Lezersvraag: Niet cremeren maar begraven in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2017

Beste lezers,

Wij wonen al vele jaren in dit prachtige land en vermits we allebei retired zijn, zal er ooit een dag komen, dat een van ons moet gaan.

Nu weten wij ook, dat het hier heel gebruikelijk is om na overlijden te cremeren. Dit willen wij echter geen van beiden. Wij willen dus gewoon begraven worden.

Nu zei onze Thaise vriendin (christelijk) dat je dan geregistreerd moet worden bij een kerkgemeenschap. Wij zijn echter niet gelovig.

Klopt dat? Moeten wij ons tegen onze zin laten registreren, enkel maar om begraven te kunnen worden?

Groet,

Nicky


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Niet cremeren maar begraven in Thailand?”

 1. Arjen zegt op

  Thai van Chinese afkomst worden ook begraven, er zijn zeer veel Chinese kerkhoven in heel Thailand. En als een Thai door een geweldsdelict om het leven komt worden zij doorgaans ook begraven en niet gecremeerd.

  Begraven moet dus gewoon mogelijk zijn.

  Ik zou echter niet weten hoe je dat moet regelen.

  Arjen.

 2. Tino Kuis zegt op

  Er zijn natuurlijk veel christelijke, Chinese en moslim begraafplaatsen in Thailand. In ieder stadje wel een.
  Ik heb eens als vrijwilliger een oudere Nederlander bijgestaan. Hoewel hij niet ‘geregistreerd’ was en ook al sinds zijn jeugd geen een belijdend christen, werd hij toch op een christelijke plek begraven. Dat kostte wel enige overredingskracht…….
  Ga gewoon zelf informeren in je omgeving.

  • Tino Kuis zegt op

   Zucht…..’geen een’ moet natuurlijk ‘geen’ zijn.

 3. Jo_han zegt op

  Van de week naar een begrafenis van een Europeaan zijn begrafenis geweest.Wat ik begreep was dat moeilijk.Hij is een halfuur rijden van het dorp waar hij woonde in een heel klein dorpje begraven.Maar wat ik begreep als hij Moslim of Chinees was het geen probleem om begraven te worden in het dorp waar hij woonde.Dus misschien laten registreren als christen ???

 4. Henk zegt op

  Nu jullie beide nog gezond zijn is dat natuurlijk het beste moment om zoiets persoonlijk te gaan regelen . Waarom zou je er iemand anders mee opzadelen in die emotionele tijd als er een van beide tussen uit valt ..Stap in de auto of neem een taxi en informeer uit voorzorg wat de mogelijkheden zijn en wie weet kan je al een mooi stekkie voor later reserveren ..Succes maar dit gaat jullie zeker lukken ..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website