Beste lezers,

Wij gaan op termijn verhuizen naar noord Thailand, zodat we de pensioenleeftijd wat kunnen verlagen in plaats van hem noodgedwongen te moeten verhogen. En natuurlijk ook omdat we verslingerd zijn aan dat land.

We kennen de regio al van eerdere vakanties, maar onze komende vakantie in 2014 komt door onze plannen mede in het teken te staan van het kijken naar plekken waar we zouden willen wonen.

We gaan dan in ieder geval naar Chiang Mai en Lampang, omdat we in beide plaatsen kennissen hebben wonen. Naast de twee genoemde plaatsen willen we nog 1 of 2 plaatsen bezoeken. We willen in ieder geval niet in Chiang Mai zelf gaan wonen, maar eerder in of in de buurt van een provinciestadje. We gaan niet voor luxe, maar voor een klein huis in een mooie omgeving.

We zijn heel benieuwd naar ervaringen van anderen die naar die regio verhuisd zijn, en naar tips waarom een bepaalde plaats wel of juist niet aan te bevelen is. Het zou ook mooi zijn om met mensen in contact te komen om ervaringen uit te wisselen.

Vriendelijk groeten,

François en Mieke


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Lezersvraag: Op zoek naar ervaringen van pensionados in het Noorden van Thailand”

 1. Brenda Reekers zegt op

  Zelf zitten wij nu inmiddels ruim 1,5 jaar in Mae Rim. Dit is ca. 20 km. ten noorden van Chiang Mai.
  Wij wonen hier op een Moobahn ( een soort park ) met meerdere Nederlanders maar ook Thaise gezinnen. Wij hebben het hier prima naar ons zin. Wij zijn hier gekomen door een huisje te huren op deze Moobahn.
  Kijk op Thaiholidayhome.org. Mocht je met ons contact willen zoeken kan dat uiteraard ook.

  • François en Mieke zegt op

   Dank je, Brenda. Een mooi park inderdaad. Wij zoeken in eerste instantie niet naar zo’n soort locatie en bijvoorbeeld ook niet naar uitgebreide voorzieningen en een grote luxe woning. Dus we wachten ook nog andere reacties af. Maar niettemin bedankt voor de tip. We houden hem zeker in ons achterhoofd.

   • Brenda Reekers zegt op

    Hoi Francois en Mieke, Hier staan geen echt luxe woningen, ook zijn er niet echt voorzieningen direct in de buurt ( winkels in Mae Rim, maar niet op het park ).
    Als grote stad is Chiang Mai dichtbij, ca. 20 km., maar je zit ook zo in de bergen.
    Op het park zelf is het rustig.

 2. jeffery zegt op

  F & M,

  Het hangt veel af van de plaats waar je gaat wonen.
  In de niet toeristische plaatsen is het voor Farangs veel moeilijker om hun draai te vinden.
  Alcohol misbruik komt dan vrij snel.

  Wat ik zie na 30 jaar thailand bezocht te hebben dat er ook een gedeelte van de pensionades is die het na 7 jaar wel voor gezien houden en weer terug naar nederland willen.

  Hun ontbreekt dan vaak de financiele middelen.

  Ik zou eerst eens voor 6 maanden naar thailand gaan en dan met je voorgenomen budget gaan leven.
  Wat zullen je bezigheden zijn in Thailand.

  Ik zou ook een beslissing maken of jullie huis in nederland verkocht wordt of niet, zodat je indien nodig weer terugkunt en niet alle schepen achter je verbrandt.

  jeffrey

  • François en Mieke zegt op

   Dank je, Jeffery, we zitten inderdaad de afweging tussen wel of niet toeristische plaatsen te maken. Dat het tegen kan vallen en we weer terug zouden willen is uiteraard iets wat we terdege beseffen. Wat dat betreft zijn de eerste 6 maanden per definitie “op proef”. We zullen ook zeker niet meteen al een huis kopen daar alvorens eerst een tijdje daar gewoond te hebben.

