Fruitbomen planten in de omgeving van Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 mei 2019

Beste lezers,

Wij zijn van plan om op onze grond in de omgeving van Chiang Mai diverse fruitbomen te planten, alvorens we een huis gaan bouwen.

Mijn vraag is, is er in de omgeving van Chiang Mai een leverancier voor deze bomen? En dan gaat het niet om kleine boompjes, maar al wat volwassener bomen.

Daarbij willen ook gebruik maken van een deskundig advies van deze leverancier, want er is nog geen water om de bomen in het begin te bevochten. En willen we ook weten wat o.a. de afstanden tussen de bomen moet zijn etc.

Ik hoop dat er lezers zijn die ons kunnen helpen.

Groet,

Albert

7 reacties op “Fruitbomen planten in de omgeving van Chiang Mai?”

 1. marc zegt op

  Fruitbomen plant je tussen de vier a vijf meter van elkaar
  Een waterpomp kost tussen de honderdduizend en honderdvijftig duizend Bath hoe diep ze moeten gaan met boren

 2. Han zegt op

  Kun je het beste daar een goede hovenier zoeken want hangt heel erg van de grond en de lokatie af.

  • albert zegt op

   dank voor uw reacties en i.d.d. de locatie bepaald wat er wel of niet groeit vandaar dat we een adres in Chiang Mai zoeken omdat de grond ook in CM is.

 3. Nico zegt op

  Tja,

  Waar de 121 de ping rivier overgaat, richting Mea Rin, daar stonden grote bomen voor de verkoop, kan ook zijn dat deze bomen afkomstig waren van de ombouw van de 121 en er tijdelijk geparkeerd werden.
  Ook achter de Tesco Lotas aan de hight way is een grote planten markt.

 4. Frank Kramer zegt op

  Sawasdee Albert, ik weet dat in het oosten van Chiang Mai, ga via de 1317, vanaf het moment dat je de shopping mall Promenada voorbij bent, diverse boomkwekers zult vinden. Soms met hele grote en hele oude bomen. Maar zij zitten doorgaans niet direct aan de grote wegen. De eerste vind je al direct na Promenada, links aan de 3029 in het dorpje Si Bua Nueng. En ga je daar in de buurt verder dwalen meer Oostelijk, dan zie je er meer.
  Ook in de buurt van Sang Kampaeng zag ik er verschillende.Geen idee of er veel fruitbomen tussen zitten? Dat zal eraan liggen of je er een vindt met een groot assortiment. Want de kleinere richten zich doorgaans meer op sierbomen voor de tuin. Kwestie van met de scooter een dagje daar de omgeving verkennen.
  succes

  • albert zegt op

   dank je voor jullie adviezen we gaan kijken over enkele weken

 5. Francois Nang Lae zegt op

  Langs de weg 4041 nabij de San Kamphaeng hot springs zitten verschillende boomkwekerijen die ook grotere bomen verkopen. Normaal gesproken is de prijs die genoemd wordt inclusief het bezorgen en plaatsen en inclusief een “servicebeurt” na een aantal weken. Dat laatste wil men nog wel eens “vergeten”, dus dat moet je uitdrukkelijk afspreken. Goed de tijd nemen om bij verschillende verkopers te gaan kijken om prijzen en kwaliteit te vergelijken is ook aan te bevelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website