Beste lezers,

Als het goed is moet het kopen en verkopen van Thaise baht met cryptocurrency zoals Bitcoin of Ripples de goedkoopste manier van versturen van Baht naar Thailand zijn.

Bijvoorbeeld: Via litbit.eu een Ripple cryptowallet maken en dan ripples kopen via iDEAL. Tevens een Cryptowallet maken op https://bx.in.th/THB/XRP/ en de Ripples weer verkopen naar Thaise baht.

Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Zo ja hoe doen jullie dit?

Groet,

Jurgen

26 reacties op “Lezersvraag: Cryptocurrency zoals Bitcoin of Ripples goedkoopste manier geld versturen naar Thailand?”

 1. Rob E zegt op

  Gezien de fluctuaties in de koers kan je geld zomaar weg zijn. Bitcoin is heel erg op weg om een bubble te worden. Verder zijn die cryptocurrencies geweldig slecht voor het mileu want het kost verschrikkelijk veel energie om ze te minen.

  • bart zegt op

   Beste Rob, ik ga niet zeggen hoe de toekomst van de bitcoin er uit gaat zien, en dus weet ik ook niet of het een Bubble is, ik vraag me wel af waarom jij zo stellig bent met deze bewering aangezien de meeste economen zeer van mening wisselen. Over het milieu gesproken, wat dacht je van alle kantoor gebouwen personeel en bijkomende activia van banken, ik denk dat die impact groter is op het milieu dan de bitcion.

   Mvg, B. van der Mark.

   • Rob E zegt op

    De bitcoin wordt gezien als een betaalmiddel en moet je dan ook vergelijken met bank biljetten en munten en de milieu belasting daarvan is een stuk lager dan de bitcoin.

    Een quote uit het volkskrant artikel

    “De mijncomputers die vandaag de dag overal ter wereld bitcoins ‘delven’, verbruiken nu al ruim 30,2 terawattuur stroom per jaar. Dat is iets meer dan het jaarverbruik van heel Slowakije en iets minder dan dat van Marokko, zegt bitcoin-deskundige Alex de Vries. Het produceren van bitcoins is daarmee een aanslag op het milieu.”

    • Ger zegt op

     Nou bitcoin als betaalmiddel , dacht het niet. Een enkele zaak, zeldzaamheid trouwens, biedt bijvoorbeeld mogelijkheid tot betaling aan. Betaal je je koffie in de ochtend met Bitcoin en blijkt dat als je met gewoon geld had betaald dat de Bitcoins voor de koffie 100 Euro meer waard zijn geworden. Dure koffie dan.
     Dat is het euvel met bitcoins dat er weinig mogelijkhedenzijn om ze in het betalingsverkeer te gebruiken of zoals in het artikel valutatransacties. Want wat bitcoinadapten nietvertellen dat je ook nog een keer commissie betaald voor aan- en/of verkoop.

 2. ruud zegt op

  Als u zich zorgen maakt over de kosten van het overmaken van geld naar Thailand, zou ik het zeker niet met Bitcoins doen, want dan moet u zich zorgen maken over de vraag wat te doen, als de koers van de Bitcoin instort.

 3. Maurice zegt op

  Laat je niet zo snel bang maken door (neem ik aan) mensen die zich niet inlezen. Ik denk dat deze wijze van geldovermaken binnen 5 jaar de standaard is.

  Maar je waarde kan inderdaad fluctueren, doorgaans positief.

 4. Sjaak S zegt op

  In de eerste plaats, laat je niet gek maken door mensen die beweren dat de waarde van de bitcoin een bubbel is. De meesten die dat woord gebruiken weten van geen toeten nog blazen.