   • gerrit jonker zegt op

    Hier in Nakhon Phanom (aan de Mekong) zijn nog diverse aantrekkelijke huizen te huur. N.P. is onlangs zeer geprezen om wooncomfort. Volgens Som nr. 1 in Thailand O.a. wegens afwezigheid van industrie. En met vliegveld.
    Voor 8 a 9000 bath zijn zeer aantrekkelijk huizen te huur

    Gerrit Jonker

    • Freddie zegt op

     dag Gerrit,
     heb jij toevallig een adres waar ik deze huisjes kan vinden, website of contactpersoon??
     Bij voorbaat dank.

     Freddie

     • Lung John zegt op

      Hallo Freddie,

      Misschien kunnen deze sites je verder op weg helpen…
      http://www.udonhomesales.com

      en

      http://www.udonrealestate.com

      Hopelijk heb je er wat aan,

      Met vriendelijke groet

      Lung John

      • Freddie zegt op

       dankjewel Lung John, daar kom ik weer wat verder mee

 3. Wim van Beveren zegt op

  Wij (mijn thaise vriendin en ik) wonen nu in de buurt van Phichit, een kleine provinciehoofdstad c.a. 33000 inwoners, eerst hebben we 1 jaar in Chiang Mai gewoond en nu 1 jaar hier, ik moet zeggen dat het me hier beter bevalt.
  Je moet dan niet voor het uitgaansleven gaan maar voor het landleven en de aardige mensen.
  We hebben voor zo’n 300000 baht (7000 euro) een stuk grond gekocht met huis en ik wil hier niet meer weg.

  • François en Mieke zegt op

   We keken totnutoe wat verder naar het noorden, maar dit klinkt ook goed. We wonen nu ook wat achteraf (in de buurt van een kleine provinciestad in NL) en kijken naar iets soortgelijks. Ben wel benieuwd wat je voor die prijs daar hebt kunnen kopen.

   • Wim van Beveren zegt op

    We hebben eigenlijk alleen de grond hier gekocht en het huis was gratis, maar desondanks het niet volgens nederlandse normen is woon ik er toch al een jaar, we twijfelen al een poos over een nieuw huis bouwen op dezelfde grond, of dit huis opknappen.
    de grond is 5000 m2 dus dat is nog een gigantisch lage prijs.
    er stond hier onlangs nog een huisje te huur voor 3000 baht (70 euro) per maand
    dus je kan hier heel goedkoop wonen.

 4. Soi zegt op

  Afgelopen week vroeg een Thaise kennis mij of farang in het algemeen niet liever bv in Hua Hin zouden willen wonen, ipv in Chiangmai of daaromtrent.
  Op mijn wedervraag antwoordde hij dat Chiangmai veel luchtverontreiniging kent, plus dat tussen februari en mei van elk jaar er sprake is van dichte en laaghangende rook, door het afbranden van de bossen op de berghellingen aldaar.
  Zijn er mensen in Chiangmai en omgeving die een duidelijker beeld kunnen geven van
  1) de luchtverontreiniging in het algemeen, en
  2) de langdurige laaghangende rook in het voorjaar?
  Bij voorbaat dank!

 5. Wim van Beveren zegt op

  Zoals ik hierboven al zei, ik heb een jaar in Chiang mai gewoond en dit was een van de redenen om er weg te willen.
  het kan echt benauwend werkenm nu in Phichit voel ik me een stuk beter.

 6. Jan Dekker zegt op

  Wij wonen op een half uur rijden van Chiangrai. Ik heb eerst in Chiang Mai gewoond. Ik ben blij dat ik hier naar toe verhuisd ben. De rust en de nog originele vriendelijke en behulpzame Thai zijn een verademing.

  We wonen in het huisje, althans dat was het, van mijn vrouw Na. Het was een varkensstal maar we hebben het opgeknapt, en hoe. Het was een echte woestenij.
  Wij staan inmiddels bekend in de hele Ampur vanwege onze mooie tuin met ruim 100 verschillende bomen en planten.
  Sancharoen staat hier in de Ampur bekend als het dorp wat zichzelf kan bedruipen.

  Kortom, als je van het Echte Thaise leven wilt genieten kies dan voor een klein dorpje. Rust, gemoedelijkheid en betaalbaar.

