Bevruchte eieren meenemen naar België?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 april 2019

Beste lezers,

Ik heb in België een vriend die allerlei exotisch kippen en hanen houdt van over de hele wereld. Hij heeft als het ware een echte gekleurde dierentuin van ’kipachtigen’. Nu vroeg hij me om bevruchte eieren mee te nemen vanuit Thailand.

Ik weet echter niet of dit is toegestaan? Ik dien de eieren namelijk voorzichtig mee te nemen in mijn handbagage. Ik wil ook niet in de problemen komen voor een paar eieren.

Is dit legaal? Kan iemand mij hierop een antwoord geven?

Groet,

Sasico

4 reacties op “Bevruchte eieren meenemen naar België?”

 1. jean zegt op

  Hallo, zelf heb ik ook een vriend die Chabos of Thaise kippetjes houdt en kweekt. Hij is al 2 keer in Thailand geweest en had telkenmale enkele eieren meegebracht, zelf heb ik dit ook al enkele keren geprobeerd, een tiental eieren goed veilig verpakt in de handbagage, mee te brengen. Zo zijn er zeker al een 50 tal eieren in Belgie aangekomen, onmiddellijk gingen die in de broedmachine, er is jammer genoeg ooit maar één ei uitgekomen, en het kuikentje heeft slechts een tweetal dagen geleefd. Ik weet dat het normaal gezien verboden is om eieren mee te brengen maar ja, het is eigenlijk een beperkt risico, ze kunnen de eieren afnemen, in beslag nemen zegt men dan, maar dat is nog niet gebeurd. We doen het niet meer want de grote zorg, voorzichtig verpakken, warm houden enz… en het risico op een overtreding loont de moeite niet.
  Je betaalt trouwens een goede prijs per ei want dit zijn pardebeestjes voor de Thais die grof geld kunnen opbrengen.
  Jij beslist of het de moeite en het risico waard is.
  Grt
  JP

 2. Sasico zegt op

  Beste JP

  Bedankt voor deze duidelijke uitleg.

  Mvg

  Sasico

 3. Marius zegt op

  Wordt er bij deze praktijken geen rekening gehouden met een vogelgriep besmetting? Wil iemand verantwoordelijk zijn voor een uitbraak van andere virussen waardoor miljoenen kippen in Belgie of Nederland moeten worden geruimd?

 4. harry zegt op

  niet doen dus, dat moge duidelijk zijn! als je gepakt wordt heb je een probleem bij de douane.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website