Beste redactie,

Klopt het dat je voor een jaarvisum met verlenging van steeds 3 maanden, het triple entry, nu 3 extra documenten moet aanleveren, een medische verklaring, een bewijs van goed gedrag en registratiebewijs, alles in het engels? We gaan 1x per jaar 4,5 maand naar ons huis in Chiangrai en hebben al veel visa aanvragen in het verleden geregeld, maar deze regels lees ik voor het eerst. Hoe zit het nu?

Alvast bedankt voor uw antwoord,

Sonja


Beste Sonja,

“Een jaarvisum met verlenging van steeds 3 maanden, het triple entry,” ken ik niet. Ik denkt dat u verschillende soorten visum door elkaar haalt. Gezien u dit visum al jaren aanvraagt, kan u misschien best vermelden welk visum dit is, want zo is het verwarrend.

Bedoelt u met “een jaarvisum van steeds 3 maanden” een Non-Immigrant “O” ? Indien ja, dan heeft dit geen “Triple entry” maar een “Single Entry” of “Multiple Entry”.
Met “Multiple”, want “Triple” is natuurlijk ook “Multiple”, wordt in dit geval meer dan drie bedoelt. Een “Triple” wordt alleen gebruikt bij een Tourist Visum. Een Tourist Visum is echter geen jaarvisum.

Voor zover ik weet, is een medische verklaring en een bewijs van goed gedrag alleen vereist bij de aanvraag van een Non- Immigrant “O-A”. Een registratiebewijs wordt, voor zover ik weet, niet gevraagd bij de aanvraag van een visum. Een registratiebewijs wordt wel gevraagd bij verlenging o.a. jaarverlengingen, maar normaal niet voor de verlenging van een Tourist Visum. Het is natuurlijk zo, dat er altijd bijkomende formulieren kunnen gevraagd worden bij de aanvraag van een visum indien dit nodig wordt geacht.

Kan u mij laten weten waar u dit gelezen hebt en mij dan de link sturen. Misschien zijn er veranderingen op tilt en dan weten we dat natuurlijk graag.

Vriendelijke groeten

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website