Condo kopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 juni 2019

Beste lezers,

Een Engelse kennis van mij heeft geld nodig. Hij heeft twee condo’s en wil ze verkopen. Hij is daarmee al twee jaar bezig, maar het lukt tot nu toe niet om ze te verkopen. Inmiddels heeft hij ze ook al flink in prijs laten dalen.

Een Nederlandse vriend heeft interesse. Hij wil er wel 1 kopen, en bied mij een hypotheek aan met gunstige voorwaarden om de andere te kopen. Wie heeft er ervaring mee en kan mij tips geven hoe we dat het best kunnen doen? De prijs lijkt me gunstig nu. Mijn vriend wil er de wintermaanden in vertoeven.

Groet,

Henk

21 reacties op “Condo kopen in Thailand?”

 1. l.lagemaat zegt op

  Er niet op ingaan.

  Als hij een hypotheek kan verstrekken, kan hij deze condo ook zelf kopen.
  Geen problemen opzoeken in Thailand

  • Rob zegt op

   Graag eerst beter lezen.
   Zijn vriend wil er er een kopen.
   EN DE ANDERE kan Henk kopen.

   Gr Rob

   • l.lagemaat zegt op

    Dat klopt, dus er niet op ingaan om evt. die andere te kopen!

    Gr.Lodewijk

 2. tom bang zegt op

  Als je er zelf in gaat wonen spaar je dus je huur uit maar als je het ooit wilt verkopen omdat je terug wilt keren dan blijf je er ook mee zitten.
  As je kijkt hoeveel er te koop en te huur staat is het dus geen slimme zet tenzij je het b.v. nalaat aan de Thaise familie als die er is.
  Nederlandse familie heeft er ook al niet veel aan want die krijgen dan met hetzelfde probleem te maken, niet te verhuren of te verkopen.
  Suc6 ermee.

 3. Dirk zegt op

  Beste Henk, Investeren in Thailand is vaak huilen achteraf. Buiten het geld dat je in die Condo steekt, moet je je ook realiseren wat de bijkomende kosten zijn. Ik wil je niet teleurstellen, maar mijn ervaringen met landgenoten hier in Thailand zijn op dit gebied bedroevend. Vaak beinvloed door hun Thaise wijffie ruiken ze op kilometers afstand geld bij je, leuken een verhaal op en trap je erin. Huur iets, wat moet je met een Condo op 10.000 km van je geboorteland. Maar goed ieders zijn meug zullen we maar denken.

 4. pieter zegt op

  Zou hem eerst huren en bekijk of het bevalt, dan kopen kan prima hoor,maak wel duidelijke afspraken en laat dit bij advokaat ondertekenen

 5. Puuchaai Korat zegt op

  Investeren in Thailand hoeft helemaal niet vaak huilen achteraf zijn. Een land met een groeiende economie, een sterk verbeterende infrastructuur, een ijzersterke munt, een toeristische factor om rekening mee te houden. Kortom, afhankelijk van ligging, aard gebruik (verhuur) kan het zelfs een prima investering te zijn. Of iemand nu 4, 6 of 11 uur in een vliegtuig moet zitten, is meestal geen reden om het land niet te bezoeken, getuige de aantallen toeristen die het land bezoeken en de meesten niet om het in de media zo geliefde en altijd weer naar buiten gebrachte beeld van excessen. De meeste toeristen zijn terecht geinteresseerd in klimaat, voedsel en vriendelijkheid en behulpzaamheid van de plaatselijke bevolking. Bekijk voor de gein de filmpjes van Mark Wiens op youtube eens. Dat geeft best een beeld van de sfeer in Thailand. Toen hij mij voor het eerst opviel in 2015 had hij enkele duizenden mensen die zijn (eet)filmpjes bekeken, inmiddels heeft hij ruim 4 miljoen abbonee’s en reist al de hele wereld rond op zoek naar culinaire ervaringen. Hij is een echte ambassadeur voor het toerisme in Thailand. Tenslotte, verkoop van onroerend goed is in heel de wereld niet iets wat je a la minute kunt afdwingen. Het zal een optelsom zijn van een aantal factoren en laat u niet weerhouden door enkele negatieve geluiden. Ga zelf een keer de omgeving verkennen en laat het appartement eens bouwkundig onderzoeken. Zodoende krijgt u een indruk van de kosten op korte en middellange termijn en heeft u wellicht een instrument om de prijs op reeele waarde vast te stellen. Een hypotheek op gunstige voorwaarden is nooit te versmaden. Good luck !

  • fred zegt op

   Ik woon al vele jaren in Pattaya. Wij hebben 2 condo’s in de View Talay Jomtien. Ik kan enkel maar zeggen dat de condo die wij verhuren omzeggen nog nooit heeft leeggestaan. Regelmatig vragen mensen ons of we onze condo niet willen verkopen.
   Ik heb helemaal niet de indruk dat degelijke goed gelegen en onderhouden vastgoed slecht te verkopen of te verhuren valt. Uiteraard zijn er fantasten die denken dat de prijs van hun goed iedere 5 jaar verdubbeld.Maar aan de gangbare prijzen verkoopt in Pattaya alles even vlot dan in België.
   Er wordt in Thailand nog steeds volop gebouwd en de verkoop gaat vlot. Binnen het half jaar is alles verkocht.
   Ik zie geen enkel appartementsgebouw dat leeg blijft staan. Alles groeit als kool in Thailand. De economie is beresterk. Het beste bewijs is hun munt die straks de leading munt wordt in Azië.

