Beste lezers,

Eind januari 2018 vliegen we van Amsterdam naar Bangkok (Suvarnabhumi Airport). Nu willen we op dezelfde dag doorreizen met Air Asia (of andere) naar Koh Samui.

Hoe gaat dit in zijn werk m.b.t. uitchecken – bagage – opnieuw inchecken (waar?). Hoeveel tijd is minimaal nodig voor deze tussen-vlucht?

Wat zijn nog belangrijke tips in deze?

Alvast mijn dank.

Groet,

Jack


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Lezersvraag: Doorreizen vanaf Suvarnabhumi met binnenlandse vlucht”

 1. Cornelis zegt op

  Heb je je er al een beetje in verdiept? Dan zou je gezien moeten hebben dat Air Asia niet op Koh Samui vliegt. Bovendien vertrekt deze maatschappij vanaf een ander vliegveld dan dat waar op je vanuit Europa in Bangkok arriveert.
  Bangkok Airways is de beste optie. Of je je bagage al in Europa kunt laten doorlabelen naar je eindbestemming hangt o.a. van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

 2. Daniël M. zegt op

  gemakkelijke vraag, maar moeilijk antwoord.

  Toch enkele raadgevingen/opmerkingen:
  – Als beide vluchten niet samen geboekt zijn, hou er dan rekening mee, dat “de aansluiting niet verzekerd is”…;
  – Probeer een goede/goedkope vlucht vanuit Europa te boeken die ‘s morgens vroeg aankomt in Bangkok;
  – Je moet in Bangkok na aankomst 2x maal aanschuiven: eerst bij de immigratie (kan soms een half uur duren) en daarna aan de bagageband (wachttijd verminderd bij/door langere wachttijd aan immigratie);
  – Je moet de volledige incheckprocedure (inchecken, afgeven bagage, scan handbagage) opnieuw doorlopen. Hier kan een langere wachttijd zijn bij het inchecken. De scan verloopt normaal vlot.

  Mijn persoonlijk advies luidt als volgt:
  – Als de aankomst in Suvaranabhumi ‘s morgens vroeg is (vóór 7 uur), zorg dan dat de “aansluitende” vlucht na de middag is;
  – Als de aankomst in de loop van de voormiddag is, zorg dan dat de “aansluitende” vlucht op het einde van de namiddag of in de vroege avond is;
  Wanneer je in de late namiddag of ‘s avonds aankomt, lijkt mij een overnachting in Bangkok aangewezen.

  Opgepast: Sommige vluchten vertrekken vanop Suvarnabhumi. Voor andere vluchten moet je naar Don Mueang.

  Een marge van minstens 4 uur lijkt mij veilig. Als je aankomende vlucht op tijd is, dan kun je in Suvarnabhumi rustig geld pinnen, iets eten en/of rustig een sim-kaart kopen 😉

  Het is een reis en dus geen dagdagelijkse woon-werk-verplaatsing!

 3. frans zegt op

  Vanaf uw bestemming Bkk kunt u doorvliegen naar koh samui bij bangkok airlines. Retour circa 300 dollar. Er vertrekken veel vliegtuigen die kant op. Ook op bepaalde tijden kunt u vliegen met thai airways. Is wel duurder. Kijk voor meer info op http://www.kosamui.com. Klik op info, daar vind u alle info.

 4. Bob zegt op

  Als u met de klm vliegt kunt u direct boeken tot koh samui met Bangkok airways via code sharing.
  Vliegt u met een andere maatschappij dan moet u door naam don Muang airport via de shuttle bus reken op 1 uur. Ook dient u via de immigratie te gaan reken op minstens 1 uur.

 5. royalblogNL zegt op

  Je maakt het jezelf al een stuk minder ingewikkeld – maar wellicht niet goedkoper – wanneer je voor de doorverbinding een luchtvaartmaatschappij kiest die ook vanaf Suvarnabhumi opereert. Air Asia en veel van de budgetmaatschappijen gebruiken het oude vliegveld Don Muang.

  Hoeveel tijd nodig is hangt van veel factoren af, maar je moet ze vantevoren wel incalculeren als je je aansluitende vlucht niet wil missen. Een deel van die factoren vervalt wanneer je op hetzelfde vliegveld blijft.

