Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met vliegen met de Russische vliegmaatschappij Aeroflot?

Alvast bedankt.

Groet,

Jo

Naschrift redactie: Aeroflot is de grootste Russische luchtvaartmaatschappij. In 2011 had zij een marktaandeel van ongeveer 25%; het aandeel voor internationale passagiers lag iets hoger op 29% en voor binnenlandse passagiers iets lager op 23%. In totaal vervoerde Aeroflot Groep 14,1 miljoen passagiers. (Bron: Wikipedia).

 

Heb jij ook een vraag over Thailand? Stuur een lezersvraag in! Dat kan je doen door jouw vraag te sturen naar de redactie (plaatsing onder voorbehoud) Stuur een email, klik hier: contact

17 reacties op “Lezersvraag: Heeft iemand ervaring met vliegen met Aeroflot van en naar Thailand?”

 1. bigi zegt op

  In 2010 en 11 en 12 heb ik gevlogen met deze Maatschappij,en wel allemaal naar Moskou,om dan door te vliegen naar Thailand,en ook oa Kyrgystan en Kazakhstan.

  De Machines waren allemaal splinternieuwe Airbussen met een vriendelijke bemaning .Het eten was voor mij goed,ook de service.

  Het grootste bezwaar is echter de ( voor mij,en ook mijn vriend,en 2 kennissen ) doorlabeling van de bagage.Dat dus er niet was in Amsterdam,en voor de kennisen in Bishkek ( Kirgyzstan ).Dit komt door de logistieke warboel in Moskou.De laatste keer moest ik in Moskou naar AMS in een KLM toestel ?!?.

  De warboel in Moskou komt doordat men TEVEEL mensen met TEKORT personeel en in een tekorte tijd moet helpen met hun ticket,en weer door de security !

  Dat grondpersoneel sprak nauwelijks engels,en de meeste waren Horken.

  Ik vlieg nu naar Thailand met China Airlines,omdat ik afgehaakt ben van EVA Air .Hun veranderde tijden komen me niet goed uit.

  NB.1 Binnenlandse vluchten in Rusland zijn van een andere orde !
  NB.2 Over 2013 kan ik niet mededelen.

 2. Joep zegt op

  Anderhalf jaar geleden heb ik met Aeroflot gevlogen. Het was toen de goedkoopste vlucht die ik kon vinden. Dat is me goed bevallen. Zeer rustige vlucht. Absoluut geen luidruchtige mensen. En dat verwachtte ik eigenlijk wel, gezien alle verhalen over Russen in Thailand. Ruime stoelen. Goed eten. Landen in de sneeuw.
  Vanaf Moskou ging de reis verder met KLM.
  Je komt in Moskou aan op pier 4 en die is duidelijk te klein voor al het drukke verkeer. Plaatsen waar je kon roken waren niet goed afgeschermd. Je kon op veel plekken “meeroken”. Op heel veel plekken. Eigenlijk hing er overal rook.
  En alles is er erg duur. Een flesje water 3 euro.
  Na de controle voor de aansluitende vlucht was ik vergeten om mijn portemonnaie weer bij me te steken. Dat was wel schrikken! Gelukkig had niemand ze meegepikt. Ze lag er nog. Eerlijke mensen!!
  Goede reis

 3. koosski zegt op

  Ik heb zelf geen ervaring met Aeroflot,maar een spaanse kennis die hier in Pattaya woont wel.Op de terug vlucht naar Madrid met tussen stop In Moskou was er vertraging in Bangkok,daar door de aansluiting in Moskou gemist.Dan zou je denken dat je een hotel aangeboden krijgt,maar hij kwam in een detentie centrum terecht,omdat hij (tercht) geen visum voor Rusland had.Hele nacht opgesloten in kamer zonder eten of drinken.
  Dat is de service in Rusland

 4. Rick zegt op

  Ik zou alleen met hun vliegen als ze ECHT een stuk goedkoper zijn als China/Eva air direct of als 2e Ethidad/Emirates die hebben toch meer ervaring met dit soort zaken en alles wat mis kan gaan bij een tussenstop.

