Lezersvraag: Fietsreis van een jaar door Zuid-Oost Azië en visum voor Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 september 2017

Beste lezers,

Wij maken een fietsreis van een jaar door Zuid-Oost Azië. In onze route fietsen we een paar keer Thailand binnen. De eerste keer kunnen we dat doen door in Hanoi een visum van 60 dagen voor Thailand aan te vragen. Tussentijds gaan we dan nog naar Myanmar per vliegtuig en kunnen we weer voor 30 dagen Thailand in na terugkomst.

Het probleem is echter, dat we daarna nog een keer vanuit Laos Thailand binnenfietsen. We hebben begrepen dat we dan maar maximaal 15 dagen in Thailand kunnen verblijven en dat we bovendien een bewijs van een geboekte vlucht moeten hebben om deze 15 dagen Thailand binnen te mogen komen. Onze fietstocht duurt langer.

De vraag is dus: is er nog een andere mogelijkheid om langer in Thailand te kunnen verblijven als we over land binnen komen die derde keer?

Weet iemand over het bestaan van een multiple entry 50 plus visum of wordt dit niet meer verstrekt?

Groetjes,

Marijke


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

1 reactie op “Lezersvraag: Fietsreis van een jaar door Zuid-Oost Azië en visum voor Thailand”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Kom je over land Thailand binnen dan bekom je sinds 31 december 2016 een verblijf van 30 dagen Visa Exemption m.a.w. de 15 dagen is nu 30 dagen geworden over land. Net zoals bij binnenkomsten via de luchthaven dus.
  Een 30 dagen “Visa Exemption” kan je eenvoudig verlengen met nog eens 30 dagen in elk Immigratiekantoor.
  Men kan vragen om een bewijs van voldoende financiële middelen en inderdaad ook een bewijs dat je Thailand gaat verlaten. Dit is niet altijd zo, maar hangt van de grenspost af of men dit vraagt of niet.
  Let op, want binnenkomsten over land op basis van “Visa Exemption” kan maar 2 maal per kalenderjaar. Eerdere binnenkomsten dat kalenderjaar via een luchthaven worden normaal niet meegerekend.

  Je kan voor je derde keer toch ook een “Tourist visum” in Laos (Vientianne of Savannakhet) halen voor je Thailand terug binnenkomt.
  Ik ken de laatste eisen daar niet dus zoek eens op internet “Tourist visum Vientianne/Savanakhet” voor de laatste ervaringen hierover.

  In België is een Non-immigrant “O” Multiple entry enkel nog verkrijgbaar als je getrouwd bent met een Thaise.
  In Nederland heb ik begrepen dat dit nog verkrijgbaar is als 50+ in de Ambassade te Den Haag, maar je neemt daar best eens contact voor met de Ambassade zelf.
  Er is ook nog het METV (Multiple Entry Tourist Visum). Heeft een geldigheidsduur van 6 maand. Kan voor bepaalde perioden misschien ook een oplossing zijn.

  METV (6 maand) en Non-immigrant “O” Multipl entry (1 jaar) kosten beide 150 Euro.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website