Beste lezers,

In augustus ga ik weer naar Thailand en ga naar China Town om te shoppen. Ik zou graag willen weten of er in China Town, Bangkok, winkels zijn die keramiek verkopen?

Dan bedoel ik geen serviesgoed maar mooi keramiek, zoals vazen en potten al dan niet gekleurd.  En daarnaast heb ik dan ook de vraag of iemand mij dan ook kan vertellen hoe ik dat het beste kan versturen naar Nederland. Kan ik dat het beste zelf verpakken en versturen? Zo ja, heeft iemand dan tips voor mij, over waar ik dan verpakkingsmateriaal etc. kan kopen en vanuit waar en hoe ik dat het beste kan versturen.

Of, gewoon door de winkels zelf laten verpakken en versturen? Wie heeft hier ervaring mee en kan mij tips hierover geven?

Alvast bedankt!

Groeten,

Helen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Zijn er in Chinatown (Bangkok) winkels zijn die keramiek verkopen”

 1. Harrie zegt op

  In chinatown vind je die winkels niet,
  wel op de weekend markt, en daar barst het van de verzend kantoortjes, een keer een groot beeld gekocht en verzonden, bij aankomst was het kapot, het blijft een risico.
  gr Harrie

  • Helen zegt op

   Hallo Harrie,
   Dank je voor je reactie.
   Ik ga op zoek?
   Gr. Helen

 2. Ger zegt op

  Helen,
  als je dan in China Town verblijft dan kun je het beste naar de weekend market, genaamd Chatuchak gaan met behulp van een taxi ( plus/minus 250 baht enkele reis) of met MRT= underground vanaf station Hua Lamphong. Deze laatste bevindt zich bij het treinstation Hua Lamphong op de rand van China Town, enkele reis dacht ik 42 baht per persoon. Openingstijden voornamelijk op zaterdag en zondag, keramiek shops vindt je aan de randen en rondom de eigenlijke weekendmarket. op loopafstand dat wel.

  • Helen zegt op

   Hallo Ger,
   Dank je wel voor je reactie! Ik ga het gelijk op de kaart zoeken. Ik ga er zeker naartoe.

 3. anna zegt op

  Ben het eens met Harrie.
  Als je dit soort dingen wilt kopen kun je het beste naar JJ weekendmarket gaan.
  Daar hebben ze van goudvis tot wat je je maar bedenken kunt.
  Je moet je inderdaad afvragen hoe en wat je wilt opsturen. Dus even goed kijken en er niet automatisch vanuit gaan dat alles heel blijft.

  Veel plezier met shoppen

 4. Michel zegt op

  Ik heb zelf al meerdere malen servies meegenomen vanuit Bangkok, en kan gerust zeggen dat je op de Chatuchak weekendmarkt de meest ruime keuze hebt. IK ben zelf gek op het blauw-wit beschilderde “Sapparod-servies” en heb al meerdere malen mijn collectie aangevuld vanuit Bangkok. Ik heb het daar ook steeds gelijk laten verpakken,en het werd gelijk zo ingepakt dat ik het kon meenemen als handbagage.

  Ook in de JJ-Mall (het gebouw dat naast de grote weekendmarkt ligt, en gewoon elke dag geopend is) kun je veel thais servies en keukenbenodigdheden vinden tegen leuke prijzen.
  De laatste keer heb ik ook in de MBK-mall, op het 3e verdieping in de departmentstore genaamd ‘Tokyu’ veel van dit thaise servies gezien (3e verdieping in deze winkel). Het was ietsje duurder als bij Chatuchak/JJ maar wanneer je tijd beperkt is kan dit een alternatief zijn zonder de hoofdprijs te betalen.

  Succes!

 5. Boy zegt op

  Aan de rivier Chao Phraya heb je een eiland met de naam Koh Kret.
  Van af Victory Monument rijd er een bus naar toe. Vertel de ticket verkoper dat je daar na toe wil dan stoppen ze bij de halte. daarna 10 minuten wandelen naar de veerpont.
  Op deze eiland maken ze poten Kijk even bij deze link van Thailandblog.

  https://www.thailandblog.nl/thailand-tips/boot-bangkok-koh-kret/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website