  1. komt je vlucht op tijd aan?
  2. hoeveel bagage heb je, en hoe lang zijn de rijen bij Immigration?
  3. hoeveel tijd is nodig tussen beide vliegvelden – hangt o.a af van tijdstip en wijze van vervoer
  4. reken op 1,5 uur inchecktijd op het andere vliegveld, maar ook als je op Suvarnabhumi blijft en daar weer moet inchecken als de gekozen luchtvaartmaatschappijen niet in een samenwerkingsverband zitten en je niet al een boardingcard hebben gegeven en je bagage hebben doorgelabeld etc

  Goed plannen, goed nadenken over welke maatschappijen en goed kijken naar de overstaptijd. De natuurlijke neiging is om die te krap te nemen en met een half uur vertraging bij aankomst en een uur in de rij bij de Immigration zit je opeens klem.

 6. Henk Hollander zegt op

  Doorreizen met een binnenlandse vlucht gaat vanaf Don Muang airport. Dus gewoon door de immigratie, koffers ophalen en dan met de bus of taxi naar Don Muang. Boeken bij Eur Asia of Nok Aur kan via Internet.

  • Cornelis zegt op

   Wat een onzin. Ook vanaf Suvarnabhumi vertrekken veel binnenlandse vluchten. Bangkok Aiways en Thai Air zijn de enige maatschappijen die je rechtstreeks op het eiland brengen – en beide vliegen vanaf Suvarnabhumi. Met jouw ‘advies’ komt de vraagsteller er alleen met veel omwegen en veel tijdverlies.

 7. Willem Horik zegt op

  Beste Jack,

  Ik heb dit in februari gedaan. Ik vloog met Eva Air. Lande op Bangkok omstreeks half drie. Aansluitend ben ik met Bangkok Air om 18.00 uur direct naar Koh Samui gevlogen. Deze vlucht duurt 55 min. Het is alleen erg prijzig. Bangkok Air heft het alleenrecht op Koh Samui. Deze maatschappij rekend rond de 5200 Bht. p.p. Je kan ook vanaf het andere vliegveld vliegen met NOK air, naar Suratani. Daar in een busje naar de en dan naar Koh Samui. Dit zit in een arrangement wat ongeveer 2300 bth kost. Daar komen nog de transferkosten voor het vervoer naar het oude vliegveld van Bangkok bij

  Ik ga in januari weer naar toe en vlieg dan direct vanaf Bangkok naar Koh Samui.

  Wat de baggage betreft check je gewoon uit en dan loop de naar rechts voor de binnelandse vluchten.

  groetjes

  .

  • Paul zegt op

   De shuttle bus rijdt gratis als je je geldige tickets danwel boeking toont.

 8. Yvonne zegt op

  Op Schiphol vragen of ze je bagage kunnen doorbladeren naar Koh Samui. Wij vliegen 18 januari met Eva Air naar Bangkok en dan 2 uur later door naar Bangkok Krabi. Wij kunnen onze bagage doorbladeren.

 9. Wil zegt op

  Reken behoorlijk wat tijd. Het kan behoorlijk lang duren op BKK Suvarnabumi (lange rijen bij paspoort controle). En dan moet je naar Don Meuang Airport voor Air Asia (alle low cost maatschappijen vliegen daar vanaf). Er is een gratis shuttle naar Don Meuang, doet er een uur over, vertrekt om elk half uur. En je vliegtuig is meestal ook een half uurtje later kwijt voor je eruit bent. Ik zou een uur of 4 tussen je aansluitende vlucht zetten.
  Of je moet aansluitend met Bangkok Airways, Thai Airways of VietJet Air vliegen. Vertrekken allemaal vanaf Suvarnabumi. Echt de moeite waard om de prijzen te checken.

 10. printen zegt op

  Alleen Bangkok Airways en Thai Airways vliegen op Ko Samui. Het vliegveld van Ko Samui is namelijk eigendom van Bangkok Airways

  Bangkok Airways en Thai Airways vliegen vanaf Suvarnabhumi Airport. Zover ik weet is Ko Samui een International Airport en zou je bagage doorgelabeld kunnen worden.Hangt weer af met welke maatschappij je van Amsterdam vliegt. Maar met de meeste maatschappijen kan je doorlabelen.Zowel met Bangkok Airways als met Thai Airways. Met “Smile”, een dochter van Thai Airways, is doorlabelen niet mogelijk.

