Lezersvraag: Fiets van Thailand naar Nederland verzenden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 december 2016

Beste lezers,

Ik heb een dure Santos fiets met Rohloff naaf voor lange vakantie trips. Weegt 16 kilo. Omdat ik door mijn leeftijd ben uitgefietst wil ik die verkopen.

In Thailand is daar geen markt voor, alleen voor goedkoop spul. Dus ik wil de fiets naar Nederland verzenden.

Heeft iemand daar ervaring mee? De kosten moeten wel opwegen tegen de verkoop prijs.

Groet,

Klaasje123

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Fiets van Thailand naar Nederland verzenden?”

 1. martin zegt op

  kan hem wel hier gebruiken, lig eraan wat je er voor vraagt

 2. Rudolf zegt op

  Ik begrijp dat Thailandblog geen marktplaats is, maar ben benieuwd naar meer informatie over de fiets en de vraagprijs. Expats (waaronder mijn oersoontje) hebben misschien wel interesse

  • klaasje123 zegt op

   De fiets is van 2008. Ik ben de enige eigenaar en ik schat dat er 35000 km mee is gereden door mij. Rohloff naaf nr 069160. Onderhoud de eerste jaren door de dealer daarna door mij. Alle olieverversingsbeurten per jaar gedaan. Banden (schwalbe marathon) en magura velgremmen okee, nieuwe ketting en kransje, ortlieb achtertassen maar ook low riders voor. Maat plm 60 cm (ik ben 189)., aluminium, star frame maar met Cane creek Thud buster elastomeer zadelpenvering.
   Fiets heeft natuurlijk gebruikssporen maar is technisch prima. Nooit een ongelukje mee gehad. Nieuwprijs incl zadelpenvering 3100 euro. Ik vraag 1200 euro.
   Desgewenst kan ik een foto maken. De fiets is te bekijken en berijden in Warinchamran bij Ubon.

 3. Peter zegt op

  Kun je de fiets niet meenemen als bagage?

 4. Jan Theunissen zegt op

  Onlangs het omgekeerd gedaan met een E-bike van Nederland naar Thailand. Met china air mag ie binnen de bestaande baggage mee dacht nu 25 kg ruim bagage en 7 kg hand bagage. dus als je daar binnen blijft gratis. bij andere is het vaak rond de 200 euro. Ik had de fiets in een fiets doos verpakt gekocht op Schiphol. maar je kunt vaak ook een goeie fiets doos kopen of zelfs gratis krijgen bij de fietsenzaak. Doos koste iets van 20 euro en is makkelijk en stevig om je fiets goed in te pakken. Stuur moet overdwars trappers er af en vergeet niet de banden zo goed als leeg te laten lopen. Verder als er versnelling op zit bescherm het deel aan de achteras even extra. en draai alle onderdelen aan het stuur naar beneden. mij fiets is zonder schade en netjes aangekomen. Accu moest apart verzonden worden. heb ik via pakket post gedaan voor 30 euro.
  succes gaat zeker goed komen

  • Lia Fievet zegt op

   Beste Jan,

   je zegt de accu apart verzonden te hebben via pakket post voor 30 euro, maar dat snap ik eigenlijk niet zo goed. Want hoe gaat die pakketpost dan met de boot of vliegtuig? Weten ze dan wel dat er een accu in het pakketje zit, want de regels hierover zijn nogal strikt. Ik heb namelijk veel meer betaald per boot

   • Jan Theunissen zegt op

    beste Lia

    verzonden met shippingcenter.nl van huis tot huis. ik dacht iets van 30 euro kan helaas de nota niet terug vinden maar vond het zelf goedkoop. ik had de accu verpakt in originele accu doos gratis bij de fietsen zaak. en aan gegeven dat er een fiets accu in zit is geen probleem. het rare is ik dacht nu gaat het per zeepost daar er geen vliegmaatschappijen zijn die dit soort accu’s vervoeren. kijk maar eens bij diverse maatschappijen. en wat mij verbaasde was dat de accu binnen een week in Thailand was dus toch per vliegtuig. Let wel op geef niet de gehele waarde van de accu op want je betaald er belasting in tThailand over en dat was volgens mij bijna 2000 Bath. Ik had dus de nieuwprijs opgegeven van 550 euro niet slim dus :-).

