Lezersvraag: Ervaringen met reisorganisatie ThailandDirect?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 juni 2015

Beste lezers,

We gaan van over twee maanden voor het eerst naar Thailand. We hebben echter een vraag: we willen onze reis door Thailand graag laten verzorgen door de reisorganisatie “ThailandDirect” maar we lezen nergens ervaringen met deze reisorganisatie.

Jullie hebben er in januari een stukje over geschreven op jullie blog (ivm de Vakantiebeurs in Utrecht) maar daarna is het stil gebleven en ook nergens op internet kan ik ervaringen van klanten lezen.

Weten jullie iets meer van deze organisatie en is het misschien handig dat ik deze vraag stel op Thailandblog.nl en hoe kan ik dat dan het beste doen?

Voor ons is dit een vakantie waar we al heel lang naar uitkijken en waar we lang voor gespaard hebben en we willen graag dat het een super reis wordt.

Groet en alvast dank,

Emiel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Ervaringen met reisorganisatie ThailandDirect?”

 1. lung addie zegt op

  Beste Emiel,

  ik ben even gaan “googelen” en vind wel enkele comments ivm Thailanddirect, reeds op de eerste pagina. De comments waren lovend en worden zelfs als “super” en een “aanrader” bestempeld.

  Groeten en prettige reis.
  Lung addie

 2. Soi zegt op

  Als je twijfels hebt bij Thailanddirect, zoek en vergelijk dan verder. Bv GreenwoodTravel en 333Travel, beide met hotels en NL-sprekend kantoor in BKK. Typ de naam in bij Google, en je bent er.
  Alle andere bekende reisbureaus bieden idem Thailandreizen aan; zo je wilt van dag tot uur, incluis vervoer.
  Je kunt via Expedia.nl ook zelf vlucht en hotel(s) boeken, dwars door Thailand heen en zo je gehele vakantie plannen. Etc.etc.etc. Dat alles maakt een vergelijking breder, en voor jouw budget inzichtelijker.

  Als dan al zoals je zegt: “Voor ons is dit een vakantie waar we al heel lang naar uitkijken en waar we lang voor gespaard hebben en we willen graag dat het een super reis wordt.”, zou ik wat meer moeite doen!

 3. Fransamsterdam zegt op

  Als je lang gespaard hebt en je wilt niet het risico lopen dat je je geld kwijt bent als de reisorganisatie onverhoopt faillet mocht gaan, dan zou ik een operator uitkiezen die is aangesloten bij de SGR.

 4. Eric zegt op

  Het aansluiten bij het SGR zegt niets over de kwaliteit van de reisorganisatie.
  Dit is alleen een garantie bij een eventueel faillissement.

  Bij een slechte / teleurstellende organisatie van de reis door een bij het SGR aangesloten organisatie geldt gewoon beroerde vakantie en geld kwijt.

  Als je zelf een vast omlijnd plan hebt met de punten waar je heen wilt en wat je er wilt zien is er vast wel een organisatie die dat voor je kan regelen. Die zijn hierboven al eens genoemd.

  Is het een eerste kennismaking en wil je een (beperkte) rondreis en een verblijf aan het strand dan zijn er nog organisaties als KRAS en FOX

 5. peter zegt op

  Zeer betrouwbare reisorganisatie. Beslist doen als je een zorgeloze relax vakantie wilt hebben. Top

 6. Ton zegt op

  Ik zou altijd kiezen voor een organisatie die aangesloten is bij de SGR vanwege garantie op reisgeld, het calamiteitenfonds als er wat gebeurt en liefst ook ANVR waar je terecht kunt als de reis niet conform het aanbod verloopt c.q. verlopen is. Overigens hebben reisorganisaties bij wet (art 7: 512 BW) de wettelijke verplichting om bij het aanbieden van pakketreizen een garantiestelling te regelen.

 7. nico zegt op

  Ik heb een hele goede ervaring met Thaitraveldreams.com van de Nederlander Henk van Westerveld, deze woont ook in Thailand en heeft ook een Nederlandse Bankrekening, kan je dus betalen in Euro’s of Thaise Bhat.

