Lezersvraag: Van Chiang Mai naar Mae Hong Son met de auto

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 november 2017

Beste lezers,

Wij willen half januari van Chiang Mai naar Mae Hong Son rijden met de auto. Wij hebben ervaring om met de auto in de bergen te rijden. Dus dat is geen probleem. Hoe lang moeten wij voor deze rit uittrekken?

Wij willen 2 nachten in MHS blijven. Ook 1 of 2 nachten in Pai. Is er in Pai voldoende te beleven? Wij hebben reeds heel veel ervaringen van motortrips gelezen, doch niet van gewone personenauto’s.

Dus graag alleen tips van bedoelde lezersgroep.

Groet,

Nicky


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Van Chiang Mai naar Mae Hong Son met de auto”

 1. Renévan zegt op

  Afgelopen vrijdag zijn we teruggekomen van een bezoek aan Pai. De minibus van Chiangmai naar Pai doet er ongeveer drie uur over, een personen auto dus ook zoiets. Er werd rustig gereden, veel bochten maar niet echt stijl omhoog. Sinds ons laatste bezoek aan Pai vier jaar geleden is er veel veranderd. Veel meer restaurants en barretjes waarvan veel met live muziek, en aardig druk met voornamelijk backpackers. Vier jaar terug nog maar een paar brommer verhuur bedrijven, nu overal te huur. Door een Nederlander werd mij verteld dat je in de stad (dorp) beter niet harder dan 15 km per uur kan rijden door het grote aantal brommer ongelukken.
  We zijn wel eens op de brommer tot halverwege MHS gereden, ook hier weer veel bochten en omhoog en omlaag. Met z’n tweeën op de brommer geen probleem, dus met een auto helemaal niet. Een Thaise vertelde me dat MHS niet veel uitgaans mogelijkheden heeft, maar voornamelijk overheidsdiensten (provincie hoofdplaats). Maar dat is dus van horen zeggen. Ik weet niet hoe het weer in januari is, maar nu was het s’avonds in het dorp aardig fris, en overdag boven in de bergen koud.

 2. alex zegt op

  ik heb die rit al een paar keer gedaan ,goed te doen wel zien dat u voldoende bezinnen heeft weinig naft stations chiang mai pai ongeveer een 4 tal uren bekend om de warm water bronnen en trekking
  mae hong song bekend om de lange nekken en trekking prachtigen natuur
  alex

 3. fobian taams zegt op

  De rit naar Pai kost ongeveer 3 uur met koffietje onderweg.Prachtige rit.Pai is leuk klein stadje met leuke nachtmarkt(18-22uur) Heel divers.Mensen uit bergen verkopen.Veel lekker eten!!.Er zijn leuke weekmarkten en gezellige barretjes en restaurants.Best veel voor klein stadje.Dagelijkse groentemarkt ook heel leuk.Met gemak 2 dagen rondstruinen en lekker vers eten!!.Dan naar MHS .Prachtige tempel op berg en leuk meerplein midden in dorp.Daar liggen wat leuke restaurants en cafe`s aan.Verder niet zo veel te doen.

 4. Francois Nang Lae zegt op

  Een geweldige rit om te doen met de auto. Ik zou het zeker in twee etappes doen; het is zonde om je te moeten haasten. Pai is leuk genoeg om 2 nachten te blijven. Pai Canyon is zeer de moeite waard (ga lekker vroeg, dan ben je de enige) en de avondmarkt is toeristisch, maar dat zijn jullie ook ;-). Op weg naar Pai zit een geweldig eettentje: Moonatic Shack. Als je al de nodige kilometers vanuit Chiang Mai gemaakt hebt moet je op een gegeven moment linksaf richting Pai. Ongeveer bij kilometerpaal 19, een paar kilometer voorbij de Mok Fa waterval zit het aan de rechterkant.
  Op de route van Pai naar Mae Hong Son kan je kort voor Soppong rechtsaf naar Tham Lot. Dat is een kilometer of 8 van de route af. Een prachtige grot om te bekijken.
  In Mae Hong Son is Sang Tong Huts een absolute aanrader. http://sangtonghuts.org/

  Veel plezier.

  • Nicky zegt op

   Bedankt voor de leuke tips. In MHS hebben we 2 nachten geboekt in Sangtonhuts. Dus we zijn benieuwd

 5. Boonma Somchan zegt op

  route Chiang Mai naar Mae Hong Son via Pai heel veel haarspeld bochten en stukken in de eerste versnelling zigzaggend naar boven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website