 5. henry zegt op

  U bent hoogstwaarschijnljjk nooit naar een fietsenbeurs geweest, wielen van 160 000 gaan daar vlot over de toonbank. Hier worden honderdduizenden Bah betaald voor een fies .

  Daarom geef ik de raad hem online te koop te zetten op sites zoals Panthip.

 6. Peter N zegt op

  Klaasje123,

  Wat vraag je voor de fiets ik zit zelf in Thailand

 7. evie zegt op

  Als je handig bent kan je hem demonteren en in je bagage bv in een grote koffer meenemen,wanneer je kopper al vol is een goedkoop koffertje hier komen en extra bagage bijboeken is goedkoper dan ongedemonteerd verzenden.

 8. piet zegt op

  Hier worden zeker dure merkfietsen verkocht,
  probeer http://www.bahtsold.com of facebook , succes

 9. Hansman zegt op

  Oh, deze info had ik zeer graag eerder geweten want net een Trek Marlin 7 gekocht…
  Succes met het uitzoeken!

 10. NicoB zegt op

  Beste Klaasje 123. Ik heb belangstelling voor je fiets, woon in Thailand, aldus bespaar je jezelf de moeite en kosten voor het naar NL halen van de fiets.
  Heb gebruikelijke vragen als: heb je een foto, hoe oud is de fiets, waar te zien, etc.
  Stuur mij een email: voorextracontact@gmail.com.
  Wacht op je reactie.
  NicoB

 11. rentenier zegt op

  Ik was even met de bus van Chiangsean naar Udorn Thani (14 uur!) om mijn auto op te halen die ik 10 dagen er voor op de luchthaven had achter gelaten. Na betaling van 500 Baht boete voor parkeren waar 1 uur was toegestaan, geen 10 dagen, reed ik Udorn Thani binnen naar het park in de buurt van het Udorn Thani ziekenhuis waar ik een ouder echtpaar op de fiets aan trof. Het bleken Duitsers te zijn die elk jaar 4 weken op de fiets door Thailand reden. Het waren speciale fietsen, licht gewicht maar met versterkt frame met flinke achterdrager. Echt goede fietsen Ik vroeg wat ze met de fietsen deden want ze zouden de dag er op naar huis gaan, verkopen! ik vroeg wat ze er voor moesten hebben. 2 x 2500 Baht. Ik heb ze gelijk gekocht en achter op m’n pickup geladen en ze staan nu voor het huis van m’n vriendin op ‘n berg bij Chiangsean en ze zijn te huur! je moet dus overwegen, veel bijbetalen om hem mee te nemen, of goedkoper dan de eigenlijke prijs verkopen.

 12. Jacques zegt op

  Er zijn veel liefhebbers voor die fiets, maar zijn er ook fietsliefhebbers in de buurt van Khun Han / Ban Phran die sportief willen fietsen, ( 50 tot 70 km ) ik ben hier tot begin februari. Graag een reactie.

 13. Dirk zegt op

  Fietsen wordt met de dag meer populair in Thailand. In mijn omgeving (Nakhon Nayok/Prachin Buri) zie je, vooral op zondag, steeds meer mensen, veelal in groepsverband, fietstochten maken. En het wordt ook gepromoot door de overheid. Bij ons in de buurt zijn zelfs al veel fietspaden aangelegd.
  Ik denk dat het niet moeilijk is om een fiets 2de hands te verkopen.
  Succes

 14. Cornelis zegt op

  Ik vrees toch dat je met die vraagprijs voor een 8 jaar oude fiets te hoog inzet. Op een fiets schrijf je wel iets meer af dan 60%, is mijn ervaring met – dure – fietsen. Overigens is er in Thailand wel degelijk een markt voor dure fietsen, maar dan wel voor exclusieve racefietsen en mountainbikes. In luxe toer- en reisfietsen lijkt de Thai nauwelijks geïnteresseerd, maar je struikelt in de gespecialiseerde fietsenzaken over racefietsen en mountainbikes tot ver boven de 200.000 baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website