  Groetjes Nico

 8. Bram zegt op

  Hallo Emiel,

  Ik heb een paar jaar geleden verschillende dingen laten regelen door thailanddirect. Ik moet zeggen dat ik uiterst tevreden was. Ik vind het een voordeel dat ze daar zitten en Nederlands praten. Als er iets was kon ik ze direct bellen. Wij zijn toen met z’n tweeen naar Chang Mai en Ko Samet geweest. De transfer en de lodges zijn door TD geregeld.

  Ik zou het zo nog een keer doen.

  Hoop dat je er wat aan hebt.
  Groet Bram

 9. Sofie zegt op

  Persoonlijk heb ik uitstekende ervaringen met “ThailandDirect”, alles prima geregeld en verzorgd, alles wordt nagekomen zoals het werd overeengekomen, geen onverwachte onaangename verrassingen, zeker en vast betrouwbaar, en waar voor de lang gespaarde centen. Goed om weten is dat je in de eigen Nederlandse taal ter plaatse bij de medewerkers terecht kan, voor om het even welk vraag of indien nood aan advies. Je ben bij “ThailandDirect” echt in goede handen, en de reis wordt super en onvergetelijk, kan je van op aan.

 10. Amber zegt op

  Afgelopen zomer ben ik met ThailandDirect op vakantie geweest. Ze zijn inderdaad nieuw en nog niet heel erg bekend, maar hun service was echt geweldig! Al tijdens het samenstellen van de reis merkte ik dat ze echt met mij meedachten over de invulling. Mede dankzij hun advies heb ik met mijn gezin van een geweldige vakantie genoten. Ook tijdens de reis was alles tot in de puntjes verzorgd. Gids JJ stond altijd voor ons klaar en de hotels waren schitterend. Wat mij betreft dus een dikke aanrader!

 11. Andre zegt op

  Thailand Direct is wellicht nieuw op de Nederlandse Markt maar de directeuren van Thailand Direct hebben hun sporen in tourisme allang verdient. Ze verzorgen namelijk ook al jaren de boekingen en klanten van bekende Nederlandse reisburo’s. Dat doen ze niet alleen voor bestemming Thailand maar voor heel Zuid-Oost Azie. Kortom jullie kunnen met een gerust gevoel met deze heren in zee gaan.

  Ik wens jullie alvast veel vakantie voorpret bij het plannen van jullie reis door Thailand.

  Met zonnige groet,

  Andre

 12. peter zegt op

  Via de site van Stichting Garantiefonds Reisgelden, http://www.sgr.nl kun je controleren of een organisatie deelnemer is en je reis/reisgeld gedekt is bij calamiteiten. Ik kan ze niet als deelnemer vinden, kan alks reden hebben dat de organisatienaam wordt gebruikt door een aangesloten reisbureau. Oook bij het ANVR kun je het deelnemerschap controleren. Mijn advies; je speelt roulette met je geld indien je een dergelijke reis laat verzorgen door een niet deelnemer.
  Ga naar 123travel die verzorgen thailandreizen naar wens en hebben in Bangkok reisleiding waarop je kunt terugvallen.

  Peter
  (30 jaar ervaring in de reiswereld)

 13. Emiel zegt op

  Hallo allemaal,
  Dank voor jullie reactie. Ik lees dat personen die ervaring hebben met Thailand Direct (TD) zonder uitzondering erg positief zijn. Ook lees ik dat personen die geen ervaring met TD hebben terecht aangeven dat je erg voorzichtig moet zijn met organisaties die niet aangesloten zijn bij een garantiefonds. We hebben ons besluit genomen en deze week onze reis geboekt bij TD en ik zal jullie na onze vakantie zeker op de hoogte brengen van het verloop van de reis en onze tevredenheid over TD. We hebben aan meerdere reisorganisaties ons reisplan voorgelegd (die ook regelmatig op deze blog genoemd worden) en TD gaf de meest complete reactie. Ze reageerden heel snel, dachten super mee over de invulling van de reis, gaven goede tips en gaven ook nog de beste prijs. Tot nu toe dus niets dan lof!! Het risico mbt de garantiestelling hebben we zo goed mogelijk ondervangen door goede afspraken te maken mbt vooruitbetaling. We hebben alle vertrouwen in een fijne vakantie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website