Lezersvraag: Budget airlines in Thailand, welke moet je kiezen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 juli 2015

Beste lezers,

Er zijn vele budgetmaatschappijen Thailand die vaak ook naar dezelfde bestemmingen vliegen maar welke moet je kiezen?

Nok Air, AirAsia, Bangkok Airways, Thai Smile, Orient Thai, etc. Ik wordt er tureluurs van. Welke heeft nu de beste voorwaarden, goede veiligheid en de beste prijzen en dat je niet voor ieder wissewasje moet bijbetalen.

Wie kan mij helpen en wat zijn jullie ervaren?

Met vriendelijke groet,

Koos


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

32 reacties op “Lezersvraag: Budget airlines in Thailand, welke moet je kiezen?”

 1. daniel VL zegt op

  Air asia gebruik ik niet meer. Steeds problemen met bagage, mag geen gram te veel zijn of bijbetalen. De gegeven prijzen zijn enkel vlucht daarna moet voor alles toeslag betaald worden. zelf voor een maaltijd of drankje. Zoek op hun website maar lees alles grondig. Vaak slechte vertrek en aankomst tijden.
  Bangkok air is veel beter en vertrekken op Suvanabumi. Voor doorverbindingen.
  Thai airways hebben mij bij boeking op de luchthaven in CM ook bedonderd met de taks die plots 700 Bt meer was.
  Mijn voorkeur gaat naar NOK air. voor vluchten naar CM , vertrekken zoals de meeste goedkope my vanaf Don Muang;
  Daniel

  • Jan zegt op

   Sorry Daniel, maar het is niet omdat je je drankje moet betalen dat Airasia een slechte maatschappij is. Dit moet je ook bij Ryanair en andere low cost maatschappijen in Azie en Europa. Ik heb al verschillende keren met Airasia gevlogen, Hanoi, Saigon, Phnom Phen, Chiangmai, enz… en heb nog nooit problemen gehad. En wat betreft het overgewicht, dit geldt eveneens bij Nokair . Het is heel simpel, als je betaald voor wat je effectief aan kilos meesleurt heb je nooit problemen. Vaak slechte vertrek en aankomsttijden ??? Airasia heeft DAGELIJKS 10 vluchten naar Chiangmai en 10 vluchten terug vanuit Chiangmai naar Don Muang en dit tussen 06:40 en 21:00 uur. Wat wil je meer, Nokair met 7 vluchten per dag ?
   Als je kijkt op flighstats zie je dat bv. Nokair 1 delay had op 12 juli en Airasia 1 delay op 13 juli. Dus op al die vluchten die ze doen per dag is dit verwaarloosbaar. Ik vind dat ze allemaal plus minus van hetzelfde kaliber zijn, prijs/kwaliteit zijn ze allemaal aan elkaar gewaagd.

  • Jan VC zegt op

   Wij hebben de beste ervaringen met Nok Air! Bagage en handbagage worden soepel gewogen. 15 kg free!
   Super!
   Ook onze bezoekers nemen op ons aanraden Nok Air!

  • Yvon zegt op

   Ik heb goede ervaringen met Air Asia en voor een paar tientjes meer zit je ‘eerste’ klas. Echter was ik vergeten om het aantal kilo’s van tevoren door te geven, zodat ik aan de balie moest bijbetalen. Had ik dit via internet 4 uur van tevoren gedaan, dan was het geen probleem. Van tevoren kan je ook je maaltijd boeken, maar omdat het korte vluchten zijn, vond ik het niet nodig.

 2. ruud zegt op

  Omdat de meeste zoeksites op prijs selecteren, is het handig om daar eerst op te selecteren en dan te kijken of er voor die prijs een passende tijd om te vliegen bij hoort.
  Veiligheid zou ik me niet al te druk over maken, want de piloot wil zelf ook weer graag heelhuids bij vrouw en kinderen terugkomen.
  Verder heb je toch geen inzicht in die veiligheid en ten tweede ga je toch wel als het je tijd is.