  Ik gebruik sinds het begin van dit jaar bitcoin en verdien een aardig centje ermee. Ook ik dacht in het begin dat dit een goede en gemakkelijke manier was om geld naar Thailand te sturen.
  Helaas is dat niet zo. Het is wel op andere manieren gemakkelijk. Maar laat ik je zeggen dat je je bitcoin in Thailand bij bijvoorbeeld coins.co.th voor Thai baht kunt verkopen. Alleen krijg je hier iets minder ervoor. De koers in Thailand ligt lager dan de internationale koers. En ook dit kan weer van tijd tot tijd verschillen.

  De goedkoopste manier is nog altijd gewoon via de bank te versturen (of via een derde instituut). Het duurt natuurlijk wel langer.
  Het voordeel bij o.a. Bitcoin is wel dat je zonder dat er iemand achter kan komen ook 2 bitcoins kunt sturen (nu ca. 20.000 Euro)… Het leuke is, dat je deze helemaal niet hoeft te sturen. Je kunt toch gewoon je bitcoin op je eigen wallet laten staan en hier in Thailand verkopen wat je nodig hebt.
  Dames en Heren van Thailandblog, wat heb ik in het begin van dit jaar geschreven? En tussendoor eens? Ik had hoge verwachtingen en dacht dat de Bitcoin eind 2017 dikke tweeduizend Euro waard zou zijn. Nou, laat het nu Tienduizend Euro zijn. Dus vette winst voor degenen die niet naar de pessimisten luisterde maar de “gok” waagden.

  • De Kind zegt op

   als de bitcoin 100.000 € waard is en dan de bubble barst ziet ge een gelukkig mens.

 5. Kevin zegt op

  Degen die dit willen doen besparen, tenminste dat denken ze, op de omwisselkoers niets meer of minder en dat voor een paar € besparing een heel gedoe en maar hopen dat die virtuele coins niet zakken.

 6. eugeen zegt op

  Als het om hoge bedragen gaat, kan je transacties met bitcoin riskeren, al ben je in dat geval veel beter geld officieel over te maken of cash te declareren.
  Als het over kleine bedragen gaat, maak je dan best niet druk over een beetje baht dat je als kosten hebt.

 7. LOUISE zegt op

  Over bitcoin.

  Mensen die hier veel geld insteken doen er goed aan eens Natural news te lezen. Deze man is zeer neutraal en durft alles bij naam te noemen.
  Verder in het nieuws uit Amerika geen lovende woorden over bitcoin.

  Het kan geen kwaad als men zichzelf op de hoogte houdt over instanties die ook heel erg fout kunnen gaan.

  LOUISE

  • De Kind zegt op

   Nu kan hetzelfde gebeuren met ons financieel systeem. Daar zijn ook specialisten die een verschrikkelijke crash voorspellen. Als ge de Amerikaanse schuld alleen al bekijkt en ze blijven maar miljarden dollars bij drukken dan weet je dat op een dag de dollar niets meer waard is.

 8. Jan zegt op

  Moderator: Graag een reactie op de lezersvraag.

 9. Jörg zegt op

  Die extreme koersfluctuaties komen inderdaad voor, maar zijn nauwelijks van invloed als je btc koopt voor euro’s, naar thailand stuurt en direct weer verkoopt. Echter, het BTC-netwerk wordt steeds trager en duurder, ik heb wel eens op de beschreven manier geld overgemaakt en dat was goedkoper dan via Xendpay (en Xendpay is weer fors goedkoper dan de bank). De laatste keer heb ik echter weer gekozen voor Xendpay omdat die op dat moment goedkoper was. Wil je dit toch doen, koop je BTC dan niet op Litebit, die zijn duur. Maar open een account bij Coinbase, dan kan je ook al goedkoper BTC kopen. Nog goedkoper is GDAX (zelfde login gegevens als Coinbase (is hetzelfde bedrijf). Plaats een maker-order en je hoeft geen provisie te betalen.

