Lezersvraag: Kan ik Thailand 30-50% DEET anti muggenspray kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 augustus 2015

Beste lezers,

In Nederland hebben we “anti muggenspray” met 30-50% DEET (Kruitvat, Makro), weet iemand of het in Thailand te koop is, hoe het heet, waar te koop en wat het ongeveer kost?

Ik denk dat met een goed advies veel mensen heel blij zijn. Wij smeren nu dat 7-Eleven spul, gebaseerd op lemongrass. Dat werkt voor geen meter, of citroenspray van de Makro, stinkt als de hel maar werkt alleen om mede expats buiten de deur te houden.

Vast bedankt,

Lunghan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Kan ik Thailand 30-50% DEET anti muggenspray kopen?”

 1. Monique zegt op

  Ik zou yamong halen, gwn mug die nog in je buurt komt!

 2. Monique zegt op

  Ik zou yamong halen, geen mug die nog in je buurt komt!

 3. joey zegt op

  Ja, je kan dit kopen in de watson’s drogisterij te vinden in elke shoppingmall en op elke hoek van de straat. Dit is een grijze bus en je hebt ze in spuit en creme. Dit is met 50% DEET. Volgens mij kost het 339 of 399 baht. Heb er toevallig laatst naar staan kijken maar gebruik zelf een oplossing van 13-15% daar ik het elke dag opsmeer en heb geen last van muggen over het algemeen. Scheelt ook in de prijs. De flesjes die ik koop zijn 45-55 baht en kan je ook bij de 7-11 kopen.

 4. Eric zegt op

  hallo Lunghan,

  Bij “Boots Farmacie” huis merk, deze werkt perfect.

  hierbij de website:

  http://www.th.boots.com/en/brand-a-z/browse-by-brand/repel/boots-repel-insect-repellent-pump-spray-extra-strength-100-ml-2496535.html#.VeFm4bRi51M

  Mvg
  Eric

 5. Michel zegt op

  Hoe het heet kan ik u zo niet zeggen, ik gebruik het zelf al lang niet meer, maar kan wel zeggen dat het bij iedere supermarkt te koop is.
  Gele pompflesjes met op het etiket een grote mug.
  Heb het in het verleden zelfs met 70% deet gezien.
  Ik slik iedere dag 1 tabletje sulfur d6 van VSM, dan blijven de muggen ook weg, en meur je niet naar die antimuggentroep.

 6. Marianne Gevers zegt op

  In diverse supermarkten (niet 7Eleven en Family Mart) en drogisterijen zijn oranje spuitbussen “OFF! active” te koop van het merk Johnson en bevat 35% DEET. Ernaast staan meestal ook nog witte spuitbussen van hetzelfde merk voor het gezin (waarschijnlijk iets minder deet). Dit spul is behoorlijk effectief en stinkt niet zo erg en dan nog slechts kort, bovendien is het transpiratiebestendig, ook handig.

 7. Ron zegt op

  Wij hebben goede ervaring met spray van de Boots-drogist.
  Het heet: Boots REPEL insect repellent milky spray. Extra strength Contains 50% DEET. 7 hours protection. Het zit in een zilver-grijs plastic flesje met rood-bruin etiket.

  Ik vind de kwaliteit vergelijkbaar met de sterke Care Plus uit Nederland.
  De Boots zit in de meeste grote winkelcentra.

 8. Hetty zegt op

  Jazeker muggenspray is zeker te koop bij alle appotheken in thailand. Ik koop aankomend jaar weer een voorraad, mij moeten ze ook altijd hebben. Ik haal altijd jungle muggenspray 95 procent deet, deze keer haal ik dat in hua hin naast het zieken om de hoek naar achteren lopen dan heb je daar aan het eind een supermarkt en links naast de ingang zit een appotheek die verkoopt het , ze hebben verschillende procenten deet. De procenten staan op het flesje. Let op je slippers lossen er van op. Dus sprayen op een papieren zakdoekje en dat uitwrijven op benen en armen. En dat zakdoekje op je nachtkastje leggen op een schoteltje want anders gaat de verf bladeren, hihi dat heb ik allemaal zelf ondervonden. Maar het werkt prima ook tegen steekvliegen. Ik kan wel en fototje sturen maar ik weet niet hoe ik dat hierbij moet doen.

 9. compuding zegt op

  Jahoor zelfs 90% heb ik in Chiang Mai gekocht toen ik daar was.Ook in de tesco lotus kan je het kopen

  • Christina zegt op

   Mocht je ondanks alles gestoken zijn SamBuk creme erop en de jeuk is weg. Te koop bij Boots beter als die andere dure merken.

 10. michiel zegt op

  Zoek even naar Sketolene (wit spayflesje met geel etiket ) is 20% deet. Of Jungle met groen etiket 60% deet. Heb ook wel eens Jaiko 80% gekocht maar die werkte niet goed. Alles verkrijgbaar bij Pharmacy of 7/11. Let wel ze hebben niet altijd alles dus even wat bezoekjes plegen. Op de achterkant vd flesjes staat het percentage.

  Lemon grass is voor in je eten .

