Beste lezers,

Ik ben van plan om twee condo’s naast elkaar te kopen. Eentje om zelf in te wonen en eentje voor de verhuur aan toeristen. Ik twijfel alleen nog in welke toeristenplaats in Thailand.

Hua Hin? Pattaya? Of toch Bangkok? Voor mij zelf maakt het niet veel uit. Het gaat mij er vooral om waar ik het meeste rendement kan verwachten.

Iemand een idee?

Groet,

Lucas

20 reacties op “Lezersvraag: Condo verhuren in Thailand, in welke toeristenplaats krijg ik het meeste rendement?”

 1. Pat zegt op

  Het meeste rendement mag je verwachten in Bangkok denk ik, maar dan moet je je wel richten tot expats vermits toeristen niet zo lang blijven in grote steden.
  Zij verkiezen één van de vele goedkope hotelletjes.

  Als je verhuurt aan expats (dus in Bangkok) dan moet je condo ook ruimer en luxueuzer zijn dan wanneer je hem verhuurt in een toeristische badplaats of een eiland.

  Anderzijds is het mijn overtuiging dat de laatste 5 jaar het aanbod veel groter is geworden dan de vraag, zeker in Pattaya.

  Belangrijk is ook dat je een management hebt dat jouw verhuringen in goede banen leidt, zeker als je veel kortverblijven hebt van toeristen.

 2. Rick de Bies zegt op

  Als je voor Cha Am kiest als ” toeristen plaats ” dan heb ik een hele aantrekkelijke optie voor je…..

  Gr. Rick.

 3. bob zegt op

  Hallo Lucas,

  Laat zich moeilijk raden. Er zijn kleine en grote, hoog en laag gelegen, bij zee of verder weg voor alles geld dat de toekomst zich niet laat voorspellen. B.v. In maart is de koers van de € nogal gedaald t.o.v. de baht. De huizen en condo’s zijn derhalve in een paar dagen tijd ca. 33 % duurder geworden als je het vanuit Europa bekijkt maar hier is niets veranderd.
  Maar als u toch 2 condo’s naast elkaar wilt kopen In View Talay 5c aan de kust van Jomtien/Pattaya heb ik er 2 te koop tezamen voor Bht. 4.5 miljoen. email me maar voor foto’s: robert-e-c add Hotmail.com
  groet

  • Cornelis zegt op

   33% in een paar dagen? Nooit gemerkt dat de Euro zo snel daalde in zo’n korte tijd……….

   • bob zegt op

    excuus sedert 9 mei 2014. de laatste snelle daling was slechts 10% in april 2015

 4. Marti v Bree zegt op

  Pattaya is NO 1 ook voor rendement, verhuur en doorverkoop. Kijk op www. …. Tel 038 416232 eigenmaar , Martin

 5. rob zegt op

  Lucas,

  Lastige vraag. Kom al heel lang in Thailand. Je kan nu te kust en te keur in Thailand huren voor hele redelijke prijzen. Om een condo in Thailand te popen voor investering……………… Toerisme loopt erg terug.
  Loop niet over 1 nacht ijs. Gr Rob

 6. Jos zegt op

  Beste Lucas,

  Ik heb twee condo’s naast elkaar liggen , zijn compleet ingericht en zijn makelijk te verhuren omdat ze een goede ligging hebben en goedkoop zijn .

  Als je intresse hebt om deze te kopen , dan kan je mij emailen : [email protected].

  Mvg,

  Jos.

 7. Peter zegt op

  Je ziet Lucas dat veel mensen hun codo,s willen verkopen.
  Zou het kunnen dat het rendement toch niet zo goed is?
  Of dat het slecht te verkopen is.
  Zelf ken ik een echtpaar dat al jaren hun huis willen verkopen.
  Ze willen graag terug naar europa.
  Maar iedere keer zie i dat ze nu hun huis geweldig vinden maar het wel willen verkopen.

 8. nico zegt op

  Condo’s te kus en te keur in Thailand, kijk maar op “promothai”

  MAAR let op; volgens de minister stijgt het toerisme, maar diverse vliegtuig maatschappijen halen vliegtuigen uit de dienstregeling en de verliezen van Thai Airways worden alsmaar groter, omdat vliegtuigen “te leeg” vliegen. Transaero Airlines heeft de vier dagelijkse vluchten terug gebracht naar twee vluchten.

  Dus waar die minister de wijsheid vandaan haalt is mij een raadsel. De 4 miljoen Chinese die dit jaar komen zal ook uit die zelfde duim gezogen zijn, want hoe kan je na al weten dat er 4 miljoen Chinese komen?

  Als je eigengeld heb en niet hoef te lenen is het wel te doen, dan heb je die druk niet, anders zal ik het niet adviseren.

 9. Fransamsterdam zegt op

  Belangrijker nog dan de plaats is de locatie in die plaats. Over het algemeen geldt dat onroerende zaken die op een toplocatie liggen in goede tijden sterker in prijs stijgen dan de rest, en in slechte tijden minder in prijs dalen dan de rest. Jomtien bijvoorbeeld, daar wordt je werkelijk doodgegooid met condo’s, met alle gevolgen van dien.
  Als ik zelf twee condo’s zou willen kopen dan ging ik zeker hier eens kijken

  http://www.scasset.com/Condominium/EN_Centric-Sea-Pattaya

 10. piet zegt op

  Tsja als je goed rendament zoekt koop zelf appartement en daarnaast een woning ;die leverd meer rendament op,kijk zeker ook naar de maandelijkse kosten appartement maandelijks zeker 1000 baht en huis? eigelijk niks of het moet op een park staan.
  Dit is overigens geen vraag die zomaar te beantwoorden is men moet per “geval”de boel bekijken

  Pattaya is een goede optie zeker huisverhuur gaat nog goed tenminste met redelijke huren
  Ideetje ; koop zelf eerst iets voor jezelf bevalt het goed koop er dan iets bij .
  Succes en die van 5c zijn redelijk van prijs !!!