 6. willem zegt op

  Voor mezelf heb ik ook ooit de overweging gemaakt een condo te kopen. Maar dan.

  Het kost je veel spaargeld of je betaald een hypotheek met rente.
  Je bent er zoals in het voorbeeld maar een paar maanden.

  Ik huur nu gewoon en kom met een huur tot maximaal 10.000 baht prima uit.
  Kost me een half jaar thailand 60.000 baht.

  Ik hoef geen onderhoud of andere bijkomende kosten te betalen en behoud mijn spaargeld.

  Reken eens uit hoe lang het duurt voordat kopen echt financieel loont. En dan ook nog eens alle risiko’s in je overweging meenemen. Nee ik huur wel. Vrijheid blijheid. Genoeg te vinden.

 7. jan zegt op

  je kunt beter huren , Thailand is heel erg aan het veranderen , en er staat heel veel leeg ,ook omdat er een leegloop is.
  alles is de laatste jaren 50% duurder geworden , en dat gaat door.
  in 2012 kreeg je nog 48 Bath voor een euro nu 35.
  de Thaise mensen klagen zelf ook, dat er niets te verdienen valt.

 8. Fernand Van Tricht zegt op

  Ik ken hier in Pattaya belgen die hun app willen verkopen..een groot probleem..zij geraken en niet vanaf.
  Ik huur al 16 j een klein app..+-5000 baht per maand en betaal een beetje water en electriciteit.
  Gemakkelijker kan het niet.

  • Davd H. zegt op

   Ligt er wel beetje aan wat men er voor vraagt in deze barslechte financiele tijd met een overvloed aan condos ,en die gekocht in de betere , lees duurdere tijd .

   Hier een voorbeeld dat ik maar 1 week op Baht & sold heb weten staan , en ik dagelijks eens afschuim , althans diegenen die dagelijks bijgevoegd worden . En deze is verkocht op 1 week tijd , maar ja nette studio aan een prijs om te verkopen , niet om er nog wat bovenop te verdienen !

   In deze tijd kan je beter je verlies nemen voor dat het groter wordt

   Link is al weg op Baht& Sold , maar nog wel te zien op de agent zijn site ( pronken natuurlijk graag met een volbrachte sales deal …)

   http://www.2thai.asia/object/jomtien-beach-paradise/3826/

 9. Josh zegt op

  Beste Henk,

  Als eerste moet ik je iets vertellen over de Nederlanders in Thailand , de genen die jouw afraden om een condo in Thailand te kopen, die hebben zelf nooit iets gekocht en hebben al hun ervaaring in de bar gehoort!!
  Jij krijgt een kans van je vriend om die andere condo te kopen met een gunstige hypotheek , dus als jij denkt dat dit condo al je wensen vervuld , dan zou ik ervoor gaan in jouw geval.
  Ik weet niet hoe jong je bent , maar je bent nooit te oud om eigenaar te worden van een condo in Thailand.

  Ik spreek nu uit eigen ervaaring, 8 jaar geleden zag ik een mooi reclame bord langs de weg staan , dat ze daar een nieuw condo complex gingen bouwen, ben toen in de showroom gaan kijken en dacht bij mezelf , dat is een leuke start om iets op te bouwen in Thailand.
  Ben daarna met mijn Thaise vrouw gaan kijken ,maar zij wilde liever dat we een huis gingen kopen.
  Maar na lang praten had ik mijn vrouw overgehaald om er een paar van deze condo’s op haar naam te kopen met geleent geld van de bank in Thailand.
  De bank ging graag met ons in Zaken want mijn vrouw had haar eigen inkomen met op de achter grond een Farrang die borg staat.
  Dus we kochten een paar condo’s van een project wat nog niet begonnen was met het bouwen van deze condo’s!!!
  Toen ik tegen een paar Nederlanders zij dat ik een paar condo’s gekocht had , kreeg ik ook alleen maar negatieve reactie’s, zoals nu ben je al je geld kwijt, wat dat wordt nooit klaar gebouwd, en hoe heb je zo stom kunnen zijn om ze op je vrouw zijn naam te zetten enz.enz.enz…
  Maar al deze mensen met hun negatieve praat, heb zelf nooit iets gekocht in Thailand, maar ze wisten het allemaal veel beter.

  Ik heb ze allemaal lekker laten kletsen , het project had met mijn vrouw een contract gemaakt dat zij over 13 maanden de sleutels van de condo’s zou krijgen, en mochten ze niet klaar zijn binnen die 13 maanden , dan zouden we een schadevergoeding krijgen van 3000 baht per dag dat ze te laat zouden zijn.
  Iedereen lachte ons uit, maar na 11 maanden kreeg mijn vrouw telefoon van dat project en ze kon de sleutels komen halen en haar condo’s inspecteren op defecten.

