Beste lezers,

Wie heeft er ervaring met ontvangst van o.a. Nederlandse TV via internet. Ik ben nu in Nederland en er wordt mij een minibox ontvanger aangeboden die eenvoudig aan te sluiten is en maandelijkse kosten van 1.000 Bath heeft voor ontvangst van alle Nederlandse kanalen.

Vraagje: werkt dit en zijn de maandelijkse lasten niet te hoog?

Gaarne uw reacties.

Met vriendelijk groet,

Fred


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft er ervaring met ontvangst van Nederlandse TV via internet?”

 1. Dennis zegt op

  Om met uw laatste vraag te beginnen: Dat ligt natuurlijk eraan wat u er voor over heeft, maar persoonlijk zou ik zeggen ja, die kosten zijn te hoog.

  Via internet, eventueel met een VPN, ook Nederland 1, 2 en 3 GRATIS bekijken via de site van NOS. Ook “Uitzending Gemist” is gratis. De commerciele zenders zijn niet gratis te bekijken, maar hebben wel een soortgelijke “uitzending gemist”. Gelet op het tijdsverschil lijkt me “live” tv kijken niet iets wat je altijd doet, dus is uitzending gemist een prima alternatief en dat is gewoon een site op internet. Eventueel een VPN gebruiken om een Nederlands IP-adres te krijgen. Op dezelfde manier kunt u ook bijv. Amerikaanse TV kijken. Kosten van een VPN zijn circa 30 euro per jaar (Private Internet Access en da’s een goeie!).

  Een gemiddelde kabelaansluiting in Nederland kost € 18 euro per maand, dus 1000 baht per maand om dat door te zetten naar Thailand lijkt me goed beloond, te meer omdat de aanbieder dat waarschijnlijk naar velen doorzet (leuke handel!).

  Met een goede internetaansluiting en een VPN kun je al heel veel gratis bekijken via Uitzending Gemist (en varianten). 1000 baht voor een minibox lijkt me dan ook zonde van het geld.

 2. tinus zegt op

  Hallo Fred, we hebben afgelopen jaar hier in Thailand kennis mogen maken met” NLTV.asia”.
  Hier kun je nederlandse tv kijken online en is eenvoudig te downloaden met een kosten plaatje van 900 baht per maand en de kwaliteit is zeer goed. Hier heb je nederland 1 , 2 , 3 je hebt Net5 RTL 4 , 5 , 7 en SBS 6 nog 4 belgische zenders en een aantal duitse zenders, niks geen kastje aansluiten of iets dergelijks gewoon downloaden en betalen en je kunt je favoriete programmas hier bekijken.

  • Thailand John zegt op

   Beste Tinus je verhaal is niet geheel compleet, want wil je rechtstreeks op je TV kijken dan heb je een speciale box nodig en deze kost ongeveer 5000 bath bij NL TV Asia. En ik ben het wel eens met je dat de kwaliteit heel goed is. Maar 900 baht per maand is geen schappelijke prijs en ben ik het met Dennis eens dat de kosten wat aan de hoge kant zijn.Zeker als je van een AOW en klein pensioentje moet leven.En ook als je het met de lokale kabel TV vergelijk. ongeveer honderd kanalen voor 300 baht permaand.Ik weet niet veel nederlandse zenders en Belgische en Duitse en Engelse. Maar we leven hier in Thailand en volgens mensen die er behoorlijk verstand van hebben .Zou een bedrag van 600 baht heel re-eel zijn en kostendekkend en jawel zelfs winst gevend.Maar zo denkt ieder een daar anders over.En dat mag.

   • Sjaak S zegt op

    Beste Thailand John,

    Ik heb al bij verschillende mensen NLTV ingericht op hun laptop en je hebt er géén extra box voor nodig. Je mag het zelf uitproberen. Via hun website kun je het programma downloaden en installeren en gratis uitproberen.
    Als je veel TV kijkt, vind ik het geen slechte investering. Ik persoonlijk maak er geen gebruik van, omdat ik al in Nederland geen tv keek.
    En als iemand het niet kan, installeer ik het (in de buurt van Hua Hin) graag en sluit het abonnement voor je af (ja ik krijg dan 10% commissie – mag dat?)

   • Soi zegt op

    Dat je om NLTV Asia te ontvangen een extra tv-box nodig hebt, is niet waar. Sluit je PC of laptop aan op je TV met behulp van een HDMI-kabel, en klaar ben je. Ik gebruik dus die laptop, waarop ik de software van NLTV heb gedownload.
    De prijs van 900 baht is bij een los maandabonnement. Hoe langer de periode hoe goedkoper het abonnement. Ik betaal 700 baht bij een jaarabonnement. Waarmee ik niet wil beweren dat dit goedkoop is, maar benadert al meer het door jou genoemde bedrag, maar genuanceerder!

