Lezersvraag: Welke brandstof is het goedkoopste om te rijden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 december 2015

Beste lezers,

Welke brandstof is het goedkoopste om te rijden? Benzine, diesel of gas ook qua belasting?

Ik maak niet zoveel kilometers, dus wat is de beste optie?

Met vriendelijke groet,

Cor


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Welke brandstof is het goedkoopste om te rijden?”

 1. jos zegt op

  Beste Cor,

  Het is hier niet als in Nederland dat je meer of minder wegenbelasting moet betalen voor een andere brandstof. Dus het omslagpunt voor LPG met een installatie van ongeveer 25.000,= Bath is sneller bereikt dan in NL.
  Let wel dat LPG duurder is in gebruik b.v. een 2 ltr. motor gebruikt zomaar 1 op 7 terwijl diesel 1 op 13 en meer gebruikt.
  Met een LPG prijs van ongeveer 14 bath per liter is de kost prijs dan 2 bath per KM.
  Bij de diesel ligt dat op ongeveer op 3 bath.
  Vergeet niet dat de diesel auto weer duurder is in aanschaf en voor het milieu niet altijd even prettig is.
  NGV is evenals LPG niet te duur maar er zijn niet ovral laadstations.
  Succes met je keuze Jos

 2. rob zegt op

  Hier wordt alleen gekeken naar prijzen. Denk er om met een benzine motor, wanneer de wegen in het regenseizoen onderwater staan, een diesel auto doorrijdt en een benzine auto met pannen blijft staan. Dan gas, vak bij PTT lange rijen bij het laden en je hebt in je kofferbak een grote tank liggen, dus minder laadvermogen.

  Wat ik ook nog wel eens wil zien, pick-ups die met een gasfles (kookgas) en een slangetje rijden.

  Gas wordt per kg afgerekend, diesel en benzine per ltr. Verder willen ze de LPG of NGV optrekken naar de reale kosten, dus verschil wordt steeds minder. Diesel circa 20,70 Bath gas tussen 14 en 15 baht momenteel.

 3. tonymarony zegt op

  Beste Cor er maar 1 oplossing voor jou koop een fiets dan spaar je nog meer geld uit maar voor je leven moet je vrezen hoor , nee dit was maar een geintje hoor amsterdamse humor hete dat maar dat kunnen ze niet meer tegenwoordig ,Cor als ik je een advies mag geven , je rijd weinig zeg je voor gas moet je meer dan 12500 km rijden per jaar, alles daar onder gewoon een benzine kopen want het kost niks meer of minder en benzine kan je overal tanken en je kunt hem overal laten repareren en met gas boven de 134000 km krijg je problemen met de cilinderkop i.v.m de hitte van gas en dat kost wat meer om te repareren geluk er mee.

 4. lung addie zegt op

  Beste Cor,

  als je, zoals je zelf aangeeft, niet veel kilometers rijd, dan kies je toch gewoon voor het grootste comfort zeker en toch niet voor de laagste prijs. Wat maakt het nu uit of je een paar honderd Bathjes per maand meer uitgeeft aan goede brandstof en meer zekerheid? Voor die weinige kilometers welke je wil rijden kies dan maar voor de 91 benzine, je motor zal je dankbaar zijn. Ik ga je geen technische uitleg geven over het waarom daar je die vraag niet stelde, je wil enkel goedkoop rijden.

  ps veel bergafwaarts rijden is ook goedkoop, je kan dan zelfs de motor stilleggen. LOL


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website