  Nu zijn we een paar jaar verder en ben ik en mijn vrouw de eigenaar van meerdere condo’s , inmiddels zijn we wel goed geinformeerd door een Real Estate Agent van 888Pattaya Co.,Ltd
  Deze Agent kan je helpen om de aankoop of verkoop van je condo helpen , dit bedrijf heeft ook een afdeling wat de verhuur van U condo kan regelen .
  Zij verhuren ook onze condo’s na onze tevredeheid en volgens de Thaise Wetgeving dus geen dagelijks verhuur , minimaal 1 maand .
  Wij weten ook dat er Agenten zijn die dagelijks verhuren via Airbnb of Booking.com maar dat is verboden in Thailand, dus deze Agenten en eigenaren loop vroeg of laat tegen de lamp.
  Henk ik hoop dat ik je een goede advies heb kunnen geven , en zo ja , dan wens ik je veel plezier in je eigen condo!!

  Mvg,

  Josh

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Josh,
   Gefeliciteerd met dit positieve bericht.

   In 2012 ben ik opgelicht met valse papieren, ondanks dat het contract opgemaakt was door advocaat Ken in Chayapruek 1 en verloor 10 miljoen Baht.
   Volgens de Pattaya rechtbank op 13 okt. en 14 nov.2014 was dit volgens Thaise begrippen geen
   corruptie en valsheid in geschrifte en verloor mijn advocaat deze zaak (Criminal case)

   De Civil Case verloor ik eveneens, na 6 jaar procederen, op 22 februari 2018 bij de Pattaya Court.
   Advocaat Tanakorn,Soi 5 naast immigration.

   Advocatenkantoor Magna Carta in Pattaya stelt voor de zaak opnieuw te openen na het betalen van de nodige Bahtjes!
   Tot zover de ” never ending story” in Pattaya!

   • Jan S zegt op

    Het is inderdaad een never ending story als u weer verder gaat met procederen. Zonde van het geld want dit is een verloren zaak.

 10. Jan S zegt op

  In Thai Bath zijn ze in prijs gedaald maar in verband met de koers betaal je omgerekend in euro’s hetzelfde.

  • Marc zegt op

   Weet je dan hoeveel ze gedaald zijn in prijs ? je moet dat wel weten voordat je die vergelijking kunt maken !

 11. Roland zegt op

  Investeren in Thailand kan best goed meevallen.
  Het allerbelangrijkste is de lokatie.
  Een goede lokatie is nooit goedkoop, vergeet dat niet maar geeft wel een zeer goede kans op meerwaarde.
  Bijvoorbeeld in Bangkok langs de BTS lijnen of dicht bij het centrum. Persoonlijk woon ik in Thong Lo. Dat zijn zeer goede lokatie maar natuurlijk niet goedkoop.
  Mijn vader zaliger heeft me steeds geleerd “je hebt koeken naar centen”, betekent kwaliteit is nooit goedkoop.
  Het is overal ter wereld en met alles hetzelfde, of het nu om onroerend goed gaat, om goede kunst, antiekiteiten, oldtimers en noem maar op, kwaliteit kost geld maar haalt wel een meerwaarde op termijn.

 12. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Ik zelf zou ook graag een condo kopen maar mijn vrouw is daar op tegen.
  Als ik deze reakties zie ben ik er nog steeds niet uit,maar!

  Het voordeel om een huis te kopen moet geheel op naam van de vrouw staan
  mits je geen b.v. hebt of een andere construktie.

  Het is voor een Farang(Falang) wel fijn als het op je eigen naam kan hebben.
  Wat is voor sommige mensen het probleem, geld of bang dat je vrouw er mee vandoor gaat.

  Voor mij maakt het niet uit. Ik heb het volste vertrouwen in mijn vrouw.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 13. eduard zegt op

  Je kunt goed investeren in Thailand. Ligt helemaal aan de lokatie.Heb zelf een paar condo s in view talay 6 ,naast hilton.Toen van de tekening gekocht, view talay is een erkend en bekend bedrijf en weet precies waar ze investeren.Nu met de verkoop 90% winst.Maar verhuur is aantrekkelijker.

 14. Marc zegt op

  Vastgoed kopen in Thailand is gewoon goed uitkijken !
  Je koopt in een goed onderhouden met correct management een nieuwe condo met een redelijke prijs , wel de kans dat je het later goed verkoopt is groot .
  Maar beter ben je met een bestaande condo maar eveneens in een goed onderhouden gebouw aan heel dikwijls een zeer lage prijs , zoals een beetje in jouw geval Henk , wel dan zou ik ook durven hoor !
  dat de lage prijs van belang is om later eventueel winst te maken is een feit , maar ook voor de aankoop zelve , zodat je niet teveel moet uitgeven , je risico wordt dan heel wat minder , en je kan steeds nog op die lage vraagprijs bieden hee !
  laat je niets wijsmaken door doemdenkers die zelf nooit kopen of veel teveel betaalden , wees wijs en koop voor een lage prijs goede kwaliteit zowel een kwaliteitsgebouw , ligging als management
  Succes !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website