  Dit natuurlijk tenzij het per ongeluk de tijd van die aardige mevrouw in de stoel naast je was.
  Dan had je toch beter dat andere vliegtuig kunnen nemen.

 3. dick zegt op

  Ik zeg nok air
  Als de app op je fone zet (thai sim erin ,true move is prima )
  Heel makkelijk om te boeken (creditcard) en inchecken …
  Anders gewoon even bellen .prima service. Ze vliege niet naar alle bestemmingen maar naar veel. Waar wil je naar toe vliegen?

 4. Khun eric zegt op

  Al meerdere keren gevlogen met nok air en air asia naar buriram
  Beide goed en op tijd
  Je moet alleen bij het kopen van je ticket online goed opletten, zitten wel wat adertjes onder het gras
  Zoals gewicht wat toegestaan is en verzekering
  Als je oprijd boekt vlieg je voor 500 bath van Bkk naar buriram in 55 min.

 5. bob zegt op

  Ik zou alleerst de vraag stellen van waar wilt u vliegen. En als u wilt doorvliegen dat u een maatschappij zoekt die NIET van Don Muang vertrekt i.v.m. overstap. Dus vanaf BKK zijn beide vliegvelden geschikt maar vanuit andere plaatsen niet tenzij u naar BKK wilt.

 6. Barbara zegt op

  AirAsia is goedkoop maar je moet steeds bijbetalen. AirAsia heeft ook verscheidenen waarschuwingen gehad ivb met de veiligheid. Bangkok Airways heb ik al vaak van gehoord dat ze snel de vlucht cancelen – ze staan daarom bekend. Dodelijk ongeluk jaren terug in Koh Samui was een vlucht van BKK Airways.
  Ik hoorde al veel goeds van Nok Air, nog niet gebruikt maar ik ga het de volgende keer eens proberen

  • Paul Schiphol zegt op

   Zeker doen Barbara. Wij komen jaarlijks in Thailand en voor nagenoeg alle binnenlandse vluchten met Nok Air. Prima service vriendelijk staf. Boek bij reserveren altijd gelijk 5 Kg extra bagage, als je dan meer dan 15+5 dus 20 Kg hebt, heb ik nog nooit hoeven bijbetalen. Gr. Paul

 7. will zegt op

  Heb met alle prijsvechter gevlogen, maar nokair geniet de voorkeur. Goeie app, 15 kg baggage vrij. 7 kg handbagage vrij en doen niet moeilijk met n kilootje meer, snack op de vlucht, en gratis WIFI. Vriendelijk personeel. Ik zeg top

 8. Cornelis zegt op

  Vraagsteller noemt Bangkok Airways op als ‘budgetmaatschappij’. Dat wil die maatschappij nou juist nadrukkelijk niet zijn. Ze presenteren zich als ’boutique airline’, bieden o.a. de gebruikelijke bagagemogelijkheden zonder bijbetaling, gratis stoelreservering, gratis eten/drinken aan boord en op verschillende vliegvelden een eigen lounge voor alle passagiers.
  Dat ze soms – dus niet altijd – wat duurder zijn dan de echte ‘low cost’ maatschappijen is dan ook niet onbegrijpelijk.
  Overigens, @daniel VL: voor een dubbeltje op de eerste rang zitten lukt vaak niet, dus klagen over het moeten betalen van een drankje terwijl dat vooraf al volstrekt duidelijk is vind ik nogal kinderachtig.

  • Christina zegt op

   We hebben kort gelden met Bangkok Airways gevlogen en we vonden het top. Vriendelijk gebruik van hun eigen lounge klasse.

 9. Eric zegt op

  Maak al jaren gebruik van AirAsia op binnenlandse vluchten in Thailand en Singapore-Bangkok.

  Op een enkele kleine vertraging na- welke maatschappij heeft dat niet? – geen problemen.
  Makkelijk boeken, vriendelijk personeel, prima vliegtuigen.

