Condo kopen in Thailand: aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 juli 2019

Beste lezers,

Ik ben van plan om een condo in Thailand te kopen. Is er een site welke ik kan bezoeken en aan welke voorwaarden moet je als buitenlander voldoen?

Met vriendelijke groet,

TP

21 reacties op “Condo kopen in Thailand: aan welke voorwaarden moet je voldoen?”

 1. leen, egberts zegt op

  Neem kontakt op met Rolf Kok eigenaar van velen condoos in het apprtementen gebouw in Jomtien.Hij is de man die u de weg kan wijzen.

  groetjes Leen Egberts.

  • leen, egberts zegt op

   Sorry de naam van het appertement is the Majestic

   • Geert zegt op

    Ik vraag mij af of je wel eens bij Majestic bent wezen kijken.
    Daar wil je nog niet dood gevonden worden, een eigenaar die niets aan onderhoud doet maar wel elke maand de service kosten in ontvangst neemt.
    Een zwembad waar om begrijpelijke redenen niemand in gaat,kortom een sterfhuis constructie.

    TP neem van mij een gratis goede raad aan,ga lekker huren.
    Als je een beetje om je heen kijkt dan kun je in Jomtien voor THB 15.000 per maand huren in een echt schone en mooie omgeving.
    Praat eens met mensen die al een tijdje daar wonen,doe geen overhaaste aankoop die je met geen mogelijkheid meer kan verkopen.

 2. RuudB zegt op

  Belangrijkste voorwaarden zijn dat:
  1- elke buitenlander in TH een condo kan en mag kopen als hij maar wettig TH is binnengekomen. Er geen geen visa restricties.
  2- De betaling van de condo dient te geschieden met euro’s die vanuit NL naar TH is getransfereerd. Dat dient te worden aangetoond, bv via de bankoverschrijvingen.
  3- Als de betaling door jouw TH partner is gedaan, wordt joij heen eigenaar.
  4- Als samen een condo wordt aangekocht, wordt jij aangezien als eigenaar ivm de 49% regeling inzake het aantal appartementen van het gebouw in handen van farang.
  5- Wees je ervan bewust dat je een condo kunt bezitten, maar niet ver-erven bv aan je kinderen.
  6- Je wordt VvE-lid en je betaalt maandelijks een bijdrage tbv onderhoud, schoonmaak, beveiliging, etc.

  Jouw vraag om meer informatie? Kijk eens hier: Het barst van de sites met informatie, bv deze: https://www.thailandblog.nl/?s=condo&x=0&y=0

  • Loe zegt op

   Punt 5 is geheel nieuw voor mij. Waar kan ik dat nakijken.

  • janbeute zegt op

   Als je even gaat googelen dan vind je meer dan gedacht aan websites en advertenties die condos te koop hebben zowel via realestate agencys als bij particulieren
   Alleen al in Chiangmai is al veel en veel te koop in allerlei prijsklassen.
   Dat je betalen moet in euro lijkt mij wel erg vreemd , heb je genoeg bathjes op je Thaise bankkonto dan is dat geen enkel probleem.

   Jan Beute.

   • RuudB zegt op

    @janbeute: Ik zeg niet dat je in euro’s moet betalen. De aankoop van een condo betaal je met geld uit NL, aan te tonen via een FET: Foreign Exchange Transfer. Krijg je van je TH bank. De FET toont dat je euro’s uit NL hebt omgezet in ThB en daarmee de condo betaalt. Voldoende zo?
    @Loe: zie https://www.samuiforsale.com/real-estate/condo-inheritance.html Volgende keer zelf opzoeken.

  • Loe zegt op

   Punt 5 is dus een beetje kort door de bocht. Volgens mij kun je wel vererven maar niet automatisch. Het is zeker aan te bevelen een testament te laten opmaken in Thailand, en je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het is inderdaad niet farang vriendelijk gemaakt en in het ergste geval moet je uit de erfenis het pand kopen met buitenlands geld (fet) en dit geld komt dan in de erfenis en kan weer teruggeboekt worden naar het buitenland door de erven. (Erg kostbaar).
   Ruudb graag kommentaar als dit niet juist zou zijn. Het is namelijk voor velen een belangrijk onderwerp, waar veel fabels de ronde doen.

   Groet Loe

   • RuudB zegt op

    Zie mijn eerdere link in mijn reactie op janbeute om 18u49:

    “Foreign ownership of a condo in Thailand is under condominium laws an individual right of the foreigner who qualified under condominium laws for ownership. Once foreign ownership is obtained it is not freely transferable between foreigners (not even by inheritance) and the Thailand Land Registry only allows registration of ownership to another foreigner if he is eligible for ownership pursuant to section 19 of the Condominium Act.”

    Het artikel gaat verder, als volgt:
    “Basically the right of foreign freehold ownership ends at death of the foreigner who qualified for ownership under the Condominium Act. Foreign freehold ownership of a condominium is not automatically transferable by inheritance to another foreigner.”

