Lezersvraag: hoe het erfrecht in Thailand geregeld?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
22 juni 2016

Beste lezers,

Mijn schoonmoeder dreigt wanneer haar ouders onverhoopt komen te overlijden met een hypotheekschuld te worden opgezadeld. Een aantal jaren geleden heeft mijn vriendin het huis van haar grootouders hypotheekvrij kunnen maken, maar helaas heeft haar stiefzus hen kunnen verleiden opnieuw een hypotheek te nemen en het geld aan haar te ‘lenen’. U begrijpt dat dat geld al lang op is en er geen enkele kans/intentie op terugbetaling is.

Werkt het in Thailand ook zo dat schulden automatisch op de kinderen overgaat na overlijden? Is er een manier om dit te voorkomen bijvoorbeeld middels een notariële akte (verwerping nalatenschap)?

Alle tips zijn welkom…

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Michel

4 reacties op “Lezersvraag: hoe het erfrecht in Thailand geregeld?”

 1. erik zegt op

  Raadpleeg een advocaat. Dat is advies-1.

  Maar de hypotheek, als het een hypotheek is, zit vast aan de onroerende zaak en die kan verkocht worden en als je niet betaalt doet de bank dat zelf wel. Verzamel documenten omtrent de onroerende zaak zoals chanoot en de akte van hypothecaire geldlening ofwel: ga er heen en trek de kasten open.

 2. Lung addie zegt op

  Een advocaat raadplegen is al een uitstekend advies.
  Probeer er echter eerst al achter te komen hoe groot de schuld is en wat de tegenwaarde van het onderpand is. Dan kan je tenminste reeds vooraf bepalen of het sop de kool wel waard is en je na bemiddeling en afhandeling door een advocaat niet met een dode mus blijft zitten.

 3. Mark zegt op

  Een nalatenschap verwerpen is ook in Thailand mogelijk. Zie section 1216 in onderstaande link.

  https://www.samuiforsale.com/law-texts/thailand-inheritance-laws.html

  Professionele juridische bijstand zoeken is een uitstekend advies.

 4. Mark zegt op

  Sorry, moet section 1612 is correct


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website