  Het zijn low cost airlines, dus weinig beenruimte en betalen voor snacks en eten aan boord.
  Maar wie malt daar nu om voor een vlucht van een uur?
  Altijd goedkoper dan Thai Airways en Bangkok Airways. Zelfs als je de hele boeking hebt doorlopen en hebt aangegeven – en betaald – voor een vast antal mee te nemen kilo’s baggage. Ben je van plan met Een airline te landen op BKK met een bagage vrijdom van 30 kilo en daarna met een low cost airline door te vliegen. Tik dan bij het boeken ook die extra kilo’s aan. Kom je bij de bali en blijkt er voor 20 kilo te zijn betaald en je hebt 28 kilo bij je, dan betaal je de hoofdprijs.

  Als je dit weet, hoef je je er ook niet druk om te maken.

  Let op.
  AirAsia en Nok vertrekken van DMK (DonMueang) Bangkok.
  Air Asia en Nok Air bieden ook vluchten aan naar eilanden – inclusief boot en bus transfer – maar landen niet op die eilanden. Bijvoorbeeld Samui. Je bent met Air Asia dus iets langer onderweg.

  Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat.

 10. Didier zegt op

  Thai airways
  Als je vroeg op voorhand boekt is Thai Airways vaak het goedkoopste, je mag 30 kg bagage meenemen en krijgt iets te eten en te drinken! Van BKK- CHM. 1150 bath

 11. John Chiang rai zegt op

  Als je bijv.na een vlucht uit Europa verder wil vliegen naar verschillende bestemmingen in Thailand,en ook internationaal,heb ik goede ervaringen met Thai smile airways een dochter onderneming van thaiairways international. Je mag 20kg bagage meenemen zonder extra kosten,en aan boord tijdens de vlucht wordt een gratis drankje,en een snack aangeboden. Veel mensen maken bij het online boeken de fout,en gaan op de site van Thai airways ,veel goedkoper is echter direct te boeken op WWW thaismile airways.com.
  Als ik bijv. in december van Suvarnabhum naar Chiangrai vlieg,betaal ik voor een enkele vlucht nog geen 40 Euro pp. Er zijn zeker mensen die nu komen met het verhaaltje dat het nog goedkoper kan,en vergelijken hierbij alleen de prijs,en niet de boven genoemde voordelen. Bovendien gaat het voortdurende zoeken van goedkoop,goedkoper,en het goedkoopste altijd ten koste van de service,en omdat men de concurrent de baas blijven wil, misschien ook van andere noodzakelijke kwaliteiten.

 12. w. eleid zegt op

  Ik vlieg al jaaaaaaaaaaaaren met AirAsia.
  Surat Tani (Koh Samui) Krabi, ChangMai, Phom Penh, en andere bestemmibgen.
  Nooit iets te klagen gehad. En heb je echt zin in een drankje? Wat let je? Of is 100 baht een te exclusieve uitgave?
  Mijn eerstvolgende vlucht met AtrAsia gaat eind september naar Surat Tani (Koh Samui); RETOUR nog geen 700 baht, all-in, echter EXCLUSIEF een drankje.

 13. Ron Bergkotte zegt op

  Inderdaad, Cornelis heeft gelijk. Bangkok Airways is geen prijsvechter. Diverse malen mee gevlogen en altijd prima, hapje , drankje in het vliegtuig en idem op het vliegveld bij de gate. Ook met Air Asia gevlogen, betalen voor eten en drinken maar dat weet je van te voren. Schone nieuwe toestellen en vriendelijk personeel, een verademing vergeleken met Thai Airways waar men steeds chagrijniger gaat kijken, behalve bij Thai Smile dan natuurlijk.