 10. Rene Chiangmai zegt op

  Ik heb net voor de aardigheid eens even gezocht op internet.
  Als je nu 1 Bitcoin koopt, kost dat 9743 Euro.
  Als je hem daarna weer verkoopt, krijg je maar 9412 Euro terug. En ik denk dat dat qua waarde niet zoveel zou schelen als je hem niet in Euro’s maar in Baht zou terugwisselen.
  Je leidt dus alleen maar verlies door zo te werk te gaan.

  • Jörg zegt op

   Dan heb je waarschijnlijk bij Litebit of Coinbase gekeken. Op een echte exchange is dat verschil veel kleiner.

  • Sjaak S zegt op

   Koop je vandaag Bitcoin en verkoopt deze een maand later (of bij de volgende stijging) heb je winst. Jammer genoeg is het zoals Jörg schrijft. Bitcoin is niet meer geschikt voor dit soort transacties. Wat wel beter geschikt kan zijn is de Bitcoin Cash. Deze is afkomstig van de Bitcoin en heeft deze problemen niet.
   Op https://bx.in.th/ kun je deze weer in Thai baht omzetten.
   Echter ook hier…het omzetten is pas winstgevend, wanneer je het langere tijd kunt laten staan.

  • Rene Chiangmai zegt op

   Ik heb het even nagezocht, het was BTCdirect.
   Misschien dat de wisselkoers op andere sites gunstiger is.
   Maar je schiet er dus altijd wel wat bij in.
   Nl. het verschil tussen aankoop- en verkoopkoers.

   En je moet dat dan wel vergelijken met bijv. TransferWise of zo.
   Ik heb dat nu niet gedaan, maar ik denk dat je bij zo´n service als bijv. TransferWise al met al goedkoper uit bent.

   Ik ga het niet verder uitzoeken.
   Daarvoor weet ik te weinig van Bitcoin.

   Ik gebruik trouwens, dat moge duidelijk zijn, al een tijdje tot volle tevredenheid TransferWise.

   • Jörg zegt op

    Het is een kwestie van de op het moment dat je wilt overmaken de koersen te vergelijken, ik heb twee keer via btc overgemaakt omdat dat toen goedkoper was dan Xendpay (een soort transferwise), de laatse keer was Xendpay echter goedkoper.

    • ruud zegt op

     Toch wel handig zo’n bitcoin, als ik het zo lees.
     Een bitcoin, waar je de koersen moet gaan vergelijken, eerst als je ze koopt en dan weer als je ze verkoopt voor een andere valuta.
     Twee keer kosten dus, in plaats van een keer. (Eerst Euro naar bitcoin en dan bitcoin naar Thaise Baht)
     Voor die paar Euro die het mogelijk goedkoper zou zijn – of niet – gebruik ik IDEAL wel en maak me niet druk over de koersen.

 11. Marco zegt op

  Ik ben het met Sjaak S eens!

  Ik koop in deze tijd dat de bitcoin nog steeds in waarde toeneemt, met euros.
  Die stuur ik vervolgens kostenloos naar mijn wallet in Thailand. (duurt korter dan via de bank)
  Daar laat ik ze staan zodat ze door de koersstijging in waarde toenemen.
  Wanneer ik dan geld nodig heb, verkoop ik de bitcoins voor thai baht.
  Geen verlies door wisselkoersen maar winst door de koersstijging.

  Afgelopen tijd ging de waarde van de heel sterk omhoog.
  Ik heb 1000 euro aangehouden aan bitcoins.
  Wanneer de waarde van de bitcoins was gestegen tot 1500 euro, maakte ik 20.000 baht over naar mijn thainse bank rekening.
  Dit heb ik 3x kunnen doen in de afgelopen 3 weken. Winst van 1.500 euro op een inleg van 1.000, die ik nu nog steeds heb. Bij de bank krijg ik nu 0,05% PER JAAR. Het is dus de moeite waard om je in bitcoins te verdiepen.

  En nu neemt de bitcoin weer wat in waarde toe en heb ik nog steeds 1000 euro aan bitcoins staan.