 11. Rob zegt op

  Beste Jack,

  AirAsia vliegt vanaf de “oude” luchthaven van Bangkok. Aangezien zij een prijsvechter zijn kun je je bagage vanaf Schiphol niet laten doorlabelen zoals dat heet naar je verdere eindbestemming. Je zult dus op Suvarna de gehele procedure van Immigration en bagage ophalen moeten doen en dan per transfer naar de andere luchthaven. Daar moet je dan weer je bagage afgeven en inchecken voor je volgende vlucht. Dit proces zal enkele uren inbeslagnemen.
  Boek je echter een doorgaande vlucht vanaf Suvarna met een maatschappij die samenwerking heeft met de maatschappij waarmee je vanaf Schiphol naar Suvarna vliegt dan bespaar je jezelf al die rompslomp. Het beste is om bij je huidige ticket gelijk een doorgaande vlucht te boeken. Je bagage wordt dan gelijk vanaf Schiphol doorgelabeld naar je eindbestemming. Je blijft op Suvarna dan ook in het Transit (Douane) gedeelte. Volg de borden Immigration met de bestemmingen o.a. Phuket/Koh Samui etc. en je reis verloopt vlekkeloos.

  Fijne reis en vakantie.

 12. maurice zegt op

  Indien je rechtstreeks naar Koh Samui wilt vliegen vanaf Suvarnabhumi Airport of ieder ander vliegveld in Thailand kun je enkel met Bangkok Airways of Thai Airways. Als het separate tickets zijn, dan zul je door de douane en de koffers moeten ophalen. Ik zou hier persoonlijk minimaal 3 uur voor uittrekken.

  Er zijn ook andere mogelijkheden beschikbaar enkel vlieg je dan naar het vaste land vlakbij Koh Samui en vanaf daar met de ferry. Dit scheelt qua kosten ongeveer 100 euro maar kost je een halve dag extra. Vanaf Suvarnabhumi kun je met Thai Smile of vanaf Don Mueang met Nok Air, Air Asia et ect. De rit van Suvurnabhumi naar Don Mueang kost je minimaal een uur in de meeste gunstige geval.

  Mocht je nog geen ticket hebben gekocht naar Thailand kun je wellicht gebruik maken van een interline. Dit scheelt weer koffers ophalen en door de douane. Veel plezier in ieder geval in Koh Samui.

 13. marc de greve zegt op

  air asia en nok air vertrekken vanop don muang.je moet door immigratie in suvarnabumi airport,daarna je bagage afhalen dan naar buiten om met de taxi(meter) naar don muang reken maar een dik uur.en dan nog inchekken voor je binnenlandse vlucht,u geeft weinig info in verband met je aansluitingen vertrekuur enz.verder goeie reis.

  • niek zegt op

   Ik vlieg meestal met Lion Air naar en vanuit Don Muang Airport, omdat het meestal de goedkoopste vlucht is.

 14. Anita zegt op

  Beste Jack,
  Air Asia vliegt vanaf Don Muang AirPort.
  Alleen Bangkok Airways vliegt rechtstreeks vanaf Suvarnabhumi naar Koh Samui.
  Als je vanaf Don Muang vlieg moet je eerst met een bus vanaf Suvarnabhumi naar Don Muang, deze rit kan 1 uur duren maar ook 3 uur afhankelijk van het verkeer.
  Tevens moet je vanaf Surat Thani met een bus naar de ferry die brengt je naar Koh Samui.
  Ikzelf heb dit in augustus gedaan en vond het geen probleem.
  Waar je wel op moet letten is dat je de laatste ferry haalt anders heb je een overnachting nodig in Surat Thani.

  Alvast een mooie vakantie toegewenst,

  Groetjes Anita.

 15. johannes zegt op

  hoi, wat ook makkelijk en voordelig is (wij doen dit in febr. 2018) met emirates via Dubai(een uurtje overstap) naar bangkok en door naar ko Samui. met de middagvlucht vanaf amsterdam kom je dan de volgende middag om ong. 3.30 aan op ko Samui!! wel even kijken voor het goede moment om te boeken , maar je hebt nog alle tijd. wij betaalden p.p. ong. 712.00 euro !!! geboekt bij emirates zelf!!!
  veel reisplezier.

  • jan bekkering zegt op

   als je nu zelf even kijkt op bangkokair.com zal je zien dat een retourtje Samui vanuit Bangkok op dit moment 5000 baht kost (130 euro) boeken kun je op de site met een credit card, Dan ben je vrij om zelf een vlucht naar BKK te boeken,of je kunt all in bij KLM boeken als dat niet veel duurder is (dus samen met aansluitende vlucht naar Samui met Bangkok Air) Voordeel is dan dat je bagage doorgelabeled kan worden naar Samui,waardoor je in BKK niet door de immigratie hoeft,en je aansluittijd korter wordt. Succes!!

