Beste lezers,

Wij wonen in een goot deel van het jaar Pattaya en mijn vrouw heeft een bril nodig.

Zijn er lezers van Thailandblog die goede ervaringen hebben met opticiens en brillenzaken in Pattaya?

Bij voorbaat dank,

Boy


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft goede ervaringen met opticiens in Pattaya?”

  1. KhunSugar zegt op

    Ben zeer tevreden over deze zaak:
    https://foursquare.com/v/chic-optic–big-c-pattaya/4d660d2213a6236a766a9568

    Grtjs
    KS

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. Jan zegt op

    Mijn ervaring:
    Ik heb vier jaar terug een bril (montuur en kunststoffen glazen) in een filiaal van Beautiful Optics in Mike Mall te Pattaya gekocht.
    Het is een monitorbril.
    Eerst werd een meting gedaan aan mijn ogen en ook de bestaande leesbril werd gemeten. Men kwam tot de conclusie dat één van de gemonteerde glazen foutief was gemonteerd (verkeerde hoek). Ik kon dat zelf uiteraard niet controleren maar het kan best zijn dat het zo is. Ik ben overigens niet bepaald positief over de opticiens in NL en ik ga altijd naar de betere (geen Pearle enz). Ze zijn te duur…
    Het nieuwe montuur is erg goed maar één van de glazen was niet goed geproduceerd – er was een miniem plekje dat voor vertroebeling zorgde. Dat glas (kunststof) is vervangen.
    Een opticien maakt die kunststoffen glazen niet zelf – dit kan altijd gebeuren maar men moet er wel op bedacht zijn.
    Maar verder alleen maar complimenten voor de eerdergemelde zaak. Ook een uitstekende bediening.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. chrisje zegt op

    Heb onlangs mijn montuur gebroken( rechter oor)
    Ik dacht dat ik een nieuwe bril nodig had
    Fout gedacht….. de dame hier in de brillenwinkel(top opticien) ik woon in Bangsaray stelde me voor om enkel het montuur te vervangen en ik kreeg de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende modellen
    De dag nadien kon ik mijn bril gaan afhalen en dat voor 1000 Thb
    Ben zeer tevreden over deze service

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • ron44 zegt op

      The right op de vierde verdieping “Centrale festival”. Goede service en prima uitlegging. Ga daar al een paar jaar

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. Henk Grevel zegt op

    Mijn vrouw en ik hebben zeer goede ervaringen bij Platinum (gevestigd in Mike Shopping Mall) let op er zijn 3 opticiens maar neem de goede, als je via de second road binnen kom dan rechts aanhouden ongeveer in het midden is een open shop met zeer vriendelijke mensen en kundig, daarbij staat service in een hoogvaandel bij deze opticien. Wij hebben daar al diversen keren brillen gekocht. Wens jullie veel succes toe, groetjes fam. Grevel

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  5. D12 zegt op

    Hallo Boy.
    Afhankelijk van je – noden – middelen – ouderdom en dergelijke:
    Een LASIC = LAZER ingteep in het Bangkok Pattaya Hospital, is heel doeltreffend!
    Ik had dokter SOMCHAI ( sorry indien de spelling niet juist is)
    Je kan ook SUPER SIGHT : Dit is wel heel duur.
    Aangaande een goede brillenwinkel:
    Aangezien je reeds lange tijd in Pattaya bent, zou je best moeten weten dat er honderden, zoniet duizenden dergelijke zaken te vinden zijn.
    De keuze is reuze !
    Het beste met de oogjes.
    Groetjes.
    Denis.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  6. Kees Sprengers zegt op

    Moderator: Allen reacties in het Nederlands zijn toegestaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Kees zegt op

      Neem mij niet kwalijk, dat was ik vergeten. Na 40 jaar buiten Nederland en 30+ jaren getrouwd met Engels sprekende vrouw, gaat het mij otomaties in het Engels..

      Mij commentaar was dat ik al een aantal jaren de diensten geniet van Euro Optic, aan tweede weg in Pattaya. Tegenover Royal Plaza.
      De optometrist, Maria, Filipijnse spreekt goed Engels, en ik ben prima over haar tevreden. Vorig jaar vond zij dat mijn ogen te snel veranderden, en raadde mij aan naar een specialist to gaan.
      Dat leidde een maand geleden tot operaties voor cateracten, waarna zij mij weer een nieuw leesbril kon aanmaken. Helemaal aanbevolen.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. Frank v Hamersveld zegt op

    Ik ben in januari weer voor 3,5 week in Pattaya. Loont het om daar je ogen te laten meten en een bril te kopen? of is het qua prijs het zelfde als hier? Hoe snel is de levering gemiddeld, aangezien ik er maar 3,5 week ben. (pattaya)

    Frank

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • math zegt op

      Koop zelfs mijn brillen ook altijd als ik daar ben en binnen 2 dagen zijn ze klaar.De prijs is velen malen goedkoper dan in nederland.En ben zeer tevreden over de service.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. Henk zegt op

    Ik heb mijn ogen laten meten en een leesbril gekocht (na 8 jaar een vaste bril te hebben gedragen) bij de opticien in TESCO in Pattaya Tai (Treppasit road). Zeer correct en niet duur.
    Henk

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website