Het Thaise ministerie van Toerisme en Sport wil een nieuwe wet voor betere veiligheidseisen van avontuurlijke toeristenattracties zoals ziplines, bananenboten, jetskiing en parasailing.

De aanleiding daarvoor, is de dodelijke val van een Canadese toerist tijdens Songkran bij de zipline in Chiang Mai.

Minister Weerasak die de nieuwe wet wil, zegt dat niet alleen ziplines, maar ook andere attracties strenger gecontroleerd dienen te worden. Volgens hem schiet het toezicht in vergelijking met andere landen tekort.

Nu zijn alleen lokale overheden verantwoordelijk voor de veiligheid van deze attracties, maar die missen vaak de kennis over de attracties en weten niet hoe ze onderhouden dienen te worden.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Beter toezicht gewenst op avontuurlijke attracties na dood Canadese toerist”

 1. charel zegt op

  Als het kalf verdronken is dempt men de put. En over een paar weken is men het kalf weer vergeten en stopt men met dempen, tot het volgende kalf weer verdrinkt. En omdat dit Thailand is zal dat nog lang blijven doorgaan en zullen er nog vele kalveren sterven.

 2. Henri zegt op

  Aan de reactie van Charel niets toe te voegen , correcte weergave van de werkelijkheid. Net als sommige mensen kleurenblind zijn, zijn Thaise mensen op het gebied van veiligheid vergelijkbaar. Ze zien het gewoonweg niet. Moet je ze dat nou kwalijk nemen of niet?? Je moet je er in ieder geval van bewust zijn en goed rekening mee houden i.v.m. je eigen veiligheid. ..

 3. ruud zegt op

  Weer een wet die niets toevoegt.
  Thailand is vergeven van de wetten die niemand kent.
  Waarschijnlijk heeft de exploitant al tien wetten overtreden die volstaan om hem voor de eerste 200 jaar achter de tralies te brengen, voordat hij zijn klant zelfs maar aan die kabel heeft hangen.

  Wetten zijn er al genoeg, maar het gaat om de handhaving.

 4. teun zegt op

  Onderhoud is niet iets, dat de gemiddelde Thai pleegt. Laat staan preventief (echt moeilijk woord voor Thais) onderhoud.
  Daarnaast is het principe hier: als er een calamiteit is geweest dan ga je voor de buhne iets roepen. Kijk naar situaties als overstromingen (voor TV laten zien dat er tijdens regentijd beetje wordt gebaggerd, maar na paar dagen stopt men ermee. En het jaar daarna weer hetzelfde ritueel). Er wordt structureel niks gedaan. Ook nu zal het bij blablabla blijven.

 5. sjeng zegt op

  Jaja…ze zijn er weer de vooroordelen “want alleen in Thailand gebeurt zoiets”….Tik gewoon even zipline accident in en dan krijg je dit soort ongevallen van over de hele wereld.Nog eentje ongeluk kermisattractie: In Nederland is verleden week een kind uit een kermisattractie gevallen ik heb hier toen niemand horen bevestigen dat het met de veiligheid zo slecht is gesteld. Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat jullie nog in Thailand blijven of er komen als alles zo slecht is. Maar dat zal ik wel weer verkeerd zien

  • teun zegt op

   nou Sjeng. Blij te horen, dat jij van mening bent dat hier in Thailand qua veiligheid en (preventief) onderhoud alles tiptop in orde is.
   Waarom velen toch in Thailand blijven? O.a. schoonheid van het land, vriendelijkheid van de mensen misschien? Het klimaat speelt ook een rol.

   • sjeng zegt op

    Teun , even een vraag zou je me kunnen zeggen wáár ik schrijf dat alles in Thailand veilig is….juist nergens.
    Wat jij doet is pure stemmingmakerij iets schrijven om het schrijven.
    Er is hier nl een aanzienlijke groep die alles in het negatieve trekken wat Thailand betreft. Ja ik zal daar telkenmale op reageren al worden mijn meeste reacties door de moderator geweigerd, ook deze weer? Waarom, omdat ( maar dat vermoed ik alleen ) het blijkbaar verboden, dan wel niet gewenst is op de stelselmatige beledigingen ( want dát zijn het ) tegen de Thaise mensen die hier gepleegd worden te reageren.

    Ook over dit thema wordt weer gedaan alsof het een Thais probleem, en ook hiervan moet men toegeven nee dat is het niet dit komt overal voor.
    Je schrijft o.a “de vriendelijkheid van de mensen “…..vraag me af wat Thaise mensen zouden zeggen als men wist hoe negatief en beledigend hier vaak op hun wordt gereageerd.
    Maar ik neem aan dat die negatievelingen dat ook allemaal tegen hun Thaise vrienden, buren partners in perfect Thai zeggen zodat jullie dan samen het probleem van de Farang kunnen tackelen. Toch….

    Respect is like a mirror.
    The more you show it to other people, the more it will reflect back on you.
    Buddha


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website