Lezersvraag: Wat kost een container verschepen naar Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 augustus 2014

Hallo beste lezers,

Ik ben Jonathan en heb al eens 2 jaar in Thailand gewoond. Eigenlijk heb ik een simpele vraag waar ik al verschillende dingen over gehoord heb.

Weet iemand wat een container naar Bangkok kost en hoelang hij er over doet? Van Antwerpen of Amsterdam of zelfs Frankrijk?

Alvast bedankt

Vriendelijke groeten,

Jonathan

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Wat kost een container verschepen naar Bangkok?”

 1. Pim . zegt op

  1 container is ongeveer 4 weken onderweg .
  Neem contact op met rik@eaglezeebrugge.com .
  Groet uit Hua hin van Pim .

 2. luc.cc zegt op

  Mijn container is in september 2010 gekomen in Belgie,prijs 1450 euro, inklaring en vervoer en uitladen in Ayutthaya 850 euro
  tesamen = 2300 euro, boete :think:, in Thailand 8000 baht.
  Alles piekfijn geregelde door Transpack Rotterdam.
  Extra betaald 1 uur meer voor het laden en 200 euro in Rotterdam voor scan van container (dit was pech hebben, vermits om de zoveel containers er ééntje uit gekozen wordt.
  Onderweg, 7 weken.
  Wel een zeer gedetailleerde inventaris gemaakt, zelf in gepakt en zelf geladen (met enkele vrienden)

 3. Victor Kwakman zegt op

  Mijn ervaringen met Transpack zijn ook ZEER goed. We hebben op 28 augustus een tweede verscheping met hen geregeld van Rotterdam naar Bangkok. Duur ongeveer 43 dagen. Mocht je interesse hebben kan ik je de naam van mijn kontaktpersoon opgeven. Transpack werkt naast containers ook met prijs in kubieke meters.

 4. luc schreppers zegt op

  ik heb dat nog nooit gedaan maar weet van vrienden dat je rekening moet houden met de zeer hoge kosten voor het invoeren van een container in thailand.

  veel succes
  luc

  • luc.cc zegt op

   Ik heb alles ingevoerd op naam van mijn vrouw, welke 3 jaar in Be verbleef, en de clausule genomen “terugkeer naar Thailand”, invoertaks vrij, doch de boete die ik moest betalen was omdat ik teveel electrische apparaten bij had

 5. Hans zegt op

  Vorig jaar 2100 euro betaald bij Windmill Forwarding voor 12 m3 in een gedeelde container. Inpakken en afleveren in Den Haag zelf gedaan, maar alles keurig en onbeschadigd in mijn dorp noord Thailand afgeleverd binnen 3 maanden… verder geen bijkomende kosten doordat gehele container op naam van terugkerende Thai staat. Goede inventarislijsten en alle items gestickerd met barcode etc… Echt perfekt geregeld.

  • Malee zegt op

   Wij ook bij Windmill Van huis Nederland, naar huis Thailand alles keurig en geen in voerrechten meer wij hadden 10m3 …..waren zeeeer tevreden.
   Vrien van ons ginge 1jaar later ook met Winmill en waren ook zeer tevreden.

 6. Piet zegt op

  Wij hebben begin 2012 een 20 ft container verscheept van Barendrecht (NL) naar Mae Rim (Noord thailand)
  de totale kosten van deur tot deur incl. inpakken van de container was euro 5600. incl alle onkosten. Zelf in NL de dozen gepakt. De container is door Euromovers gedaan. totale reisduur 5 weken incl. de tijd die nodig was voor inklaring. Invoerrechten geen mits je een in Thailand afgegeven visum kan overleggen. Zeer tevreden over Euromovers, en de Thaise tegenhanger. Container was in Lat Krabang overgeladen in een vrachtauto, om retour breng kosten van de container te voorkomen.
  Zelf voor een paklijst gezorgd. alle dozen genummerd per etage, en zijn hier keurig door de verladers op de betreffende verdieping afgeleverd.

 7. Harry zegt op

  Ik haal veel containers uit TH naar NL via TOP-R’dam 010- 2831908 http://www.top.nl resp Profreight- BKK 02-7116111
  Als nieuwe resident mag je éénmalig huisraad TH inhalen zonder invoerrechten. Wel een zeer gespecificeerde beladingslijst opstellen. Bijv: TV éénmaal vrij, dus niet voor iedere kamer één. Ook niet de inhoud van een hele wijnkelder met 10.000 flessen.
  Transit tijd ca 30 dg Rdm-BKK. Bij een deel-container ( less container load lcl ) ben je afhankelijk van wat er nog meer mee moet en voor wie. Prijs per m3.
  Kosten: zal in de buurt van luc.cc liggen

 8. Henk Hauer zegt op

  Ik zie de prijzen van de container heeft u al gekregen. De hoge kosten kunnen zitten bij de invoerrechten.
  en eventueel hoe lang de container op de haven staat. Het is van belang een goed inventaris lijst te maken.
  ook de cargadore zal kosten berekenen
  Succes

 9. David H. zegt op

  Over welke maat van container worden hier de prijzen gegeven?

