Lezersvraag: Fiets mee naar Thailand, welke consequenties heeft dat?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
16 februari 2014

Beste lezers,

Ik ga een fiets meenemen naar Thailand, een nieuwe. Het is een luxe geval van Batavus met veel versnellingen etc. dit i.v.m. de hellingen in Hua Hin. Ik koop hem in Nederland omdat ik in Hua Hin nog nooit een degelijke exemplaar in welke winkel heb aangetroffen.

Hij wordt vervoerd in de speciaal door KLM ter beschikking (ahum kost geld) gestelde fietsverpakkingsdoos.

Twee vragen:

 1. Heeft iemand ervaring hoe de douane tegen zo’n fietsdoos aankijkt? Er staat heel groot KLM bike op gedrukt. Kan er b.v. importbelasting op worden gevraagd?
 2. Zo’n fiets is natuurlijk te mooi voor Thailand en zal diefstalgevoelig zijn. Ik koop er dus maar zo’n loodzware Amsterdamse ketting bij. Is iemand wel eens zo’n sjieke fiets kwijtgeraakt op straat (diefstal dus)?

Hartelijke groet,

Theo

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Fiets mee naar Thailand, welke consequenties heeft dat?”

 1. patrick zegt op

  Beste,
  ik heb al dikwijls mijn race fiets mee genomen en er zijn al diverse beroepssporters met hun fiets bij mij gekomen in Cha Am nog nooit enige vraag gekregen van de douane over een fiets
  verder moet je echt niet ongerust zijn over het stelen van je fiets ik ken namelijk geen Thai die interesse hebben in een fiets……
  grtz

 2. bernard Vandenberghe zegt op

  Wij wonen zelf in Hua Hin en hebben indertijd de fiets voor mijn vrouw meegenomen. Zat ook in zo’n grote doos en hebben in Bangkok helemaal geen controle gehad. Het is, by the way, ook een Batavus Bouvelard met 7 versnellingen. Zo’n fiets kun je hier inderdaad nergens vinden. Ter info: wij vertrekken op 22 april 2014 definitief naar België en zijn niet van plan de fiets terug mee te nemen. bernardvedebe@hotmail.com

 3. Ivo zegt op

  In theorie zou je een fiets moeten inklaren (als temporarly import) en weer moeten uitklaren. In reality gebeurt dat vrijwel nooit.

  Fietsen zijn hier niet echt diefstal gevoelig, hoewel de Trek fiets van een vriend van me in Chiang Mai een tijdje terug gestolen is. In toeristiche gebieden zou ik dus iets voorzichtiger zijn.

 4. Eddy, oet Sang-Khom zegt op

  Heb mijn Vrouw ook een Nederlandse fiets (Gazelle) cadeau gedaan, bij invoer helemaal geen consequenties, maar de Thai´s hier toonden wél veel interesse (beetje teveel, wat mijn Vrouw betreft ), achteraf ging het alleen maar om de moderne techniek, als ze er maar afblijven met hun vingers ! riep ze, bij mijn weten, zijn er dan wel consequenties ! ^-^

 5. piet zegt op

  Mischien in Bangkok een goede fiets kopen zijn er echt wel

  Pattaya heeft ook prima fiets zaken, en voor onderdelen/ banden ben je gelijk ook klaar.
  Veel fietsplezier gewenst

 6. Erik zegt op

  De Thai die geinteresseerd zijn in dure fietsen (die overigens te kust en te keur te koop zijn in Thailand) is in de regel niet de persoon die fietsen steelt of gestolen fietsen koopt. Mijn indruk is dat een dure fiets voor een bepaalde categorie een sportief status symbnool is. Mijn Thaise vrouw en ik gebruiken in hartje Bangkok beide een mooie fiets en hebben daar wel bekijks maar geen problemen mee. Gewoon voorzichtig zijn en met een goed slot zie ik geen problemen.

 7. Thomas zegt op

  Ik heb een tandem met KLM vervoerd voor een extra tarief (boven op het tarief van een normaal formaat fiets) en deze in een zelf gefabriceerde doos vervoerd. Bij de douane keek men niet op of neer dus ik zou me daarover geenszins zorgen maken, zeker niet als je de prefab fietsdoos gebruikt.

  Ik fiets nu een kleine 4 maanden door Thailand en Laos en zet de fiets enkel nog op het reguliere wielslot. Het extra hangslot (zwaar!) heb ik de eerste weken veel gebruikt maar ik kwam er snel achter dat de gemiddelde Thai amper weet hoe je op zo’n ding stapt, laat staan een tandem. Voor gedegen nachtrust kan een hangslot wel uitkomst bieden maar of men in Thailand uit is op je fiets betwijfel ik.

  Veel fietsplezier gewenst!

 8. Tony Ting Tong zegt op

  Hoeveel procent kan de Thaise bevolking kan eigenlijk üiberhaupt fietsten? Als je het evenwicht op de motorbike kan behouden dan ook een fiets?

 9. van aeken joseph zegt op

  meneer let goed op klm ik heb een fiets mee gebracht vanuit belgie op mij tiket staat bike

  vouwfiets dit is inbegrepen gewicht 2 maal 24 kilo gewicht fiets 17 kilo verpakking inbegrepen

  tot mijn verbazing moest ik 100 euro bijbetalen

  hopende u van dienst te zijn

  gr jeff

 10. Leo zegt op

  Moderator: lezersvragen moeten naar de redactie worden gezonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website