Lezersvraag: Elektrische fiets meenemen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 augustus 2017

Beste lezers,

Heeft er iemand tips of ervaringen voor wat betreft het meenemen van een elektrische fiets naar Thailand. Is er een probleem met de batterij? Moet die op de fiets blijven, of afzonderlijk verpakt worden in en speciale koffer ivm het explosierisico?

Of waar kan ik als alternatief een degelijk elektrische crossfiets of type MTB kopen? Bijvoorbeeld Trek of Canondale. Geen Chinese brol.

Mijn dank is groot!

Groet,

Jos


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Elektrische fiets meenemen naar Thailand”

 1. willem zegt op

  Kijk eens hier.

  Als dat wat op deze pagina staat de norm is dan heb je echt pech.

  https://phmsa.dot.gov/safetravel/batteries

  • willem zegt op

   aanvullend de info van de IATA.

   http://www.iata.org/whatwedo/cargo/dgr/Pages/lithium-batteries.aspx

 2. ruud zegt op

  Ik weet niets over het transport van electrische fietsen, maar als die fietsen in Thailand mogelijk niet bestaan, (ik heb er nooit een gezien) hoe gaat u dan eventueel aan onderdelen komen?

  • Jos zegt op

   Mijn bedoeling is om de fiets die ik ev.meeneem…ook na 4 maanden ook weer terug naar huis mee te nemen,heb ik reeds 2X gedaan=geen probleem,maar elektrisch ???mag ook elektrische hybrydefiets zijn,

 3. Jan zegt op

  ik heb vorig jaar mijn elektrische fiets mee genomen naar Thailand. Accu apart verzonden die mag nl niet met personen vervoer mee. Had een accu doos gehaald bij een fiets winkel en toen apart verzonden koste iets van 30 euro en was in een ruime week op mijn adres in Thailand. Let wel ik had een foutje gemaakt en de prijs van ik dacht 450 euro er op gezet. nieuwprijs van mij accu was bijna 600. Maar je kunt er beter iets van rond de 200 euro op zetten want Ik moest in Thailand eerst 1000 bath betalen aan belasting. ik heb het verzonden met shippingcenter.nl/ verzonden snel en goed verzorgd van thuis tot vakantie adres. Fiets heb ik ingepakt in een doos gekocht op Schiphol. heb je ongeveer een half uurtje voor nodig. Neem 2 of 3 rollen brede plakband zelf alvast mee. Zit er nl niet bij. Ik heb gevlogen met Emirates en daar mag je 30 kg vrije bagage mee nemen waar de fiets binnen valt. Kosten mij niets daar wij met z’n drieën niet aan de 90 kg kwamen. Op Bangkok airport wel even naar de douane gelopen en gezegd dat het om een gebruikte fiets ging voor vakantie en lieten ons gewoon door zonder vragen of kosten. Dit jaar nog een fiets mee genomen voor mij vriendin op dezelfde mannier was geen elektrische fiets maar ging net zo makkelijk zowel in Nederland als in Thailand.

  succes
  groet Jan

  • Jos zegt op

   Dankjewel Jan,zeer nuttige info..!!!vlieg met Thai vanuit Brussel,neem wel contact op ivm met jou info.thanks

   • Jan zegt op

    Geen dank
    Ik heb de fietsen uit nl mee genomen omdat ik perse geen fietsen met meer dan 8 versnellingen wilde.dit soort gewone fietsen hebben ze hier nog niet en als je besteld via bv .Aliexpress wat ik ook nog wel eens doe is dit soort zaken in invoer vaak veel te duur of de spullen moeten niet van China maar van bv Singapore of Maleisië komen. Als het nu te duur wordt met Thai airways volgende reus met emirates zeer goed verzorgd en vooral de kilo’s als een van de weinige nog .en dan ook meestal nog de goedkoopste

    Succes

 4. Pieter zegt op

  Tja, ik heb hier in Thailand geen elektrische fiets, maar wel een fiets van het merk Trek, (en gekocht in Thailand)en wat blijkt?
  Deze Trek is made in China, wat had u anders gedacht? Trek is een Amerikaans merk, maar fabrikage, zoals met zoveel andere merken vinden plaats in China, helaas.

 5. rene zegt op

  Ik heb iata training gevolgd om de 2 jaar en zo 10 maal en bij mijn weten moet dit opgestuurd en verpakt worden langs aan gespecialiseerd bedrijf alsook de shipper declaration gemaakt worden door dit bedrijf. U moet namelijk deze training gevolgd hebben om deze documenten en officiël verpakken te mogen doen. Ik ben namelijk 2 jaar in pensioen en er kan al een en ander veranderd zijn. Ik kreeg les van krystel Vermeersch.
  Email is krystel.vermeersch@kvspartner.be. Zij zit in de iata board en geeft officiël les met uitreiking van getuigschrift. U moet wel 80%halen. Stuur u verhaal bij email naar haar met mijn groeten en hopelijk helpt ze jouw verder. Eventueel een bedrijf die voor jou kan inpakken ,docs opmaken en versturen is SGS tegen een bepaalde prijs. Mijn naam is Wouters Rene van exxonmobil.

 6. Renévan zegt op

  Hier op Samui worden elektrische fietsen verhuurd, dus ze zijn er wel degelijk. Ik heb even op Google gekeken en er is in import tax van 60% op elektrische fietsen. De prijzen liggen rond de 50000 thb en hoger, dus niet echt goedkoop.

 7. brabantman zegt op

  Pieter 13.40 uur
  Als u een fiets koopt in Nederland van het merk Trek/Giant (1 fabrikant) dan is de kans groot dat deze ook uit China komt. Op zichzelf niets mis mee. Heb zelf ruim 5 jaar geleden een Trek mountainbike in Pattaya gekocht en ik moet eerlijk zeggen dat hij ondanks veel gebruik door mij, er nog puik uitziet.
  Maar ja, het is met alles, het vraagt wel onderhoud en niet buiten stallen!

 8. Jo Beerkens zegt op

  Wij hebben bij onze verhuizing naar Thailand 2 elektrische (Batavus-) fietsen meegenomen, met onze inboedel verscheept door Windmill uit den Haag. U heeft inmiddels genoeg adviezen voor het verschepen of hier kopen. Ik heb een tip voor het behoud van de accu, want die heeft het echt zwaar in dit klimaat. Gewoonlijk wordt geadviseerd om de accu aangesloten te laten. Maar in dit klimaat zal het beter zijn om de accu na gebruikt los te koppelen of -zo mogelijk- te verwijderen en op een koele plaats te bewaren. Nooit lange tijd in de volle zon parkeren met aangesloten accu dus. Succes Jos.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website