  • François en Mieke zegt op

   Jan, dat is volgens mij precies wat wij ook zoeken. Vind je het goed om mailadressen uit te wisselen, zodat we nog wat vragen op je af kunnen vuren? (En kan/mag dat überhaupt hier op het forum, mailadressen uitwisselen?)

   • Dick van der Lugt zegt op

    @ Francois en Mieke Ja, u mag mailadressen uitwisselen, want als u uw vragen hier afvuurt, wordt dit al snel beschouwd als chatten en dat is niet toegestaan.

   • Jan Dekker zegt op

    Maar natuurlijk. Mijn emailadres is fiscalo@hotmail.com

 7. Hallo Francios en Mieke,

  Wij wonen nu 6 jaar in de buurt van Chiang Mai.
  hebben het heel goed naar onze zin.
  Zijn in 2006 van Nederland naar Thailand gereden met onze Mercedes Unimog en zijn hier blijven hangen.
  Zie onze site http://www.trottermoggy.com. Wil je meer info over het wonen en leven in Noord Thailand reageer dan via onze web site.

 8. eric zegt op

  Wel ik zit zowat in hetzelfde bootje, ben ook gepensioneerd en zou ieder jaar willen overwinteren in Thailand. Ben er drie keer geweest en mijn droom groeit nog steeds.
  In januari vertrek ik eveneens om het noorden te bezoeken, ik vertrek vanuit Khon Kaen – Sukhothai – Tak – Lampang – Chiang Rai – Chiang Mai is mijn reisweg met de nodige verkenningstochten naar Mae Sai en Mae Hong Son,
  Nu hoop ik eveneens om Belgische of Nederlandse mensen te kunnen ontmoeten om wat ervaringen uit te wisselen.
  Daar ik deze tocht maak met huurauto ben ik flexibel om eventueel een bezoekje te brengen bij geïnteresseerde om wat tips uit te wisselen. Hopend op reactie groetjes uit het koudere België Eric

 9. Lung John zegt op

  Hallo,

  Misschien kan je dit eens proberen DOI SAKET . Niet zo ver weg van Chiang mai

 10. Kees en Els zegt op

  Eric, Ook in Banthi ben je welkom, 23 KM van Chiang Mai. Zie onze site http://www.trottermoggy.com

  • eric zegt op

   Thx , echt gaaf wat jullie presteerde , ik hou het in gedachten!

 11. m.peijer zegt op

  ik zelf heb gebouwd in phon en dan aan de rustige kant heb 6 buren niet te dicht op elkaar,en als ik de drukte in wil steek ik de snelweg over ,bus en trein verbinding uitstekend.
  en als ik naar vrienden wil pak ik het vliegtuig wel

 12. alex ouddiep zegt op

  De wensen die u uit , beperken u nauwelijks: overal in de directe omgeving van Chiangmai, Lampun, Lampang en Chiangrai zijn dorpen waar voor Europeanen goede en toch niet dure huizen te huur zijn.

  Ik woon zelf in een dorp dat U ook zou kunnen bevallen (30 km ten noorden van het provinciestadje Chiangdao) maar het heeft twee nadelen die u niet noemt en mogelijk over het hoofd ziet: er zijn in de directe omgeving geen Thais of buitenlanders die redelijk Engels spreken, en de afstand tot de grote stad (in mijn geval honderd km naar Chiangmai) wordt met de jaren bezwaarlijker.

  Bij de aanbeveling het eerst een half jaar uit te proberen sluit ik me van harte aan.

 13. Toon zegt op

  Uit eigen ervaring kan ik u vertellen: Lampang is een leuke stad. Niet massaal en toch goede voorzieningen: ziekenhuis, winkels, markten, shopping malls.
  Echter wel een nadeel: er zijn in Lampang en omgeving verhoudingsgewijs veel mensen met klachten aan de luchtwegen vanwege de ligniet, die even buiten de stad in een gigantische open mijn wordt gedolven.
  Zoals boven beschreven kent ook Chiang Mai bijna jaarlijks problemen met luchtvervuiling vanwege het verbranden van bos.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website