Lezersvraag: Betreft het overmaken van geld uit Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 mei 2017

Beste lezers,

Ik heb een vraag betreft het overmaken van geld uit Nederland. Is er een gepensioneerde uit de bouw in Thailand die zijn bouwpensioen rechtstreeks over laat maken naar een Thaise bankrekening, dus geen AOW?

Ik zit bij de BPFbouw met mijn pensioen, nu wil ik dit naar Thailand over laten maken. Hierbij wordt gevraagd wie voor de overmakingkosten gaat betalen, uiteraard ikzelf, maar welke mannier is goedkoper, de BPFbouw of de ontvanger?

Ik zelf zit hier in Thailand bij de Bangkok Bank. Misschien weet ook wel iemand hoe dit met de AOW zit?

Hopend op een positief antwoord.

Groet,

Andere


» Laat een reactie achter


21 reacties op “Lezersvraag: Betreft het overmaken van geld uit Nederland”

 1. erik zegt op

  Ik denk dat dit niets uitmaakt tenzij de pensioenclub die kosten voor haar rekening wil nemen en dat lijkt me sterk. Dat kun je ze eens vragen.

  In het andere geval maakt het niet uit, je betaalt in NL en in TH. Hoogstens kan dat per bank een beetje verschillen. Raadpleeg hun website.

  Ik boek altijd over kosten ‘ben’ ofwel begunstigde.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Rob Adelmund zegt op

  Maakt niets uit bij wat voor bank je het over Maakt ik heb de Bangkok bank en de Kasicorn bank blijft het zelfde

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Wim van Beveren zegt op

  Ik heb ook een pensioentje van BPF maar laat het op mijn nederlandse rekening overmaken (zo ook met mijn AOW) en wacht tot de koers wat gunstiger is om het over te maken.
  Als je het elke maand laat overmaken heb je elke maan kosten en je hebt de wisselkoers niet in de hand.
  Tenzij je het elke maand nodig hebt natuurlijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 4. ton zegt op

  mijn ervaring is dat gedeelde kosten het voordeligst uitkomt als ik zelf geld overmaak.
  Mijn penioenfonds (niet de bouw) betaalt de overschrijvingskosten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. willem zegt op

  Ik heb hele goede ervaringen met het overmaken van geld van mijn ING rekening naar Thailand via Transferwise. Heel goedkoop en snel.

  Hiervoor maakte ik gebruik van het buitenlandse betalings optie in mijn ING maar dat is heel duur. .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. willem zegt op

  AOW wordt maandelijks door SVB overgemaakt naar Thaise bank. Kosten? Nog geen vijftig cent per keer.
  Mijn pensioenfonds kent een dergelijke regeling niet, en stort het op mijn nederlandse bank rekening, vanwaar ik dan een enkele keer per jaar een groter bedrag naar Thailand laat komen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Rembrand zegt op

  Bests Andere,
  Het maakt wel uit welke Nederlandse bank gekozen wordt om over te maken. Ik maak maandelijks mijn pensioen over via de Rabobank naar de Bangkok bank en de kosten zijn 10 Euro per transactie voor de Rabobank en 200 Baht voor de Bangkok Bank. Ik heb het 1 keer gedaan vanaf mijn SNS rekening. Zij brengen mij 5 Euro in rekening, maar trekken ook 20 Euro af van het bedrag dat ze naar Thailand sturen. Daarnaast zenden ze het via een correspondentiebank enwel de SCB. En de SCB vraagt ook nog even 400 Baht voor het doorsturen naar de Bangkok Bank.
  Het heeft zeker zin om uit te zoeken welke bank ingeschakeld wordt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. René zegt op

  Mijn BPFpensioen komt rechtstreeks op mijn Kasikorn rekening. Toen der tijd vertelde en medewerkster mij dat het € 3,85 kost. Het gaat al bijna 4 jaar na volle tevredenheid goed.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. Peter zegt op

  Ik maak sinds geruime tijd geld over via TranferWise. Sinds 7 mei zijn de tarieven gewijzigd èn een pak voordeliger geworden. De kosten: 0.7% op de te over te maken som + 2 euro.
  Voorbeeld: 1.000 euro overschrijven -> 7 euro + 2 euro = 9 euro transactiekosten. Daarbij komt nog dat zij een zeel goede wisselkoers hanteren!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 10. Gerard zegt op

  Ik zie de fee van transferwise en begrijp dat dan de fee van de eigen nederlandse bank nul is, maar hoe zit het met de fee van de thaise bank is die dan ook nul omdat van de thaise transferwise rekening wordt overgeboekt ??????

