Lezersvraag: Wat is eenvoudiger huwen in Thailand of in België?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
1 oktober 2016

Beste lezers,

Bij een huwelijk met een Thaise dame gaat er wel wat administratie aan vooraf dacht ik. De vraag is nu of het eenvoudigste is te huwen op de Belgische ambassade of op het gemeentehuis te Surin?

Indien op de ambassade denk ik dat het huwelijk automatisch is ingeschreven ook in België?

Alvast dank voor een reactie.

Vriendelijke groet,

Ron


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Lezersvraag: Wat is eenvoudiger huwen in Thailand of in België?”

 1. henry zegt op

  U kan niet huwen op een ambassade. U moet dus huwen in Surin. U kan us huwelijk wel laten registreren op de ambassade.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. eugeen zegt op

  Je schrijft: “huwen op de Belgische ambassade” Maar waarom daar? Waarom niet in een amphur? Ik denk dat de meeste buitenlanders die in Thailand huwen het daar doen. Wat papieren in orde maken, huwelijkscontract etc… maar dat moet je eigenlijk in Belgie toch ook als je daar trouwt.
  Hieronder een overzicht wat er bij een trouw in Thailand komt kijken.
  http://www.thailand-info.be/thailandtrouwenwettelijk.htm

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Lung addie zegt op

   De site, aangegeven hierboven geeft een duidelijke en verstaanbare uitleg. Doch er is een “maar” aan verbonden, ze is namelijk een beetje verouderd en sedert 2014 is er op gebied van de Belgische Ambassade één en ander veranderd. De Ambassade levert enkel nog documenten af aan Belgen die bij de Belgische Ambassade ingeschreven zijn. Vraagsteller geeft geen info omtrent al dan niet in- of niet ingeschreven te zijn. Indien niet ingeschreven dan zal hij alle benodigde documenten bij zijn gemeentehuis in Belgie zelf moeten aanvragen. Verder is alle info betreffende benodigde doucmenten correct.

   Nog een opmerking: na het huwelijk, afgesloten in Thailand moet je dit laten legaliseren in Belgie. Er is echter geen GARANTIE dat dit in Belgie zal aanvaard worden. Dat zal afhankelijk zijn van het onvermijdelijke onderzoek door de Dienst Vreemdelingen Zaken welke automatisch aan de aanvaarding of legalisatie in Belgie zal vooraf gaan. Indien je in Belgie huwt gaat dit onderzoek het huwelijk vooraf, dus in Belgie huwen vermindert het risico achteraf met een ongeldig of niet aanvaard huwelijk opgescheept te zitten met lange procedures als gevolg.

   Huwen op de ambassade ? Hebben ze daar een trouwzaal ?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. theoS zegt op

  Ik kan mij de tijd nog herinneren dat er een ambtenaar van de Amphur naar het hotel kwam ( Grace Hotel in BKK ) en daar een dood dronken tourist trouwde met een Thaise gezelschaps dame uit de nacht club op de grond verdieping. Volgende ochtend nuchter en als hij Baht 200.000- betaalde wou zij wel mee werken aan een scheiding. Speelde zich haast dagelijks af. Je had geen papieren of wat dan ook nodig, ook niet op de Amphur.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. leonthai Pattaya zegt op

  Huwen op de Belgische Ambassade ? dat kan gewoonweg niet, alleen in de amphur, de Ambassade neemt na de nodige formaliteiten nota van het huwelijk en laat het overschrijven in het Rijksregister. Alles staat op de site van de Ambassade.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website