Lezersvraag: Naar Cambodja via Thailand, waar boeken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 december 2017

Beste lezers,

Als er niets tussen komt gaan we 4 januari naar Thailand. We verblijven in Jomtien. We willen van daar uit een excursie maken naar Cambodja o.a. naar Phnom Penh, Angkor en de grot Pak Ou. Waar kunnen het beste boeken?

Via Nederland of in Thailand zelf, qua prijs en vervoer?

Groetjes,

Jannie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Naar Cambodja via Thailand, waar boeken?”

 1. altijdddaar zegt op

  Eigenlijk verbaast het me enorm dat mensen nog denken dat het in NL goedkoper zou zijn-ter plekke, vlak bij de bron is altiujd beter-plus veel meer keus.
  Althans: ga er niet vanuit dat je zoals vanuit NL geheel inclusief naar Spanje kan boeken-alles zijn gewoon losse onderdelen, Dus die aloude raad: lees eerst eens een goede reisgids of wat www, zie dan dan (dacht ik) die pak Ou ergens hoog in Laos bij Luang prabang liggen), Beslis of je wilt vliegen of bussen-en als je voor de plane kiest is AirAsia vanaf DMK/BKK de beste keus. Vana fPTY zijkn er geruchten dat er soms een Khmer plane komt, maar dat is te onbetrouwbaar voor alles weken tevoren vastwillenleggende NLers.
  En bedenK: ALS je al een geleide tour vindt, dan is dat altijd international, dus vooral met amper engels sprekende Asians.
  Nu komen er na mij nog allemaal veel geld hebbende wijsneuzen die je vertellen dat je met die of die driver/auto geheel naar eigen inzicht een prachtige tour kan samenstellen. Dus: meldt ook met wat nadenken tevoren wat je wilt/kunt besteden en hoe je het in principe zou willen hebben. Dat verbetert de raadhier.

 2. brabantman zegt op

  U kunt uren in een mini busje gaan zitten om wat bahtjes te besparen op je trip. Overal te boeken in Pattaya en Jomtien. U kunt ook het vliegtuig nemen van Bangkok naar Pnom Penh. Niet duur en een stuk comfortabeler. Om het over de veiligheid maar niet te hebben! Vliegen genoeg voordelige maatschappijen zoals Air Asia.

 3. Bert Schimmel zegt op

  Hoewel ik geen flauw idee heb (ik woon al jaren in Cambodja) zou ik zeggen: Boek je reis van Thailand naar Cambodja in Thailand. De reisbureaus in Thailand weten meestal veel meer qua prijs en mogelijkheden dan die in Nederland. Er zijn bv. vliegmaatschappijen die voedsel serveren op de vlucht van ca.1 uur., maar daar betaal je wel voor. Ik zelf neem altijd een vlucht zonder eten aan boord. Reizen van Phnom Penh naar Siem Reap, kan per (mini) bus (minimaal 6 a 7 uur reistijd) en per vliegtuig, persoonlijk geef ik de voorkeur aan vliegen met Bakassa airway.

 4. Jef Van Camp zegt op

  Ik heb het voorbije maand net gedaan. Vlucht van Bangkok (Don Muang Airport) naar Siem Reap en een week later van Siem Reap naar Chiang Rai (via BKK). Alles +/- 3 maanden vooraf online geboekt me resp. Air Asia en Bangkok Air. Alles probleemloos verlopen. En het online boeken geeft je de mogelijkheid om de gunstigste tarieven uit te zoeken.

 5. Teeuwen zegt op

  Laat ik jou dat duidelijk maken .Boek je reis bij 333travel en je word uitsteken bediend je word van A naar B enz gebracht hebben wij ook gedaan en zo gaan wij samen al jaren.100 procent te Vreden.En ook nog eens alles privé en jullie zeggen wanneer je weer wilt vertrekken als je iets bezocht hebt.En niemand valt je lastig en dat vinden wij uitstekend.veel plezier er mee.

 6. Fernand zegt op

  Hallo…ik ben al 15 x in Cambodia geweest…Phnom Penh…Siem Reap…Sihanoukville.Ik woon al 15 j in Pattaya en vlieg met Bangkokairways naar PP. 1 u vliegen.
  Een vriendin komt in jan. naar hier en gaat logeren in Jomtien.Ik wil je goede raad geven..dus laat weten wanneer je aankomt en bel mij als je wil…0822558605.Dan kom ik naar daar.
  Grt Figaro

 7. kees zegt op

  Als je naar de prijs kijkt dan zal dit ter plaatse ongetwijfeld goedkoper zijn. Maar zoals Teeuwen ook al aangeeft is alles bij 333travel uitstekend geregeld. Ik heb zelf mijn rondreis Vietnam , Cambodja en Laos vanuit Thailand ook door 333travel laten regelen en ook ik was zeer tevreden. ( behalve de boot van Siem Reap naar Battambang ).

 8. Rein van Londen zegt op

  Boek online bij Air Asia. Heen naar PP terug van bv Siem Reap. Rond de 200 euro. PP naar SR dan met minibus over land voor 12 dollar. Ga ik volgende week doen.

 9. henk zegt op

  Wil je vliegen of via de weg?
  Indien je vliegt, kun je dat hier al bekijken. Maar wacht lekker met boeken, wie weet wat je tegen komt aan aanbiedingen in Jomtien. Genoeg reisburo’s die het in hun pakket hebben.
  En zijn de gebruikelijke online reisburo’s die je in NL bezoekt dan nog steeds goedkoper, dan kun je nog steeds die boeking doen. Ook terwijl je dus in TH bent.

 10. bob zegt op

  reis per lijnbus naar Aranjapratet (als ik het goed spel). Loop naar de grens en koop een visa voor meerdere dagen. Loop de grens over en een beetje verder. Je komt dan op een groot plein met vele, vele taxi en andere aanbieders. Zie er één te vinden die een beetje engels kent. En start te onderhandelen over mogelijkheden en prijs. Mijn advies huur er één voor de hele reis, dus betaal ook voedsel en logies. Hij (of zij) weten wel de weg. Ga eerst naar Angkor en zoek een hotel kort bij het centrum, etensstraat en markt, en informeer naar een aldaar naar een betrouwbare gids die u minimaal 3 dagen wil rondrijden, ook naar de wat verder weg gelegen tempel ruïnes Als ertijd voor is bezoek ook het meer waar u straks rond gaat rijden. Pittoreske. Ga via de linkerkant van het meer naar PP en zoek een hotel waar de Mekong en …. samenkomen. Kort bij oa. het paleis. Ga eens eten aan de rechterkant van de voorkant van de basiliek. Gewoon het niet uitziende straatje inlopen. PP is m.i. niet meer dan 2 dagen waard. Ga vandaar naar Sihanukville en neem afscheid van de chauffeur. Blijf daar 2-3 dagen en ga dan met taxi naar de grens met Thailand, steek die over en ga via Trat en Rayong met de lijnbus terug naar Jomtien. (Eventueel bij Trat nog 2 dagen Koh Chang doen).
  Leuk om te plannen. Ik woon in jomtien dus voor info en een biertje: +66(8)74845321 em surin2533@oulook.com (voor een volgend bezoek: ik verhuur ook een paar appartementen)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website