   • Renévan zegt op

    Ik woon op Samui en heb een Samui recidence card van Bangkok airways. Een retourtje Bangkok met korting kost voor mij 4000 thb. I.v.m de crematie plechtigheid was er een aanbieding van een aantal vluchten rond 26 oktober. Nu boek je de goedkoopste retour vlucht niet onder de 7655 thb en in januari is de goedkoopste retour vlucht 9435 thb. Ik weet niet waar u een retourvlucht voor 5000 thb hebt gevonden.

 16. Renévan zegt op

  Zowel Nok air als Thai Airasia verkopen combi tickets dat houdt in de vlucht (vanaf het oude vliegveld), mini bus naar de ferry (Donsak) en de ferry.
  Bij aankomst Bangkok door immigratie en langs de douane. Er gaan gratis shuttle bussen naar Donmuang (vanaf airport passenger terminal 2nd floor, gate 3 aan de rechter kant. Hier wel het ticket laten zien. Rit kan 50 minuten duren maar ook 2 uur. Shuttle bus kan ook voor je neus vertrekken, dus wachten op de volgende.
  Na een lange vlucht is deze optie geen aanrader, meer iets als je al in Bangkok bent en genoeg tijd hebt.
  Boek een ticket bij Bangkok airways, dan kan je ook in Bangkok gebruik maken van hun gratis lounche (internet, hapjes, en drinken).
  Bij het boeken van een ticket naar Bangkok vragen bij de maatschappij of de bagage ook kan worden doorgelabeld. Vaak is het dan zo dat je in Amsterdam dan ook al kan inchecken voor de aansluitende vlucht. Je hebt dan twee instapkaarten en gaat pas in Samui door de immigratie.
  Nog even voor degene die regelmatig met Bangkok airways vliegen, vraag even een frequent flyer card aan. Je spaart hiermee voor gratis vluchten en je kan hiermee ook eerder hun aanbiedingen boeken. Ik krijgt automatisch mails over de aanbiedingen, volgende maand voor 1950 Thb van Chiangmai naar Samui wat anders 5950 thb kost.

  • Renévan zegt op

   Kleine aanvulling, je wordt in Bangkok doorverwezen naar national transfer (domestic) en krijgt daar de paspoort controle. Hier geen lange wachtrijen. Je krijgt een stikker die je oppakt die aangeeft dat je op Samui nog door de douane moet.

 17. HANS zegt op

  Wij vliegen rechtstreeks met Evaair aankomst Bangkok 18/1 om 14.30 uur. Op Schiphol is Eva zo vriendelijk om, op ons verzoek, onze bagage door te labelen naar Koh Samui zodat we bij aankomst op Suvarnabumi rechtstreeks binnen de luchthaven naar de desk van Bangkokairways kunnen lopen en niet eerst de bagage van de band hoeven te halen -volg de borden boven je hoofd -Koh Samui wordt duidelijk aangegeven- onderweg net voordat je bij Bangkokairways desk bent komt je langs de immigratie -hier ben je snel doorheen – onze vlucht vertrekt om dan om 17.10 uur ( als ze op tijd zijn)
  de vorige keer hadden we met Bangkokairways een uur vertraging.

  Aangekomen op Koh Samui kun je dan je bagage van de band (International) halen. De tickets voor zowel Eva als Bangkokairways kun je rechtstreeks online boeken. prettige vakantie!

 18. Sjon van Regteren zegt op

  Beste Jack,

  Airasia vertrekt van Don Muang en niet van Suvarnambumi. Er is een gratis shuttle tussen beide luchthavens die vertrekt op het hele uur. Ook met de taxi ben je afhankelijk van de verkeersdrukte wel een uur onderweg. Er zijn ook momenten dat de douane onderbezet is. Wachttijden lopen soms op tot enkele uren. Houd dus een ruime marge tussen verwachte aankomst vanuit NL en vertrek naar Samui.

  Succes ev veel plezier.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, Air Asia vertrekt van Don Muang – maar vliegt NIET naar Koh Samui……………

 19. Wim zegt op

  Het beste is de gehele reis in een keer boeken dan wordt je bagage doorgebeld en kan je van de internationale zo doorlopen naar de nationale lucht haven geen problemen Bel 333Travel of BM air. Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website