  Dus ja, voor mij werkt het heel goed.

  Ter overweging:
  Het is aan ieder zelf om te erpalen of je wel of niet met bitcoins of andere cryptocoins in zee gaat.
  Vergelijk het met van rijbaan wisselen in het verkeer.
  Je bepaalt zelf of je dat doet of neit.
  In alle gevallen kun je slechts achteraf bepalen of het een juiste keuze was of niet.

  Ik ben lekker een baanrje opgeschoven.

  Krab

 12. Ronny zegt op

  Ik stuur sinds kort ook mijn euro’s via bitcoin naar Thailand.
  Wat ik wel in het oog houdt is dat ik ze stuur wanneer een bitcoin in mijn Thaise exchange 200 euro of meer waarde heeft op hetzelfde moment als ik hem moet versturen van mijn Europese exchange.
  Op coinmarket kan je dit gemakkelijk na kijken. Check de waarde van de bitcoin tussen bv. Bitstamp en BxThailand (exchanges die ik gebruik) op regelmatige basis en je zult zien dat dit regelmatig gebeurd.
  Het kan ook wel eens andersom zijn (moet je zeker dan niet versturen).
  Zonder stijging van de bitcoin doe je zelf nog een beetje winst en je kan zelf een koersdaling van een uur opvangen zonder verlies te maken.

  Ronny

  • Rene Chiangmai zegt op

   Hoe heb je dan een account aangemaakt op BxThailand?
   Mij lukt dat niet met mijn Nederlands adres en nationaliteit.

   • Ronny zegt op

    Ik heb de Belgische nationaliteit en het aanmaken van een account ging vrij vlot. Ik heb dit ook al gedaan voor een vriend die hier woont. Ik heb het account nog maar 3 weken.
    De koers die BxThailand hanteert om geld om te zetten is even voordelig als deze van Bitstamp, n.l. 0,25%.
    Het enige wat je moet doen is zorgen dat je euro’s op je Europese account hebt staan en dan kun je bij een gunstige koers je transactie maken. Een gunstige koers voor een transactie is dus wanneer je meer voor je bitcoin krijgt in Thailand tegenover je Europese account. Deze schillen regelmatig meer dan 300$.
    Ik gebruikte vroeger zelf ook Transferwise en was daar zeer tevreden over. Het grote verschil nu is wanneer ik geld overschrijf ik niets meer moet betalen, in tegendeel.
    Nog één opmerking: bitcoin gaat wel relatief traag tegenwoordig omdat steeds meer rekencapaciteit nodig is om de blokken te berekenen. Wel veel vlugger dan eender welk alternatief. De koersen van andere cryptocurrency hebben zo geen groot verschil tussen exchanges zoals het geval is bij bitcoin.

    Groeten

    Ronny

 13. andre zegt op

  http://www.transwise.com een voordelige manier om geld naar Thailand te boeken maar het is niet mogelijk terug te boeken naar Nederland!

  https://www.nerdwallet.com/blog/banking/transferwise-review

 14. Rene Chiangmai zegt op

  Wat betreft de Bitcoin-optie.
  Dank aan alle bijdragers.

  Ik begin het geloof ik een beetje te snappen.
  Ik moet er bijvoorbeeld niet van uitgaan dat ik bijvoorbeeld eerst voor 500 Euro Bitcoins koop en dan al die Bitcoins omzet in Baht. Dan heb je meestal koersverlies.
  Je moet er bijv. van uitgaan dat je al Bitcoins hebt. Dat is alvast een groot verschil.

  Ook de beurzen waar je op handelt maakt blijkbaar verschil uit.

  Ik heb zelf een bankrekening in Thailand.
  Ik heb zojuist geprobeerd om een account te openen op BxThailand. bx.in.th
  Blijkbaar kan ik daar geen Nederlandse nationaliteit en adres in geven.

  Dus voor mij gaat deze mogelijkheid niet op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website