    Hetgeen betekent dat je prima een condo mag bezitten, dat je een testament kunt maken, in dat testamen bv jouw zoon/doochter aan kunt wijzen als erfgenaam, maar -let op: hier komt het!!- dat niet wil zeggen dat die erfenis ook plaatsvindt. Pas als die zoon/dochter voldoet aan sectie 19 van de Condominium Law. En die sectie luidt:

    Section 19 Aliens (foreigners) and juristic persons regarded by law as aliens (foreign) may hold ownership of an apartment if the are the following:

    1- Aliens permitted to have residence in the Kingdom under the Immigration law;
    2- Aliens permitted to enter into the Kingdom under the investment promotion law;
    3- Juristic persons as provided in Section 97 and 98 of the Land Code and registered as juristic persons under Thai law;
    4- Juristic persons which are aliens under the Announcement of the National Executive Council No.281 dated November 24 (current section 4 Foreign Business Act), B.E. 2515 and have obtained promotion certificate under investment promotion law;
    5- Aliens or juristic persons regarded by law as aliens who have brought in foreign currency into the Kingdom or withdraw money from Thai baht account of the person who have residence outside the Kingdom or withdraw money from a foreign currency account.

 3. Bob, jomtien zegt op

  Waar wilt u gaan kopen?
  Indien jomtien sta ik tot uw dienst. [email protected]
  Wellicht eerst eens huren om je goed te oriënteren het vele aanbod en de ligging natuurlijk.

 4. willem zegt op

  Ben ook een tijdje bezig geweest om een condo te kopen in Pattaya.

  Aanbod genoeg tegen “hoge”prijzen.
  Wat me tegenhoud is dat je wel snel kan kopen maar niet verkopen!
  Maargoed,ik heb het over Pattaya,in Jomtien is het al merkbaar goedkoper.
  Het aanbod is overweldigend van condo,s maar mijns inziens met absurde vraagprijzen.

  • RuudB zegt op

   Ik ben het met je eens, willem. Ik zou ook niet kopen, een condo, wel huren. Het aanbod is dermate groot in diverse prijsklassen dat er altijd wel een naar je smaak te vinden is. Maar goed: vraagsteller heeft het over koop.

   • Loe zegt op

    Ook ik zou nu niet overhaast meer kopen. Ik heb 15 jaren geleden gekocht en er nooit spijt van gehad. Maar tijden veranderen. De baht is nu veel te duur om te kopen. Kopen is snel gedaan, verkopen is een zeer lange weg waar je behoorlijk geluk mee moet hebben.
    Dus als je voor lange tijd veel naar Thailand wilt gaan en er rekening mee houdt dat je het geld niet meer (volledig) terug krijgt is kopen nog een optie. Je kunt altijd het condo schenken aan een lieve Thai, is die ook weer gelukkig.

 5. Emiel zegt op

  Bij het overmaken van Euro naar Thailand MOET je vermelden dat het voor de aankoop van een condo is.

 6. Rob zegt op

  . Als je wilt kan je mijn condo overnemen.
  I’m Majestic!!!
  Heb het nu 14 jaar gehad en wil wat anders!!!
  Email adres [email protected]
  Voor info. Mail me maar.
  Na 22 Augustus zit ik er weer in voor een maand.
  Kom gerust langs.
  Vr Gr rob

 7. Marijke Bakker zegt op

  punt 5 is ook nieuw voor mij. Hebt een Thais testament laten opmaken door een zeer bekend advocatenkantoor in Bangkok en hier is geen melding van gemaakt, integendeel.

  • Ron Antwerpen zegt op

   Idd, ik bezit een condo en liet eveneens een testament bij een thai advocaat opmaken.
   Ik heb nog nooit gehoord dat derden (als testamentair opgetekend) niet zouden kunnen erven

   • RuudB zegt op

    @Marijke Bakker: zie mijn reactie aan @Loe om 11u23. Ik zou eea maar eens gauw door-vragen.
    @Ron: ik heb niet gezegd dat derden niet kunnen erven. Ik zeg dat je niet kunt ver-erven bv aan je kinderen. Erft een Thai partner wordt het al soepeler dan een in NL/BE woonachtige zoon/dochter.

 8. R.J.Vorster zegt op

  Ik weet het aankoopbedrag niet maar zeg euro 100.000 dat brengt per jaar 2.8% rente op zijnde euro 2800 tel daarbij op kosten vve en ga dan eens kijken wat je daarvoor kunt huren .Verder wat is het je waard om flexibel te blijven wat betreft wonen .

 9. Josh zegt op

  Beste TP,

  Als eerste zou ik een Makelaars Kantoor zoeken die jouw op alle vragen antwoorden kunnen geven, die kunnen jouw verder helpen.
  Jij moet voor je zelf de keuze maken , waar je wil kopen , en of het voor eigen gebruik of verhuur is!!!
  Als je meer wil weten , neem dan contact op met Miss Belle van 888 Pattaya , tel +66 (0) 800141980
  Zij heeft de goedkoopste condo’s in Pattaya, Naklua en Jomtien ( huur of koop ).

  Ik wens je veel succes met de zoek tocht naar je eigen condo, en Miss Belle kan jouw precies uitleggen wat je moet doen om het condo legaal op jouw naam te krijgen.

  Mvg,

  Josh

  • Winlouis zegt op

   Beste Josh, heeft die Miss Belle een Website, of is 888 Pattaya de website.? Indien niet.? Is het dan mogelijk mij deze te bezorgen, AUB. via mijn e-mailadres [email protected]. Met dank bij voorbaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website