 5. Cornelis zegt op

  Ik vlieg letterlijk voor geen prijs met deze maatschappij – al gaan mijn zeer slechte ervaringen ver terug naar het tijdperk van de Toepolevs e.d. en de internationale luchthaven van Moskou gedurende de laatste jaren van de Sovjet-unie. Geen rationeel oordeel dus, maar een ‘ingebouwde weerstand’.

 6. JCB zegt op

  Ik heb in 2010 1 maal gevlogen over Moskou. Is mij heel goed bevallen. Koffers in Amsterdam ingecheckt en deze waren er toen ik in BKK aankwam. Ik ben een roker en dan is Moskou airport een uitkomst. Wel is alles daar op de airport heel duur. en allemaal smalle ‘straatjes’ vond ik. Als een volgende keer weer een goedkope aanbieding zich voordoet dan doe ik het zo weer.

 7. Henk zegt op

  Door overmacht ( sneeuw ) in Moskou mijn aansluiting gemist naar Bangkok . Geen mens die je helpt of uitlegd hoe het nu verder moest , na lang zoeken een personeels lid gevonden die amper Engels sprak , ben uiteindelijk ondergebracht in een hotel .
  Dat ging niet zonder slag of stoot , het hotel lag ver van de luchthaven , had geen winterkleding aan en het was – 22 graden
  Kan nog wel even doorgaan maar ik laat het hier maar bij .
  De volgende dag naar Bangkok gevlogen .

 8. Archie de Waard zegt op

  Ik woon in Noorwegen, ben net terug van een heerlijke lange vakantie in Thailand. Had deze keer gekozen via Moskou naar Bangkok met Aeroflot. De heenreis Oslo-Moskou-Bangkok was behoorlijk, nieuwe Airbus op beide routes. 4 uur wachten in de nieuwe terminal in Moskou, 4 uur lang alleen greinige gezichten gezien, russen kunnen niet lachen. Vrienden hadden al gewaarschuwd voor problemen met transitluggage. Al hadden ze 4 uur, mijn koffer kwam dus niet aan in BKK. De terugweg, aangekomen in Moskou, had ik 2 uur overstap. Rustig een kopje koffie weer bij die greinige gezichten en toen naar de gate. Je moet dus wel eerst door een paspoortcontrole, die terugdenkt aan de sowjetunie. Aangekomen bij de gate (had al een boardingpass in BKK gekregen) werd ik gestopt omdat mijn boardingpass niet in orde was ??? Kreeg bericht dat ik dit vliegtuig niet meer haalde omdat de boardingpass verandert moest worden ??? Kreeg bij de bali te horen (weer zon greinig gezicht) volgende vlucht morgen om 12 uur, dus moet U maar 16 uur wachten in de terminal. Vragen hoe of wat, werden niet beantwoord alleen een heftige discussie op zn russisch tussen het personeel. 16 uur doorgebracht op een bankje bij Burger King omdat je nergens anders languit kan liggen. Een laaaaaaange nacht. De volgende dag mocht ik mee. Koffer aangekomen in Oslo, natuurlijk niet ze hadden toch maar 16 uur !!! Conclusie 1 keer nooit weer.

 9. johny zegt op

  Hallo,

  Als je veilig wilt aankomen neem dan best china of evaair of thai airways. Russische niet zo veilig

 10. Antonio zegt op

  2 X mee gevlogen naar bangkok.
  Helemaal niks mis mee.
  Goede vliegtuigen vriendelijk personeel en eten is ook oke.
  Alle vluchten gingen ook nog op tijd.

  Antonio

 11. John D. Krtuse zegt op

  Hallo,

  ik ben begin dit jaar voor de eerste keer met hun gevlogen van Bangkok via Moskou naar Barcelona en weer terug. Aansluittijden in orde, prijs ook. Geen alcohol aan boord, slechts een paar sapjes en water. Geen probleem eigenlijk. Het eten redelijk, weinig verschil met anderen. Alleen moet je op het vliegveld in Moskou goed je ogen en oren de kosten geven wat betreft het vinden van de gate en eventuele wijzigingen. Retour Bangkok, was er in Moskou vier uur vertraging. Afhandeling van de bagage goed.