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Piet zegt op

   Ja Gerard..ik gebruik ook al enige tijd tranferwise en wat die met je afspreken wordt netto bijgeboekt op mijn baht rekening bij Krung Thai bank, tot achter de komma toe !!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • NicoB zegt op

   De SVB rekent 0,48 Euro voor de maandelijkse overboeking naar Thailand.
   De Bangkok Bank rekent 0,25 % van het ontvangen bedrag in Thb met een minimum van 200 Thb en een maximum van 500 Thb.
   Boek je over van de ING Bank naar Thailand rekent ING 6 Euro en de Bangkok Bank 200-500 Thb.
   Een BPF pensioen heb ik niet, BPF zal wel kunnen opgeven wat ze rekenen voor een overboeking naar een Thaise bankrekening.
   NicoB

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 11. Peter zegt op

  @ Gerard: de werkwijze van TransferWise… Er wordt een Europese overschrijving gemaakt naar Estland, dus gratis. Van daaruit wordt er overgeschreven op je Thaise bankrekening. Je hebt het inderdaad juist voor dat de fee van de Thaise bank 0,0 euro is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Jos zegt op

   Indien je regelmatig grote bedragen maakt (> E10.000,=) dan is NBWM (Nederlandse Betaal en Wissel Maatschappij) veruit de beste en goedkoopste.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Harm zegt op

  Ik ben zo groen als gras in de bank wereld. Heb even gekeken op de site van tranferwise (heb mezelf ook gedeeltelijk ingeschreven om meer te kunnen zien) maar nergens kom ik tegen dat ze de euro ook naar de Thaise bath overmaken. Wellicht zie ik iets over het hoofd, maar vooralsnog kom ik dat nergens tegen.
  Input is welkom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Marcel zegt op

   Ik werk al geruime tijd met transferwise. Je moet euro’s overmaken naar hun bank . Elke dag smorgens krijg ik een mail van hun hoeveel ze geven , hun koers is hoog dus in ons voordeel. Zij maken dan het geld over op uw thairekening in bath. Ik ben nu voor 2 maanden in Belgie en maak geld over op mijn vriendin haar rekening. Werkt perfect. Het enigste waar ge rekening mee moet houden is dat het een paar dagen kan duren,dat hangt van de bank af. Lijkt ingewikkeld maar eenmaal ge het systeem kent is het makkelijk en voordelig. Groeten, Marcel.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. Jacques zegt op

  Ik deed vroeger mijn pensioengeld dat was gestort op mijn SNS rekening overboeken naar de Bangkok bank en bij de SNS kon je alleen maar met kosten delen dit doen. Gaven als argument dat het bij een Duits bedrijf was ondergebracht en dat zij die optie niet konden bieden.
  Daarna vergeleken met versturen via mijn ING rekening en daar kan je wel de BEN optie gebruiken en die kostte mij minder dan van de SNS bank.
  Rechtstreeks laten versturen door het pensioenfonds naar de Thaise bankrekening is natuurlijk nog voordeliger want dan betaalt het pensioenfonds en de kosten daarvan bedraagt ongeveer 5 euro had ik begrepen van mijn pensioenfonds. Dus als je het pensioengeld verder niet nodig hebt in Nederland is rechtstreeks laten versturen het meest gunstig.
  Wellicht is TransferWise nog gunstiger maar ik weet niet hoe lang dit versturen duurt en indien het langer duurt kan het weer nadelig zijn als je snel iets te betalen hebt in Thailand.
  Via ING versturen duurt bij mij een dag, dus een dag later in de middag en soms al in de ochtend is het al bijgeschreven bij de BKK bank. Geen kosten bij ING want is met optie BEN. Wel kosten bij BKK bank. Minder dan 1 % ( 0,73) aftrek.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. HansG zegt op

  Elke 2 maanden via ABN naar Thai bank. Kost 5,50 Euro per overschrijving bij de ABN.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Nelly zegt op

  het is idd goedkoper om de ontvanger in thailand te laten betalen. Vanuit europa 25 tot 35 €. naargelang land en bank. Hier in thailand veel minder

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Ton zegt op

  https://transferwise.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. Peter zegt op

  @ Harm: uitleg TransferWise
  – op de pagina “How much would you like to transfer?”
  – je klikt op het pijltje van de valuta naast “Recipient gets approximately”
  – bovenaan zie je “Type a currency / country”
  – in dat veld vul je THB in
  – druk op enter

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website