 10. de cooman eddy zegt op

  Ik heb een gedeelde container met Windmill Forwarding verscheept naar Chumphon . Alles zelf ingepakt in stevige kartonnen dozen met het nodige beschermmateriaal . Thuis in Geraadsbergen, Belgie, afgehaald door Windmill . Geen lijsten moeten maken, niets van administratie moeten doen . Heb voor 3.5m³ met een gewicht van ongeveer 400kg een goei 800 Euro betaald tot in BKK . Communicatie met Windmill = perfect … verscheping en aankomst te Chumphon = perfect … geen enkel schade en te betrof meest breekbare zaken, vooral keukengerief en delicate electronica ( ben radiozendamateur ) . Windmill zeker contacteren , is een AANRADER . Geen extra duanekosten moeten betalen .

  groeten, eddy

 11. will zegt op

  Heb zeer goede ervaring met windmail den haag. Thuis hebben ze alles ingepakt 12 m3 300 euro m3, zij regelen alles. 1 maand later thuis in phuket onbeschadigd. Geen verdere kosten , zij doen de afhandeling, en via n treaker kun je zien waar je vracht is

 12. Lung zegt op

  Hallo,

  5 a 6 jaar geleden koste een container verschepen naar bangkok tussen de 2500 a 3000 euro. En duurde ongeveer 3 weken, maar dat is niet alles. Als de container toekomt in bangkok en je wilt het laten transporteren zal je aan de thaise douane nog eens 15 a 20000 bath moeten neertellen. Veel succes

  Lung

 13. René zegt op

  Neem contact op met Windmill – vorig jaar verscheping gedaan – alles perfect en een zeer goede prijs.
  30 dagen plus klein oponthoud wegens storm. Een aanrader!

 14. Jef zegt op

  Wij hebben vorig jaar een container van Antwerpen naar Thailand verstuurd.
  De container bestond uit 2 kratten met in totaal een gewicht van 306 kg.

  De kratten zijn mid oktober in Belgie verzonden en vrijdag 6 december in Bangkok aangekomen – ongeveer 8 a 9 weken dus.
  De afhandeling aan de Thaise zijde was gewoonweg voorbeeldig te noemen – snel, professioneel en zeer communicatief – toegekomen op 6 december in Bangkok en afgeleverd op 7 december Sukhothai – 500km) spreekt voor zich – en elke stap onmiddelijk bevestigd met een email.
  De Thaise firma is Dextra (http://dextragroup.thailand.com/), we hadden voornamelijk contact met Nattakul Chimmuang (zij spreekt ook frans) en Jintana Khajornkiatnukul – bij onze aankomst in Thailand in september hebben we hen even bezocht om alles duidelijk uit te leggen en hen van alle noodzakelijke documenten te voorzien.

  Er kwam al snel een ‘typisch Thais’ probleem boven water – een Thai die terugkeert kan persoonlijke goederen invoeren zonder invoertaks als deze langer als een jaar (dat is dus 365 dagen) uit het land is geweest. Mijn vrouw is reeds van in 2008 – dus 5 jaar – uit Thailand, maar aangezien wij regelmatig op verlof kwamen was de langste aaneengesloten periode uit Thailand slechts 354 dagen !!!.
  Na een lange vragen sessie om alle details te kennen hebben zij hierin zeer goed bemiddeld waardoor de uiteindelijke invoertaks op (afgerond) 6.000 Bath uitkwam.

  Het kostenplaatje : om die 306 kg van Belgie tot hier te krijgen hebben we 1.680 Euro (incl alle administratie) voor de verzending via boot van Belgie naar Thailand betaald en (afgerond) 50.000 Bath (incl alle administratie) voor de aflevering aan huis hier in Thailand.
  Totaal ongeveer : 2800 Euro.

  jef

  • wim de Visser zegt op

   Ik heb zelf ook in december 2013 Windmill een gedeelte van mijn inboedel laten verhuizen naar Thailand.

   Geen gezeur, geen gedoe. Werkelijk perfect geregeld van huis tot huis en er verder geen enkele bemoeienis mee gehad. Alles zonder 1 schram gearriveerd.
   Het was lastig een goeie en betrouwbare vervoerder te vinden maar Windmill was een gouden greep en ik was uiterst tevreden.
   Zoals anderen ook al aangeven: EEN AANRADER

 15. Daniel zegt op

  Ik heb ong twee jaar geleden bij verschillende firma’s prijs gevraagd en hen een lijst voorgelegd wat er in een krat zou moeten komen dus niet een gehele container. Als ik de slotsom maakte stelde ik vast dat ik beter alles kon verkopen en nieuw aankopen in Thailand. Alles wat verscheept word is slechts zelden nieuw. Er waren slechts enkele zaken waar ik emotioneel aan gehecht was o.a. mijn platen en CD collectie. Deze zijn in België gebleven. Andere zaken zijn verkrijgbaar in Thailand zoals frigo, Diepvriezer en TV. Ik heb vastgesteld dat de ingevoerde spullen na aankomst op bestemming zouden verdubbeld zijn in waarde. Mogelijks nog meer. Gezien mogelijke kosten aan invoerrechten, Ik ben niet getrouwd met een Thaise.

 16. Daniel zegt op

  Ik verblijf in Chiang Mai.

 17. René zegt op

  Moderator: Thailandblog is geen klaagmuur.

 18. freewilly zegt op

  ik wil container opsturen september van antwerpen naar bangkok prijs is 1500 euro wel een 20 voet container en zal 5 weken onderweg zijn de kosten daar weet ik niet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website