  • San zegt op

   Inderdaad. Skeletone is n aanrader. Niet te veel DEET en niet duur. Paico bij mijn weten even doeltreffend maar duurder. Alleen bij apotheek, +400THB. Er bestaat ook namaak!
   Genoeg andere producten met DEET te verkrijgen, percentages naar keuze.
   En verder, heb citroengras nog nooit weten stinken. Tenzij het rot was.

 11. Ko zegt op

  ik gebruik al jaren soffel anti mug, heeft maar 13 % deet maar meer dan voldoende in gewone gebieden in Thailand. Zeker bij de tesco en alle drogisterijen te koop (ongeveer 55 bath). Ook het merk familie care is goed spul, ongeveer 110 bath, maar dan wel weer een grote spuitbus! Ook in de meeste drogisterijen, tesco etc, te koop. En het ruikt zelfs aangenaam!

 12. Frans de Beer zegt op

  Wij kopen het altijd gewoon bij 7-Eleven. Je hebt daar ook muggenspray. Werkt zeer goed en is veeleer goedkoper dan hier.

  Groeten,
  Frans de Beer

 13. Hugo zegt op

  Beste Lunghan,
  ik woon in een zelfgebouwd aarden stenen huis te Sisaket in de jungle heb er samen met mijn Thaise madam een organisch -bio farm, en alleen ik heb er last van de momenteel (regenseizoen) vele muggen.
  Ik gebruik een product dat niet toxisch is (Deet is toxisch) wij verkopen het ook in onze bio winkel te Sisaket .Het product is gemaakt op basis van Kampfer,olie van pomelo schil Holy basil andere kruiden en alcohol.
  Voor als ik bezoek heb op onze farm en we willen geen van ons gebeten worden gebruik ik de spiraaltjes die langzaam opbranden, ook deze zijn gemaakt van allerlei kruiden en helpen ECHT.
  De prijzen van deze zijn 89bth voor een flesje met verstuiver van 120ml en 59bth voor 12 spiraaltjes.
  Interesse in goed spul dat echt helpt baandinsisaket@gmail.com
  Groetjes
  Hugo Cosyns

  • San zegt op

   Spiraaltjes inderdaad, super. Gelijk mystiek erbij ;~)
   Benieuwd naar de flesjes en doeltreffendheid. Alleen bij jullie te koop?

 14. Theo zegt op

  Veel suggesties gezien.ik heb er ook eentje.kijk op je pc naar. pest inject.dit is
  Een waar wondermiddel.je stopt het in het stopcontact.en geen mug vlieg of
  Anderszins meer te zien.kost EUR.25 en vrijwel geen stroom.tevens nog gratis ingebouwd
  Nachtlampje.iedereen die bij ons in Thailand komt is stom verbaasd.en wil er ook een hebben.
  Het werkt op het gehele stroom net leidingen.heb inmiddels al een lijst waarvoor ik het mee
  Moet brengen.totale zekerheid.en geen ongezonde bijwerkingen.
  Succes.

  Theo

 15. Lunghan zegt op

  Geweldige antwoorden, ga er morgen achteraan, heb nu flesjes van de Makro van €.9,-p/st
  Weet iemand toevallig ook de thaise benaming voor DEET?

  • Jef zegt op

   Ja: DEET, in deze Engelse karakters ook in puur Thaise tekst. Ik vermoed dat Thai zowel ‘die-ie-iee-tie’ als ‘diet’ kunnen zeggen, maar uit de mond van een farang zal men ‘die-ie-ie-tie’ het vlotst verstaan (als het individu het begrip kent).

   • Jef zegt op

    Een anti-muggenproduct heet ‘kan joeng’ (korte oe-klank): Zowel een brandspiraal als op de huid aan te brengen spul. Gewoon bij dat woord een gebaar maken: enkele ronddraaien met de vinger, ofwel laat je een gebaar alsof je een spuitbusknop een paar keer indrukt, iets uit een flesje op de andere hand giet of iets tussen twee vingers en duim op de andere hand uitknijpt, volgen door gebaren van onderarm insmeren. Dat is sneller en duidelijker dan er meer woorden aan besteden (een huidproduct heet ‘jaa kan joeng’, anti-muggenmedicijn). Vermits steeds “DEET ..%” voor ons herkenbaar te lezen staat op de verpakking van een huidproduct (niet op die van spiralen, die iets anders bevatten), kan je bij een voorgesteld product van verkeerde concentratie daarnaar wijzen en vragen naar het Thais getal ‘pe-sent, krap’.

 16. Walter zegt op

  Uit een onderzoek van de consumentenorganisatie Test-Aankoop van enkele jaren geleden bleek dat Jaico Muggenmelk veruit het best werkte. Het is daarenboven goed voor een gevoelige huid.
  Het is verkrijgbaar- bij Boots en Watson. Wel iets duurder maar heel effectief.

 17. Ruud zegt op

  Ik gebruik lavendel doekjes of crème. Koop die bij Makro. Werkt perfect en lang.

