Beste lezers,

Ik moet in juni naar Nederland. Nu zag ik op de website van Norwegian een vlucht van Bangkok naar Amsterdam (enkele reis) voor € 244,80 inclusief belasting en toeslagen.

Ik vertrek dan om 9.00 uur van Bangkok en kom om 21.00 uur aan in Amsterdam. Er is wel een tussenstop van 3 uur in Oslo. Je vliegt met een 787 Dreamliner dus dat is ook oké.

Ik heb op Thailand blog ook wel eens wat gelezen over Norwegian, maar mijn vraag is nu zijn er lezers die al een keer met Norwegian hebben gevlogen? Zitten er soms addertjes onder het gras, want deze prijs is wel erg aantrekkelijk.

Verder is het vreemd dat er geen tickets Amsterdam-Bangkok worden aangeboden, weet iemand waarom niet?

Bedankt en hartelijke groeten,

Robert

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft er ervaring met de vliegmaatschappij Norwegian?”

 1. theoS zegt op

  Dit kan best.Ik ben eens van Dusseldorf naar BKK gevlogen voor Euro 300- enkeltje.naam maatschappij ben ik kwijt,was Duits. Maar dat zat zo:De eerste 10 stoelen gingen voor ong.200,volgende 10 voor 250,volgende 10 voor 300 en zo door.Meestal zijn de goedkoopste tickets al een jaar vooruit geboekt.De meeste kans maak je als je alleen reist,wat ik altijd deed/doe.Dit was mijn ervaring.

 2. ruud zegt op

  Die enkele reis is niet duur.
  Het probleem is wel, dat enkele reizen vaak duurder zijn dan retourtickets.
  Als u dus terug wilt, zou de prijs uiteindelijk wel eens (veel) duurder uit kunnen pakken dan gewoon een retourvlucht kopen.

 3. Marco zegt op

  Norwegian is een low cost carrier en dat beketent dat je voor alle extra’s behoorlijk in de buidel moet tasten. Zo betaal je voor je koffer, voor je drankje en indien je dit wilt voor een gereserveerde stoel. Als je dit allemaal niet gebruikt is het goedkoop. Als je van de faciliteiten die ze bieden wél gebruik maakt verdwijnt het voordeel over het algemeen als sneeuw voor de zon.

  • smeets dirk zegt op

   Heb een vlucht met Norwegian op 6 mei voor 329 euro.De eerste koffer is gratis,wel maar 20 kilo.Al de rest is extra betalen

  • tinus zegt op

   Ja het is een low cost carrier op longhaul flights zit het eten en drinken bij de prijs inbegrepen waarschijnlijk moet je voor alcohol bij betalen. Zoals in een andere reactie alhier wordt er op korte vluchten zoals hiervoor amsterdam oslo wordt haast geen service verleend je kan mschien een glaasje water krijgen maar daar is het wel mee gedaan over het algemeen

   • smeets dirk zegt op

    Volgens mij heeft hij net als mij een low fair ticket en dan is het eten daar niet bij inbegrepen.Vanaf de premium tickets is het eten er wel bij inbegrepen.Zo een menu kost u dan wel eventjes 31 euro

 4. peter zegt op

  Let op
  Indien je een retourticket boekt maar geen gebruik maakt van je retourvlucht dan mag de luchtvaartmaatschappij conform de IATA normen je ticket herberekenen naar een enkele reis en het verschil, altijd een aanzienlijke meerprijs, door belasten aan de passagier.
  het is dus altijd verstandig om telefonisch je terugvlucht te annuleren op de dag van de vlucht, de luchtvaartmaatschappij behoudt heer recht op herberekening maar in de praktijk gebeurd dat bijna nooit na annulering.

  Niemand kan uitleggen waarom enkele reizen duurder zijn dan retourtickets, alle onzin die bij die vraag wordt uitgekraamd door luchtvaartmaatschappijen maakt de uitleg nog absurder.

 5. François zegt op

  Ik ben een paar jaar terug met Norwegian van Düsseldorf naar Oslo gevlogen. Er zat toen bijvoorbeeld geen maaltijd bij in en drankjes moesten worden afgerekend. Dat is bij zo’n korte vlucht niet zo’n punt, maar kan het bij een langere wel zijn. Verder waren het toestel en de service wel okee. Ik weet niet meer hoe het met de beenruimte zat. Ben nu net terug met een Etihad-vlucht die deels door Air Berlin werd uitgevoerd. Daar zit ik met mijn 1,90m dus zowat klem. Lijkt me wel zaak om even te checken (als je tenminste net zo lang bent als ik :-))

 6. peter zegt op

  Robert,
  knap dat je de vlucht bangkok/amsterdam hebt kunnen vinden voor die prijs. in het CRS systeem, reserveringssysteem waarin alle vluchten staan vermeld, kan ik die vlucht met geen mogelijkheid vinden.

  • gerard zegt op

   Zo knap hoef je daar niet voor te zijn want op 17 juni is de prijs inderdaad 244,80 euro op de site van norwegian airlines.

 7. Ko zegt op

  ik denk geen probleem met een Europees paspoort. Hoor goede reacties. Bedenk alleen dat voor Oslo een transitvisum vereist is voor niet EG burgers, ook al ga je de luchthaven in Oslo niet af. Norwegian vermeld dit niet.

  • Rob V. zegt op

   Lijkt mij ook niet zo belangrijk voor reizigers met een Schengen visum, (“Schengen”) Verblijfsvergunning of EU nationaliteit, Noorwegen is immers een Schengen land. Alleen voor reizigers op doorreis naar een niet Schengen land zou het relevant kunnen zijn (maar dat geld natuurlijk voor iedere passagier met tussen stop: even checken of je een transit visum nodig hebt).
   http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/schengen/index_en.htm

 8. Willem Matthijsen zegt op

  Er zitten inderdaad addertjes onder het gras, ik heb een retourtje bangkok amsterdam geboekt, maar uiteindelijk heb ik 4 tickets moeten kopen: een van bangkok naar oslo, inderdaad voor die lage prijs, daar komt bij een ticket oslo amsterdaam, ongeveer 100 euro.
  Voor de terugweg is geen aansluitmogelijkheid via norwegian, ik heb via cheaptickets een SASticket amsterdam oslo geboekt, ongeveer 200 euro en vervolgens een ticket oslo-bangkok van norwegian, totaalprijs is hoger dan een KLM ticket voor een directe vlucht.

  Succes, Wilem Matthijsen

  • smeets dirk zegt op

   Ik heb nochthans mijn tickets via Norwegian in één keer kunnen boeken Bangkok Amsterdam.Waarom er geen tikets voor Amsterdam op Bangkok zijn is mij echter toch een raadsel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website