Crematie mogelijkheden in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 september 2022

Beste lezers,

Wie kan mij informatie geven over de crematie mogelijkheden in Pattaya? Liefst in een Boeddhistische tempel. Kent u een dergelijke tempel bij naam in Pattaya? Heeft u enig idee van de kosten? Alle nuttige tips en informatie is van harte welkom.

Ik ga er hierbij van uit dat je als farang zonder al te grote problemen in Thailand (Pattaya) gecremeerd kunt worden.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Noy (NL)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Crematie mogelijkheden in Pattaya?”

 1. johnkohchang zegt op

  crematie in pattaya.
  Je komt als je in pattaya reist vele wats tegen. Of er wel of niet wordt gecremeerd is makkelijk te zien: er staat een gebouwtje op of bij tempelterrein met een hoge toren of schoorsteen. Dat is de verbrandingsoven

 2. dick zegt op

  Er zit ook altijd een keuze pakket bij..
  Hoeveel dagen VOOR de crematie, hoeveel monniken voor recitals..
  Hoe vaak een recital,,,
  Een kennis van mij werd destijds bij de tempel van Wat Boon gecremeerd..
  Keurig geregeld door Thai88 Law , die ook crematies verzorgd.
  De Australische MD was zelf spreekstal meester (Kelvin Bamfield).. We hoorden de favoriete muziek van de overledene, en slechts 3 monniken kwamen gedurende ong 20 minuten een recital geven.. De organisator vertelde zelf over het leven van de overledene, daar de familie vanwege Covid niet over kon komen…
  Met een uur was alles achter de rug. De overledene was zelf atheist
  Kelvins vrouw Jeab runs het uitvaart programma, en zij doen ook alle noodzakelijke activiteiten, als afmelden Ambassade, City hall,vervoer lijk van/naar ziekenhuis.. Afwiikeling van testament bij rechtbank etc
  Je vindt alles op hun website..

 3. Jacques zegt op

  Beste Noy, crematie vindt overal plaats in Thailand. Iedere tempel met verbrandingsgebouw kan worden benaderd. De kosten zijn onderhandelbaar, maar er wordt al gauw zo’n 100.000 baht gevraagd hier in Pattaya bij een simpele tempel. Soms kan het voor minder, maar dan zijn contacten van belang. Ook moet de reden van overlijden bekend zijn en dient men over de nodige documenten te beschikken, zodat men de crematie mag verrichten. Soms is er toestemming van de politie nodig en de Nederlandse ambassade moet altijd worden ingelicht. Er komt nogal wat bij kijken. Op Thailand blog is er informatie over te vinden, want dit is al vaker ter sprake gekomen. Een kennis van mij is vorig jaar gecremeerd in Pattaya, Pong gebied gelegen aan het Mabprachan (Lake Mabprachan) meer en de Pornprapanimit rd. Is dezelfde weg (soi siam country rd) die uiteindelijk uitkomt bij de golfclub.

  • Jos zegt op

   100.000 is wel erg veel. Volgens mij is het veel goedkoper.

 4. ruud zegt op

  Ik weet niet wie er gecremeerd moet worden, maar er komen waarschijnlijk de nodige administratieve handelingen om de hoek kijken, je kunt niet zomaar een buitenlander in Thailand de oven inschuiven, zonder dat het geboorteland op de hoogte wordt gesteld.
  Ik zou beginnen om hierover contact met de ambassade op te nemen.

 5. Leon zegt op

  Vandaag nog ben ik bij een crematie geweest. Die was in Jomtien. Wat Mai Hat Krathingthong. Dat is aan het strand. Uit eerste hand weet ik dat er diverse papieren nodig zijn. Zonder officieel document gaat niemand de kachel in. Maar dat is natuurlijk ook logisch. Over de prijs kan je onderhandelen. Het is allemaal maar net wat je wilt. Meer monniken is meer geld. Natuurlijk kan het ook eenvoudig. Vandaag was het zeer uitgebreid.

  Naar welke tempel je gaat dat maakt volgens mij niet uit. Kijk wel of er een hoge smalle schoorsteen staat. Die staat niet overal. Bijvoorbeeld in soi watboom in Jomtien, kan geen crematie meer plaatsvinden.

  Maar vooral, informeer op tijd.

 6. B.Elg zegt op

  Op dit Thailandblog vindt u het onderwerp “overlijden in Thailand”. Vindt u aan de linkerkant als u naar beneden scrolt, onder “Dossiers”. Zou interessant kunnen zijn, het maakt in ieder geval duidelijk dat en nogal wat bureaucratie bij komt kijken.

 7. henk zegt op

  De grote tempel midden in Pattaya beschikt ook over een crematie oven. Tegenover dat sportveld aan het kruispunt bij Second Road en de weg komend van Beach road.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website