Beste lezers,

Ik heb een simpele vraag wat schijnbaar niet simpel lijkt. De vraag is: Kan je door het opsturen van een document vanuit Nederland naar Thailand regelen, dat mijn Thaise vriendin aldaar ons kind op mijn naam kan laten schrijven?

Heb deze vraag jongstleden na Nederlandse ambassade in Bangkok gestuurd. Met als reactie dat ik in Nederland met toestemming van Thaise vriendin het kind op mijn naam kan schrijven. Dit is dus niet wat ik vraag!

Vandaar ik het op Thailandblog nogmaals vraag.

Of is het überhaupt niet mogelijk? En moet ik hiervoor zelf aanwezig zijn in Thailand.

Groet,

Thaiaddict73


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met een formulier uit Nederland mijn kind in Thailand erkennen”

 1. jasper van Der Burgh zegt op

  Uit je verhaal is niet duidelijk of het kind al geboren is. Als het een ongeboren vrucht betreft, kun je samen met je vriendin naar de ambassade in Bangkok gaan om het te echten, d.w.z. te verklaren dat jij de a.s. vader bent.
  Indien het kind al geboren is in Thailand neem ik aan dat jullie de ziekenhuispapieren hebben en de aangifte bij de amphur. Op beide formulieren staat dan, als het goed is, jouw naam vermeld als de vader.
  Indien dat niet zo is denk ik dat jij in persoon naar de amphur moet in Thailand om een verklaring af te leggen waarin je het kind erkent. Ik kan mij niet voorstellen dat je kunt volstaan met een in Nederland afgegeven verklaring.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Je kunt een verzoek tot erkenning indienen bij het ‘local district office’, dus ik vrees dat je daarvoor naar Thailand moet. Over alternatieven dat je zoiets ook door een gemachtigde kan laten doen is mij niets bekend.
  Zowel de moeder als het kind moeten met het verzoek akkoord gaan.
  Dat betekent dat het kind in ieder geval moet weten/beseffen/accepteren wie de vader is en het kind moet ook zijn of haar naam kunnen schrijven ter ondertekening.
  Normaal gesproken worden kinderen jonger dan 7 jaar hiertoe niet in staat geacht, en in dat geval moet voor de erkenning de procedure via de rechter worden gevolgd.

 3. eduard zegt op

  Bij aangifte van geboorte kan je kiezen welke familie naam het kind krijgt, je moet vermeld staan op de geboorte akte en zij hebben ook jouw paspoort nodig om de geboorte akte op te maken.
  Wil je het ook de NL nationaliteit geven dan zijn er andere procedures. Ik ben Belg en heb het voor mijn kinderen gedaan op de ambassade in Bangkok, voor NL ken ik de procedure niet.

 4. thaiaddict73 zegt op

  Mijn vriendin is in juli/aug uitgerekent, maar zoals ik al uit deze twee reacties lees, is mijn vermoeden bevestigd.wilde toch zeker weten of het wel of niet zou gaan. Ik ga zelf of kan pas in oktober na thailand dus dan moet het maar even wachten.

 5. J.H. zegt op

  Je kan je kind in Nederland erkennen en/of in Thailand………De Thaise manier is ingewikkelder dan de Nederlandse versie. Ik ben hier de afgelopen maanden mee bezig geweest! Dus ik weet waar ik het over heb. In Nederland gaat het iets makkelijker en sneller en kost geen geld, de Thaise manier is een stuk trager en duurder. Ik ben niet getrouwd en dan moet je je kind adopteren volgens Thais recht…….moeilijk verhaal en instanties werken stroef. Ben bij ampur, tesseboun, rechtbank geweest en heb verschillende advocaten gesproken…..er zijn weinig mensen die bij die instanties werken die echt verstand van zaken hebben (kreeg regelmatig de LOOK). Althans, dat is mijn ervaring, geldt ook voor BUZA, NL ambassade in Bangkok en ook voor instanties in NL. De 1 zegt dit en de ander dat. Door al die procedures en regels is het een rommeltje geworden. Succes!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website