 14. Anneke zegt op

  Hallo koos,
  Ik vlieg steeds met Leon air!
  Bevalt me prima… Geen vertragingen en vriendelijk personeel!
  En niet te duur 😉
  Succes met het maken van je keuze
  Groetjes Anneke

 15. Aad zegt op

  Dag vliegers,
  Bij de vraagstelling hoort ook, denk ik, het probleem van de verbinding tussen Suvarnabhumi en Don Muamg omdat vele internationale vluchten (van/naar buiten Azie) nou eenmaal via Suvarnabhumi vliegen en eigenlijk alleen Bangkok Air (1e klas trouwens in onze optiek) Suvarnabhumi gebruikt (we vergeten Thai Airways maar even).
  Bovendien heeft Bangkok Airways met Qatar (vliegen wij mee, bij voorkeur) een CIQ deal (als passagier wordt je dan via transit naar de balie van Bangkok Air geleid zonder door de immigration te moeten voor de nationale vlucht) en waarbij we de bagage alleen weer zien in Chiang Mai aankomen of waar je dan ook heen doorvliegt. Op tijd besteld kost Bangkok Air van BKK – CM 6680 Baht, retour voor 2 personen.
  Stel je voor dat je door de immigration moet, je bagage moet ophalen en door d douane en dan met bagage naar Don Muang moet en daar weer met bagage moet inchecken.

  Dus wat adviseren de kenners ons over de beste verbinding tussen Suvarnabhumi en Don Muang en wie heeft voldoende ervaring met de afhandeling daar (kan behoorlijk druk zijn heb ik begrepen)

  • Lung addie zegt op

   Er is een “gratis” pendeldienst tussen BKK en DMK. Je moet wel over een ticket beschikken dat aangeeft dat je doorvliegt naar elders; Het is goed aangegeven zowel in BKK als DMK. Ik geloof dat er elke 20 minuten zo een bus vertrekt. Ik maak er regelmatig gebruik van als ik met Nokair van Chumphon naar DMK vlieg. Het mag zelfs een transitvlucht zijn voor de volgende dag. Gratis drankjes krijg je wel op die gratis pendeldienst niet.

   lung addie

 16. Rruud NK zegt op

  Als je via internet boekt kun je het beste vliegen met of AirAsia of Nok Air. Welke de beste en goedkoopste is ligt aan de tijd dat je boekt voor je werkelijk vliegt. Altijd aanbiedingen, bevalt de prijs je niet kijk de volgende opnieuw. Nok Air heeft vaak aanbiedingen in de avonduren op vrijdag.
  Opletten bij Air Asia want je moet de verzekering en bagage op nee zetten of je kilo kiezen. Ook een plaats in het vliegtuig kun je kiezen of uitzetten
  Bij Nok heb je meer kilo vrij en kun je grats je zitplaats reserveren. Echter na betaling, ik betaal per internet, Nok Air vrij, Air Asia kleine toeslag.
  Heb je veel bagage let dan extra op. Misschien is dan een budgeot vlucht niet de goedkoopste vlucht.

  En Orient Thai zou ik mijden als ik je was. Was voorheen 1 2 go en hAd een paar jaar geleden een ongeluk op Phuket. Na onderzoek bleek er zoveel te mankeren aan deze maatschapij dat ze enkele jaren een vliegverbod kregen. Voor mij geld, een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

 17. Danzig zegt op

  Ik mis Thai Lion Air in de reacties. Als er één maatschappij spotgoedkoop is dan is het Lion Air wel. Ik vloog laatst voor nog geen 700 baht all-in retour naar Udon Thani. En voor minder dan 800 baht had je een retourtje naar Chiang Rai. Dit alles wel vanaf DMK en Lion Air vliegt momenteel nog naar weinig bestemmingen, maar ze komen eraan.

 18. robert vereecke zegt op

  Air Asia, Nokair, Jetstar en Tiger Airways zijn de 4 belangrijkste low cost operators op binnenlandse vluchten in Thailand en ook naar een groot aantal zuidoostaziatische bestemmingen.

  Airpaz.com is een bookingwebsite die met een 20-tal carriers samenwerkt waaronder de 4 grootste low- cost Thaise carriers. Airpaz vergelijkt telkens de prijzen van de verschillende carriers met mekaar voor een bepaalde bestemming en booking, ticketing en betaling gebeurt ook via hun website. Heb reeds verschillende keren met hen gewerkt. Geen uren meer zoeken naar de goedkoopste vlucht : Airpaz is snel en handig.