 11. ruud NK zegt op

  Toen ik jaren geleden met dit idee op de proppen kwam was mijn vrouw de 1e die mij tegen hield. Als buitenlanders condos verhuren is het werken in Thailand. En dat mag niet. Je kan natuurlijk afspreken met je huurders, dat ze familie van je zijn. Je kan het zelf ook nog melden, zo als dat hoort bij de emigratie. Allemaal netjes afgedekt. MA…….AR je zit wel met Thaise buren en hoe pakken die het op??

  Een paar jaar geleden was een duitse kennis een restaurant gestart op Karon. Hij werkte zelf duidelijk zichtbaar, ondanks waarschuwingen van mij en anderen. Hij heeft het geen 2 maanden volgehouden!!!

  • Khun Peter zegt op

   Je hebt gelijk, het mag officieel niet, maar ik ken zoveel buitenlanders die een huis verhuren. Gewoon wat voorzichtig zijn en niet rondbazuinen dat jij de eigenaar bent van de condo.

 12. Rick zegt op

  Phuket is ook een goede optie alles is hier iets duurder als in de rest van Thailand dus ook hotels en appartementen. Andere kant van de medaille is dan ook dat de aanschaf je weer meer zal kosten.

 13. John Chiang rai zegt op

  Bij het kopen van een condo is zoals reeds eerder genoemd de locatie erg belangrijk,en bovendien is ook de bouw kwaliteit, en de gebruikte matrialen erg belangrijk,i.v.m.de onderhouds kosten,die een eventuele rendement behoorlijk minderen kunnen.
  Verder is het erg belangrijk wie de rest van het huis in beheer heeft,of wie je buren zijn,en deze laatst genoemden kunnen zich bij verkoop, snel veranderen.
  Als je bijv.2 condos in een huis hebt,waar het beheer,en de buren het niet zo nauw nemen met het onderhoud,en het schoonhouden van het project,dan wordt het verhuren steeds moeilijker,waar natuurlijk ook het rendement erg onder te lijden heeft.
  Persoonlijk zou ik liever investeren in 2vrijstaande huizen,waarbij ik qua beheer,en onderhoud niet afhankelijk ben van derden.

 14. tony zegt op

  Phuket is een toeristenplaats met de beste verhuur mogelijkheden maar waarom twee condo’s ipv een of twee mooie villa’s zie ook facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=776314019088521 Gezien het feit dat toeristen vaak het gehele jaar rond in Phuket komen vindt ik dat je daar het beste rendement maakt.
  Zorg altijd voor een veilige overdracht via een betrouwbare advocaat.

 15. Hetty zegt op

  wij komen al jaren overwinteren in Jomtien dat ligt naast Pataya.
  Het is er gezellig druk, maar niet zo druk als Pataya.
  wij komen er al 20 jaar, en huren steeds een condo voor 2 maanden. ( huur tussen 15 en 20 duizend bath per maand, je kan wel meer vragen maar je kan ze goedkoper vinden, dus als je zeker voor de verhuur wil zijn moet je niet te veel vragen.
  en wat prima condos zijn: view talay 5C en 5D, en view talay 2 A.
  deze condos zijn zeer in trek, en liggen prima aan zee en openbaar vervoer.
  de andere view talays zijn minder in trek hou daar rekening mee.
  en als je van plan bent om er een te kopen zou ik niet de zon kant nemen.
  dus je balcon aan de Pataya Site nemen.
  nog een tip zo hoog mogelijk nemen want daar komen de muggen niet, wel zo prettig.
  Ik persoonlijk zou voor view Talay 5 D gaan,prima ligging zowel voor het strand en openbaar vervoer.
  en als je het leuk vind worden wij de eerste huurders, hihi, mijn email adres word niet getoond maar heb ik wel verplicht in moeten vullen, dus de redactie zal die dan wel hebben.
  Wij gaan dit jaar weer naar Jomtien nu naar view talay 2 A voor 2 maanden voor 16 duizend Bath per maand.
  nou misschien kan je hier wat mee.
  mvg Hetty

  • bob zegt op

   Wanneer gaat Hetty weer naar Pattaya-Jomtien (let op die 2 T’s) Ik verhuur in 5C Jomtien kant 4e etage:
   robert-e-c add Hotmail.com voor foto

 16. lung addie zegt op

  Voor ik aan zo iets begin zou ik de zaak toch eens goed berekenen en me laten inlichten door echte kenners. Het valt me trouwens op dat er hier, nav dit artikel, reeds enkele condo’s aangeboden worden. Heb je al eens nagedacht dat een “rendement” niet steeds positief maar ook negatief kan zijn. Volgens mijn bescheiden mening is op kleine schaal verhuur zelfs niet of nauwelijks haalbaar. Er is reeds in de toeristische centra een overaanbod wat de prijzen niet ten gunste van de verhuurder maakt. Vergeet ook niet dat hier in Thailand huizen niet in prijs omhoog gaan maar heel snel in een negatieve spiraal terecht komen. Een huis hier van 20 jaar oud geraak je, aan de bouwprijs, zelfs aan de straatstenen niet meer kwijt. De verhuur zal op jaarbasis nauwelijks iets opbrengen daar de eigenaar ook verantwoordelijk is voor de inboedel, hier wordt meestal bemeubeld verhuurd en ik kan je verzekeren: er is altijd wel iets stuk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website