Lezersvraag: Kan ik biologisch eten in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 april 2018

Beste lezers,

Ik wil tijdens mijn backpackreis ook Thailand aan doen. Is er een mogelijkheid om biologisch te eten in Thailand? Ik ben allergisch voor bepaalde bestrijdingsmiddelen en ik wil ook liever geen gif binnenkrijgen. Zijn er restaurants waar ik biologische kan eten? En zo niet kan ik biologische producten kopen in de supermarkt? En welke supermarkt.

Groetjes,

Elize


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Kan ik biologisch eten in Thailand?”

 1. johank zegt op

  2 Derde van de groente in Thailand is bespoten volgens Bangkok Post https://www.bangkokpost.com/news/general/1366435/64-of-veggies-unsafe-due-to-pesticides
  Zelfs in biologische producten zitten bestrijdingsmiddelen https://www.thethailandlife.com/truth-about-pesticides-thailand
  Aan de ene kant is dit wel logisch, als je weet dat er veel geïnvesteerd (zelfs geleend) wordt in het verbouwen van groente, dan is het wel logisch dat er alles aan gedaan wordt om te voorkomen dat je groente wordt op gegeten door “enge” beestjes.
  Uiteraard weet men wel dat dit verboden is, maar controle en handhaving is ver te zoeken in dit corrupte land.
  Dit probleem is bijna overal aanwezig in Azië (Cambodia, Laos,Vietnam), dus denk hier goed over na als je hier allergisch voor bent, met het plannen van je backpackers reis!

 2. johank zegt op

  Voor de redactie, kunt u deze videolink er nog bij zetten ?
  https://www.channelnewsasia.com/news/videos/excessive-pesticides-found-in-popular-fruits-and-vegetables-in-9445728

  • ton zegt op

   In de stad Chiang Mai is een serie supermarkten van RimPing die onbespoten groenten en fruit verkopen. Er zijn verschillende gradaties. Uiteraard betaal je meer dan op de markt waar ook wel biologische productenn te vinden zijn als je goed bent ingevoerd in de boer archter het product.
   Vele restaurants presenteren “Organisch” of “Biologisch” eten of sapjes. Allemaal gebaseerd op producten verbouwd in het “Royal Project”, een plek waar zoals wordt gezegd zonder gif of kunstmest wordt verbouwd. (Overigens onlangs negatief in de publiciteit).
   Soms denk ik dat in Chiang Mai meer organische groeten en fruit worden verkocht dan in het project worden verbouwd. Er zijn een aantal zeer betrouwbare restaurants gerund door zeer idealistische mensen die geleverd krijgen uit eigen sustainable project zoals bv Pun Pun die twee restaurants heeft. Vooral in de oude binnenstad zijn vele kleine eetgelegenheden die organische, vegetarische, veganistische maaltijden verkopen onder andere “Taste from Heaven”
   In andere delen van Thailand ongetwijfeld ook maar aan mij niet bekend.

 3. henry zegt op

  In Bangkok zijn verschillende speciaalzaken die biologisch geteelde groenten en fruit verkopen. Ook verschillende TOPS en Villa Market supermarkten hebben een gamma biologische groenten en fruit.

 4. Marcel zegt op

  Zeker op de bekende backpack hotspot zal je wel een hippie restaurant vinden die biologische producten gebruikt maar voor de rest zal het wel zoeken worden. De grotere supermarkten verkopen ook verschillende producten. Google even op organic food Thailand. Ik kwam o.a. het volgende tegen: https://www.organicfacts.net/organic-products/organic-stores/bangkok.html

 5. John Chiang rai zegt op

  Er zullen heus wel biologische levensmiddelen zijn in Thailand,alleen wie ga je vertrouwen als je onderweg als backpacker gaat eten?
  In veel restaurants of eetstalletjes zal men op de vraag of iets biologisch is vaak antwoorden,dat alles ,,mai mie pen haa” is. (geen enkel probleem)
  Velen weten het zelf niet,en zelfs al zouden ze deze biologische kost aanbieden,zijn ook deze wederom afhankelijk van de farm of markt waar ze hun inkopen doen.
  Zelfs in Europa waar de controle’s meestal strenger zijn en beter functioneren,hoor je af en toe nog van schandalen,zodat ik zeker in Thailand en de rest van Azië nog voorzichtiger zou zijn.

  • John Chiang rai zegt op

   Ter aanvulling, de onderstaande link geeft onder de vraag ,,What is Organic” een kleine aanwijzing hoe betrouwbaar dit begrip is.
   http://www.chiangmaicitylife.com/citylife-articles/thailands-organic-concerns-understanding-the-complexities-of-organic-farming-in-thailand/

 6. Harrybr zegt op

  Buiten de EU heeft men vaak heel andere opvattingen over wat Bio of Organic is. Bedrijven, die voor de export naar de Westerse landen produceren ( incl BRC, IFS en/or FSSC22000 certificeringen), zijn over het algemeen vrij goed, doch binnenlandse verkoop… is geïnspecteerd met THB-biljetten op de ogen.
  Overigens: goed wassen en helemaal schillen verwijdert 80-95+% van alle pesticide residuen vlg diverse Uni-onderzoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website