 19. Pol zegt op

  Wat misschien ook wel een handige tip is: Als je je aan het orienteren bent om een vlucht te boeken en op de diverse sites van de luchtvaartmaatschappijen hebt gezocht maar niet direct boekt om dan alle cookies te verwijderen bij een nieuwe “zoekpoging”.
  Zelf ook meegemaakt dat een goedkope vlucht niet meer beschikbaar was, maar later wel weer tevoorschijn kwam (na verwijderen van cookies en geschiedenis)!

  Zelf de beste ervaring met Nok air, mbt de goedkopere vluchten en niets bij hoeven betalen voor allerlei extra’s. Maar hoor nu ook steeds meer over Lion Air, volgende keer maar eens kijken of dat wat is!

 20. Rene zegt op

  Hoi Koos kies maar voor NOK-AIR goede service (altijd water en een cakeje) en mooi optijd goede maatschappij. Prettige vlucht

 21. hennie zegt op

  als je met bangkok air vliegt en je wilt meer kilo`s mee nemen dan zou je kunnen denken aan lid te worden kan via hun site en kost niets maar je mag vanaf dan 30 kilo mee nemen dus 10 k gratis en das weer makkelijk als je door vliegt naar nederland doorboeken van je bagage kan ook en dat scheelt tijd en gedoen je bent an al door de international incheck en kan in bkk zo doorlopen zonder omzien
  verder snelhandig en makkelijk verder bangkok air goedkoop en netjes

  fijne vakantie

 22. John Chiang rai zegt op

  Als ik bijv.13dec.van Suvarnabhumi Airport naar Chiangrai vlieg met,, Thai smile airways ”betaal ik in vergelijk tot Bangkok airways voor een enkele vlucht ca 400bath minder. Bij een retour vlucht,en het aantal personen, wordt de besparing nog duidelijker bij gelijk blijvende kwaliteit,en service.
  Zeker als ik uit Europa kom,en op Suvarnabhumi aankom,heb ik het voordeel dat ik gelijk van de zelfde Airport verder vliegen kan naar mijn eind bestemming,zonder dat ik voor een andere z.g.n. Low Budget maatschappij de Airport verlaten moet,waardoor opnieuw kosten ontstaan voor een shutle verbinding,en extra Bagage kosten i.v.b. met het toelaatbare gewicht bij deze z.g.n. low-cost maatschappijen.
  Het kleine financiële verschil wat dan overblijft,staat voor mij persoonlijk in geen vergelijk,tot alle boven genoemde voor,en nadeel.

 23. Mr. Thailand zegt op

  Iedereen hier lijkt zo wel z’n favoriet te hebben, maar eigenlijk is er bar weinig verschil tussen al deze maatschappijen. Ik zou dus zeggen: kijk gewoon naar de prijzen van allemaal. AirAsia, Nok air, Thai Lion Air, Thai Airways, Thai Smile en Bangkok Airways. Doorloop de hele boekingsprocedure om alle kosten mee te rekenen.

 24. HarryN zegt op

  Kijk ook eens bij http://www.kanairlines.com . Vliegt op 7 bestemmingen vanuit Chiangmai en vanaf Donmuang naar Mae Sot. Misschien zit er iets tussen. Ik vlieg in ieder geval in Augustus vanuit Hua hin naar Chiang mai met deze lijn.

  • Paul Schiphol zegt op

   Harry, gaan wij ook proberen, zag bij het overstappen op Don Muang (KhonKaen via BKK naar Trang) met Nok Air, dat er een Kan-Airlines bestaat en deze vliegen zelfs rechtstreeks tussen ChiangMai en KhonKaen. Gr. Paul

 25. sommeil zegt op

  Mijn ervaring …

  Met meer dan handbagage ( tot 40 kg-silver member) … Thai airways , goedkoper dan budget firma’s .

  Nokair bevalt me prima, boeken na 23h via internet, soms nog heel wat korting tgo de dagprijs.

  Air Asia: paar keer mee gevlogen naar Phnom Penh, leuke ervaring, correcte prijs.

  Grtjes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website