart is gratis.

 8. PaulW zegt op

  Mmm, ik heb net m’n adres bij Rabo omgezet van China naar Thailand. Ik heb niets vernomen dat ik wordt opgeheven. Houdt het in de gaten.

 9. jay zegt op

  nou Hans bos zo onzinnig is dit niet een rekening bij ING als tegenrekening en een rekening bij DHB voor een stuk betere rente dan bij ING het is maar wat je onzinnig noemt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website