  Groet,

  John D. Kruse

 12. chris zegt op

  in 2011 gevlogen met Aeroflot. Een korte opsomming van de (slechte) ervaringen:
  – vetrek uit Bangkok 40 minuten later omdat en dronken Rus het vliegtuig niet wilde verlaten
  – luidruchtige Russen
  – onder de ogen van de stewards openen Russen en Russinnen hun op het vliegveld gekochte alcohol en beginnen met (stevig) drinken (2 minuten eerder werd omgeropen dat het niet toegestaan is om gekochte belastingvrije drankflessen te openen. Personeel zegt niks.
  – overstappen in Moscou in 30 minuten (vanwege de vertraging). Wel de schoenen voor de tweede kaar uitdoen. Gevolg: geen koffer in Amsterdam.
  Goedkoop maar verwacht geen kwaliteit.
  chris

 13. jos zegt op

  ik vloog vorig jaar van dusseldorf naar bangkok businessclass enkele reis voor 1000 euro . was prima in orde . zeer goed eten en zeer veel ddank . tegen russen is overigens niet op te drinken – die drinken limonadeglazen vol vodka – ik hield het bij een goede wijn .
  overstap in moskou geen probleem . koffer prima op tijd eruit in bkk .
  zeer ruime stoelen ,die tot een ligbed worden omgetoverd.
  ook ik ben roker ,dus de luchthaven is prima voor rokers.

 14. Tukker zegt op

  Heb geen vlieg ervaring met deze maatschappij maar weet wel dat ze geregeld bij ongelukken betrokken zijn ik bedacht me nog wel een keer om hier mee te gaan .

 15. Nadja zegt op

  Geen ervaring met vluchten naar Bangkok, wel in 2011 gevlogen naar Hongkong via Moskou. Niks mis mee, modern vliegtuig, personeel ok. Luchthaven Moskou werd op dat moment verbouwd en is klein, alles erg duur en niet zo overzichtelijk.
  Ik zou er zo weer mee vliegen als de prijs goed is van het ticket.

 16. Reizigster zegt op

  In februari van dit jaar moest ik door omstandigheden mijn terugvlucht van Bangkok naar Brussel wijzigen en heb dan geboekt bij Aeroflot, met tussenstop in Moskou. De vlucht van Bangkok naar Moskou was heel onaangenaam, onverzorgd, erg krappe plaatsen, héél erg onvriendelijk personeel dat amper drie woorden Engels sprak, en ronduit vies eten, echt veel slechter dan bij andere maatschappijen. De wachttijd in Moskou (gepland vier uur) was ook niet plezierig, erg ongezellig, overvolle wachtruimtes, nergens een zitplaats te vinden, maar gelukkig was er een Irish Pub 🙂 waar ik een plekje vond. Anderhalf uur vertraging omdat de deur van de gate niet openging, en er eerst – een blijkbaar moeizame- toestemming moest komen om van een andere gate gebruik te maken. De vlucht van Moskou naar Brussel was iets beter, ruimere zitplaatsen, personeel iets beleefder met zelfs wat kennis van de Engelse taal, maar het eten was nog steeds abominabel, gelukkig was er nu een wijntje bij. Met de bagage heb ik geen enkel probleem gehad. Voor mij geen Aeroflot meer!

 17. Thallay zegt op

  Ik heb een keer met Aeroflot naar Bangkok gevlogen en dat zal ook de laatste keer zijn. Slechte stoelen, geen beenruimte, slechte service, verkeerd eten en toen we daar een opmerking over maakten begon de stewardes ons uit te schelden zelfs zodanig dat de gezagsvoerder er bij moest komen. De overstap in Moskou was een ellende.
  Mij zien ze daar niet meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website