 18. Jef zegt op

  Ik gebruik tegen valavond, zeker nog voor de zon aan de uit het zicht gaat, een witte DEET-crème van slechts 11 tot 15%. Je vindt die echt overal, in dunne kleine zakjes van zowat 5 bij 3,5 cm voor 5 tot 10 baht (naargelang het verkooppunt, het gewenste aantal, en je negocieervermogen), met allerlei reukaccentjes van citroen tot lavendel of (liefst) neutraal. Een zakje crème zit steevast bij m’n zakgeld: weegt niets, neemt geen plaats in en altijd ter beschikking.

  De inhoud van 1 zakje volstaat om het hele lijf in te smeren. Ik vertoefde geregeld in slechts shorts in het uitermate ‘casual’ restaurantje dat bij het eenvoudig seaside resortje hoort, waar ik geregeld maandenlang verbleef. Als ik er echt helemaal alleen bleef op m’n notebook tokkelen, en al de gretige muggen maar 1 slachtoffer in de wijde omtrek ter beschikking hadden, viel het in het slechtste geval aan te raden om na anderhalf uur nogmaals te smeren.

  De werking is veel minder dan de 8 of 12 uur die te lezen valt. Maar in normale muggenrijke omstandigheden ben je er gedurende 4 uur wel goed mee. Gewoon van 17.50 tot 21.50 uur en dan zijn de muggen weg. Tijdens diezelfde periode hou ik in elk geval de deur van minstens de slaapkamer potdicht. Als een nachtje toch eens een gluiperd me gestoord heeft, brand ik overdag even een spiraal of spuit ik een muggenspray. Na een uurtje goed verluchten. Alleen in de paar voor malaria beruchte streken in Thailand, kan een merkelijk sterker gehalte DEET wel geraadzaam zijn.

  De raad die ergens hierboven staat, om een DEET-product niet in contact te laten met verf of zo, moet men absoluut in acht nemen. In feite is het een ongemeen sterk oplosmiddel van plastiek (en dus bijvoorbeeld latexverven). Een smeertje crème of vloeistof of een vleugje spray, zelfs met een erg lichte concentratie, volstaat om die aardige kunstleren sofa of jas, een stuk minder mooi te maken. Wees dus voorzichtig als je een spuitbusje of geopend zakje of flesje wegbergt: Een papieren zakje of wikkel en pas dan in een plastieken zakje. Was dus ook je handen even na het aanbrengen. Maar de DUN goed uitgesmeerde en enkele minuten lang ingedroogde crème op je rug, gaat zeker geen rugleuning beschadigen.

  • Jef zegt op

   P.S.: De DEET-concentratie is nauwelijks van belang om muggen weg te houden. Maar een hoger gehalte houdt ze LANGER weg. Voor de meeste streken en plaatselijke omstandigheden volstaan enkele uren bescherming. Als het product zowat uitgewerkt raakt, merk je wel tijdig dat een mug verraderlijk dicht bij je huid blijft komen. Dan komt je in reserve gehouden crèmezakje toch eens van pas. In malariastreken wil je echter voortdurend gerust zijn, ook voor de enkele onverlate met slecht reukvermogen die te vroeg wakker is of na de uren bijklust: minstens 35% DEET.

 19. Rene zegt op

  Een spuitbus van het merk OFF (oranje kleur) te koop bij 7-eleven voor 100-150bath ruikt een beetje naar kawgom ballen ,maar zeer effectief .Succes

  • Jef zegt op

   OFF ‘family’ is ook een klein oranje zakje crème. Het is gewoonlijk 1 baht goedkoper dan andere merken maar bevat ietsje minder crème, die wat minder makkelijk uitsmeert. Het is wel 15% DEET en dat is meer dan de andere merken. Al bij al toch de meest efficiënte crème. Bovendien is het één der minst geurende, ook een voordeel. Je kan wel eventjes moeten zoeken om een shop te vinden die het heeft, maar het is behoorlijk courant dus lukt dat wel. In afwachting zal een merk met 12% DEET je ook wel voorthelpen.

   • Jef zegt op

    De overal verkrijgbare flaçons crème hebben veelal maar 7 of 8% DEET: een vooral psychologische hoeveelheid, die door muggen na een kwartiertje of zo al niet meer gesnapt wordt.

  • Jef zegt op

   OFF ‘family’ is ook een klein oranje zakje crème. Het is gewoonlijk 1 baht goedkoper dan andere merken maar bevat ietsje minder crème, die wat minder makkelijk uitsmeert. Het is wel 15% DEET en dat is meer dan de andere merken. Al bij al toch de meest efficiënte gewone crème. Bovendien is het één der minst geurende, ook een voordeel al verkiezen sommigen een camouflerende walm. Je kan wel eventjes moeten zoeken om een shop te vinden die het heeft, maar het is behoorlijk courant dus lukt dat wel. In afwachting zal een merk met 12% DEET je ook wel voorthelpen en het minder intensief en zorgzaam moeten uitsmeren kan ook meewegen.

   De overal verkrijgbare flaçons crème hebben veelal maar 7 of 8% DEET: een vooral psychologische hoeveelheid, die door muggen na een kwartiertje of zo al niet meer gesnapt wordt. Meer gebruiken houdt slechts enkele minuten langer je vel vettig, maar helpt daarna niet merkbaar beter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website