Een slang in mijn vijver, kan iemand mij tips geven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 juni 2019

Beste lezers,

Zoals een enkeling zich misschien kan herinneren, heb ik een paar jaar geleden een vijver gebouwd. Ik werk vaak aan en in de vijver. Bij een van de schoonmaakbeurten zag ik de huid van een slang, maar het dier zelf niet. Tot twee weken geleden ik een van een halve meter in het water zag zwemmen.

Shit dacht ik, dan kan ik voorlopig het water niet meer in. Maar ik merkte al gauw dat het beest zich meestal verstopt hield. Echter vandaag wilde ik de pompen van mijn filter installatie schoonmaken, toen ik onze nieuwe bewoner opeens voorbij zag zwemmen. Hij ging met zijn kopje boven water en bekeek me. Voorzichtig ben ik toen weggegaan om mijn telefoon te halen en er een foto van te maken.

Ik heb aan de hand van de foto’s op Google gezocht welk beest het zou kunnen zijn en ik denk dat het een “gewone” Keelback is. De meesten daarvan zijn weliswaar giftig, maar niet dodelijk en ze vallen zelden aan. Alleen wanneer ze in het nauw gedreven worden.

Misschien kan me iemand verder wijs maken. De foto’s heb ik op Google drive staan:

drive.google.com
drive.google.com
drive.google.com

Ben wel echt nieuwsgierig…en alvast bedankt voor eventuele tips…

Groet,

Sjaak S

7 reacties op “Een slang in mijn vijver, kan iemand mij tips geven?”

 1. Bob zegt op

  Wat een eng groot beest.
  Misschien de slangen ophaal dienst bellen.

  Of misschien willen de buren wel die slang vangen (en opeten).

 2. peter zegt op

  Lastig te zien zo in het water, lichaams tekeningen zijn niet echt duidelijk te zien.
  Wel zie ik de typische kenmerking bij zijn oog en is ook te zien bij de jouw gestelde soort.
  https://bangkokherps.files.wordpress.com/2011/04/michael-cota-xenochrophis-flavipunctatus-pathum-thani.jpg
  Tja , mocht je hem kwijt willen, zal de slang gevangen moeten worden en heel ver weer uit gezet moeten worden. Niemand in de buurt, die er ervaring mee heeft?
  De slang zou niet dodelijk zijn voor mensen. moet je dus wel zeker van zijn.
  Maar de typische kentekening bij zn oog, zou mij ook tot jouw conclusie lijden. yellow spotted keelback

 3. Ruud NK zegt op

  Ik denk dat het een jonge Chequered Keelback is. De volwassenen worden tot 110 cm groot. Hij leeft voornamelijk in het water waar hij van vis en muizen leeft. Deze slang is niet gevaarlijk en als al je vis is opgegeten gaat hij vanzelf weer weg. Je kunt hem weg laten halen door de hulpdiensten.

  Kijk eens naar een site als Snakes of Isaan, HuaHin etc. afhankelijk waar je woont. Leerzaam en je kunt een foto plaatsen en binnen een paar minuten heb je vaak antwoord wat voor slang het is.

 4. Rob zegt op

  Als je Facebook hebt is het wellicht leuk om lid te worden van Snakes of Isaan: https://www.facebook.com/groups/1076644525809817/

 5. Sjaak S zegt op

  Het dier lijkt groot, is het echter niet. Hij laat ook de vissen, voor zover ik zie, met rust. Staan niet op zijn menu, hopelijk. Toen mijn vrouw ’s avonds een kat in de tuin gezien had. Dacht ze eerst aan een konijn, wat mijn nieuwsgierigheid prikkelde en toen ik buiten met een zaklantaarn liep zag ik de slang over het tuinpad kruipen.
  Hij schijnt voornamelijk jacht op kleiner gedierte, zoals muizen of kikkers te maken.

 6. Toon zegt op

  Stok met knijper op het einde

 7. Maryse zegt op

  Gewoon laten leven. Niet gevaarlijk. Als jij je vijver ingaat voor schoonmaak of wat dan ook zal de slang inderdaad uit de weg blijven.
  Mocht ie jou toch onverwachts bijten, meteen naar het ziekenhuis met de foto erbij, die heb je nu al. Dan krijg je precies de juiste antigif…
  Twee uur de tijd na een slangenbeet!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website