 3. willy zegt op

  NlTV asia,gewoon maandelijks 26 euro betalen,alles heel simpel via computer met een HDMI aansluiting op tv.Perfect beeld en men kan 1 dag terug gaan om te herkijken

  • Mike zegt op

   Je kan 8 dagen terugkijken. Alle aangeboden zenders.

 4. Mike zegt op

  Schaf een VPN aan, ongeveer 30 euro per jaar
  NLZIET account aanschaffen kosten zijn 7,95 per maand, kun je alle NL zenders kijken
  Evt chromecast aanschaffen van 35 euro om de beelden te streamen van pc, mobiel naar Televisie en klaar is kees.

  Gemiddelde kosten zo rond de 12,50 euro per maand.

 5. Jo Beerkens zegt op

  NLTV kun je pas aanvragen en activeren als je in Azië bent. In Thailand aangekomen vraag je een abonnement aan bij wereldwijdnltvkijken@gmail.com .

  Je ontvangt aanwijzingen hoe je het bedrag van 900 THB kunt overmaken, voor 1 maand! Je krijgt -na ontvangst van de betaling- van NLTV het juiste www-adres en een inlogcode. De zender werkt via internet. En het is best ‘n beetje verrassend hoe zo’n scherp TV-beeld zo -relatief- ongestoord doorkomt.

  Wat kun je ermee:
  – programma’s rechtsreeks zien, het zijn circa 15 zenders, de meeste NL (rechtstreeks is wat onhandig i.v.m. het tijdverschil)
  – programma’s uitgesteld zien tot 14 dagen history
  – programma’s opnemen & downloaden, ook uit de historie
  – tientallen films bekijken die de afgelopen 14 dagen op een van deze zenders zijn geweest
  – de TV gids raadplegen, terug en naar de toekomst.

  Alles in in High Definition, dus heel helder beeld op alle 15 zenders. Ik heb de computer doorverbonden naar de grote TV met een HDMI kabel (je computer moet dus een HDMI-uitgang hebben). Op wat kleine internet-storingen na, heb ik dus volledige NL televisie.

  Mocht ik niet compleet zijn of iets niet correct hebben vermeld, zal beslist iemand mijn bericht kunnen verbeteren.

 6. JohanMike zegt op

  ik heb thuis in Nederland een satelliet ontvanger staan vu+ duo, alles wat ik daar kan ontvangen kan ik nu ik in Thailand op vakantie ben hier kijken op mijn ipad.

  • John zegt op

   Halo JohnMike,
   Je heb me nu wel, en misschien wel meer mensen, heel nieuwsgierig gemaakt, hoe jij dat doet, via een Sat ontvanger in Thailand Nederland ontvangen, zoals jij schrijft. Kan dat ook aan ons uitleggen ? vriendelijk dank

 7. john zoet zegt op

  voor iedereen die iets meer wil ontvangen en internet heeft kan je inloggen op http://www.delicast.com of http://www.wwitv.com.
  daar zitten ongeveer 7000 tv kanalen waaronder ook een paar Nederlandse.
  op delicast zit uiteraard ook de Nederlandse radio stations

 8. Bucky57 zegt op

  Je kunt ook eenmalig een slingbox aanschaffen. Deze in Nederland koppelen aan een kabeluitgang en een internet aansluiting en je kunt overal ter wereld gewoon via internet de TV programma’s met behulp van je bijgeleverde afstandbediening de programma;s bekijken die geleverd worden door de kabel-exploitant in Nederland (ziggo, UPC, brabantnet etc.)Tevens kun je ook onderweg op een pad je programma’s bekijken. Ook alles in HD kwaliteit. Dus eenmalige aanschaf voor de box en dan je maandelijkse internet kosten. Afhankelijk van de kwaliteit van de box ligt de prijs eenmalig tussen de € 300 en € 500. Als je berekent wat de maandelijkse abbo kosten zijn ben je op den duur goekoper uit. Bij NLTV asia of een slingbox heb je geen problemen met restricties op uitzendrechten. Want vaak kan je ook via uitzending gemist geen programmma’s bekijken ivm uitzendrechten.

 9. Ronald zegt op

  Via NTVCHANNELTHAILAND .COM kun je een abonnement nemen. Even op google kijken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website