Contant geld wisselen op Suvarnabhumi airport, is er een maximum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 september 2022

Beste lezers,

Weet iemand of er bij het wisselen van contante euro’s in de kelder van Suvarnabhumi airport een maximum is? Normaal wissel ik zo’n € 1.000,- nooit een probleem, maar omdat ik nu langer naar Thailand ga, wil ik meer contanten wisselen. Pinnen vind ik zonde van mijn geld.

Groet,

Joop

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.57/5. From 7 votes.
Please wait...

13 reacties op “Contant geld wisselen op Suvarnabhumi airport, is er een maximum?”

 1. rob zegt op

  Voor zover ik weet is er niet echt een maximum dat men kan wisselen. Zelf was mijn maximum bedrag dat ik bij aankomst wisselde 6000 euro, zonder problemen. Er is wel een maximum aan contant geld dat je zonder het aan te geven bij vertrek / aankomst mag meenemen.

  • Any zegt op

   Dat is 10.000 €.

   • bob zegt op

    niet correct: 9.999,99 is het maximum

    • Any zegt op

     Reist u buiten de EU met € 10.000 of meer? Dan moet u aangifte doen bij de Douane, zodat de Douane weet dat u het geld bij zich heeft. U hoeft bij de Douane geen belasting over het geld te betalen. Het bedrag van € 10.000 kan ook in andere valuta zijn, of goud of gouden munten.

     • Marc zegt op

      Beste, neemt men nog steeds de nominale waarde van de munten of de beurswaarde…? Vroeger was een stuk van bv. 50 Dollar geteld voor 50 Dollar en geen 2.000 Dollar… THX

      • Cornelis zegt op

       Nominale waarde of de beurswaarde?? het is toch duidelijk dat om de grenswaarde uitgedrukt in euros gaat, tegen de desbetreffende wisselkoers?

  • William zegt op

   Waarom zou je alles in een keer wisselen Joop.
   Wil je daar heel de dag mee in de rondte gaan lopen in je buikbuidel of in een loket stoppen.
   Beetje valuta schommelingen is dan ook wel leuk om in je strandstoel over te dromen.
   Maar goed je mag belastingtechnisch 9999,99 Euro meenemen dus dat zal bij wissel loketten ook wel mogelijk zijn.
   Twee keer in de rij staan is zo’n onzin dat snappen hun ook wel.
   Heb je daar niet genoeg aan [9999,99 euro meer mag moet je het alleen even aangeven]

  • Erik zegt op

   Rob, dat klopt. Zonder aangifte mag je max 9.999 euro meenemen in geld en waardepapieren samen en dat is inclusief de losse muntjes die in je zak verdwaald zijn….

   Neem je meer mee dan moet je aangifte doen voor vertrek en het adres vind je op de site van de Belastingdienst Douane. Het formulier om aangifte te doen als je meer meeneemt kun je thuis al downloaden van die site. Hou er rekening mee dat wordt gecontroleerd of je dat geld legaal hebt en of dat het niet is ontstaan uit witwassen, belastingfraude of enig andere illegale activiteit. Want dan hang je….

   En je hangt ook als je bij een controle meer bij je hebt dan 9.999 euro en geen aangifte hebt gedaan. Ze kunnen het innemen en bewaren tot je bewijs hebt geleverd. Een boete kan ook, alles kwijt ook…

 2. Kristof Loos zegt op

  Ik neem Max 9950 euro mee , ik dacht dat je onder de 10000 moest blijven. Best wisselen op de onderste verdieping bij de railway , je krijgt de beste koers achter de kiosk waar je de treintickets kan kopen . Grtn

 3. Yan zegt op

  U kan tot 800.000.- Thb per 24 uur wisselen bij “SuperRich”…

 4. bob zegt op

  Als je meerdere keren naar Thailand komt waarom dan geen rekening geopend bij b.v. bangkok bank? En dan geld overmaken via wise. Dat is de goedkoopste weg.

 5. peter zegt op

  Wil je inderdaad met een gigantische bos geld rond huppen?
  Je zou bij aankomst 1000 euro kunnen wisselen. Grote coupures zijn niet zo ideaal, daar betalen met 1000 baht al een probleem kan opleveren, omdat de Thai daar niet altijd van terug heeft.
  1000 euro is al zo’n 35000 baht en met kleinere coupures, groeit het stapeltje. Dat wel, laat staan indien je bv 5000 euro zou wisselen in een keer.
  Maak van te voren en lijstje met welke coupures je wil hebben en hoeveel.
  Je kan altijd later bij een bank wisselen, wanneer de eerste stapel minder wordt.
  Het is maar een advies en doe het zelf ook.
  Er zijn 2 soorten 50 euro biljetten en ik zou alleen de nieuwe mee nemen als het kan.
  Bij wisseling wordt alles goed bekeken, tenminste was mijn laatste ervaring in Hatyai.
  Gelukkig geen probleem met oud en nieuw, maar duurde wat langer. Werd ook uit gesorteerd.
  Kan wellicht te maken hebben met die bank, in die tijd. Geen idee, maar duurde even.

  In de Filippijnen ooit een Engelse talige vrouw gezien met een stapel van zo’n 15 cm dik, werd even uit rugzak getoverd. Ze kon het net, lastig vast houden. Ja , ok zijn pesos. Maar was niet handig gedaan en bedacht. Bovendien men zag de stapel, ik dus ook. ‘t Is alleen wie denkt er over om dat de zijne te noemen. Niet handig.

 6. Jan Scheys zegt op

  ik ga steeds voor 3 maanden overwinteren in Thailand en op de Filipijnen (behalve de laatste 2 Covidjaren) en wissel niet zoveel geld in als ik aankom op de luchthaven. Ik weet dat pinnen duur is maar er is ook een voordeel aan. Zo vermijd je diefstal van een groot pak cash en je moet niet altijd over een kluis op de kamer beschikken zodat je zoals ik 3 maanden geen dure hotelkamer moet boeken. Ik zie het als een verzekering tegen diefstal en dan kost dat een beetje geld maar ja, veel drinken doe ik ook niet en een pintje minder elke dag en dat heft zeker het nadeel van dat dure pinnen op. ‘t Is maar te zien waar je geld aan uitgeeft. Ik ben dan ook een wijze oude man van 74 haha.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website