Beste lezers,

Binnenkort ga ik voor zes weken naar Thailand, ga daar rondreizen in m’n uppie. Wel wil ik graag met andere toeristen/backpackers Oud & Nieuw vieren. Waar kan dat het beste? Wordt er op de Eilanden ook feest gevierd met vuurwerk en zo, of moet ik dan toch naar Bangkok?

Ik kan nu mijn programma er nog op afstemmen dus ik hoor het graag.

Groetjes,

Elize


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik het beste de Jaarwisseling vieren in Thailand?”

 1. Cees zegt op

  Hoi Elize, welkom in thailand, ik ben daar ook elk jaar met oud en nieuw, is dit jou eerste keer in thailand?
  Op de eilanden is weinig vuurwerk, in Bangkok wel het meeste vuurwerk,
  Ik zelf zit altijd met vrienden in jomtien,
  Vlak bij pattaya, vuurwerk word daar ook wel afgestoken maar on pattaya wel wat meer,
  Wat je veel ziet met oud en nieuw zijn de geluksballonnen die de lucht in gaan, dat is wel iets wat ze daar overal meer aan doen dan aan vuurwerk, Gr, Cees, succes in thailand,,altijd welkom in jomtien,,

 2. jan scheys zegt op

  in Thailand wordt er wel degelijk Nieuwjaar gevierd maar dan vooral in de bekende toeristische trekpleisters.
  de gewone Thai vieren vooral HUN Nieuwjaar dat het begin van het regenseizoen inluidt en de vruchtbaarheid door de regenval alles terug doet groeien en bloeien. Songhkran begint in de maand april als ik me niet vergis.
  op sommige plaatsen kan het van 3/4 dagen tot meer dan een week duren…
  als je tijdens die periode aanwezig bent zorg dan dat ge voldoende regenkleding hebt want alles en iedereen tot zelfs de politie wordt volledig nat gegooid… niemand ontkomt er dan aan!

 3. Peter zegt op

  Eigenlijk beter in Nederland als het je om vuurwerk te doen is. De Thai heeft in de regel niet zo heel veel met ons Nieuwjaar. En wil jij graag vieren met toeristen dan zou ik denken geen betere plek dan daar waar veel toeristen zijn. Strand muziek een drankje en lol. Zoek een van de vele eilanden uit. Koh Samui bijvoorbeeld.

 4. eduard zegt op

  een droom om oud en nieuw te vieren is in het hilton hotel aan de rivier in bangkok…….6 jaar geleden meegemaakt en denk er nog aan.

 5. enooknog zegt op

  Hou er bij plannen maken rekening me dat alle vervoer VAN BKK de dagen ervoor-en NAAR BKK de dagen erna totaal compleet is uitgeboekt. de treinen staan er om bekend dan gewoon geen bedjes aan die stinkende farang te verkopen-voorbehouden aan Thai. De Thai hebben extralang ”vakantie” vrije dagen t/m 3/1 vanaf de 30/12.
  Als boven: als je vooral veel kabaal en gezuip wilt, dan naarde overbekende toeristenplekken. In Thaise streken is het amper te merken dat het dan 2561 wordt om 0.00

 6. bob zegt op

  Er is geen Nieuwjaar in Thailand. Ja voor de buitenlanders wordt hier en daar wat georganiseerd. Het nieuwjaar voor de Thai is Songkran begin maart,

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Er is wel degelijk een Nieuwjaar in Thailand op 1 januari.
   Misschien zal het door de Thai niet met dezelfde intensiteit gevierd worden als Songkran. Dat kan.
   Songkran is trouwens op 13 april en niet begin maart.

   Feit is dat 31 december en 1 januari officiële feestdagen zijn voor de Thai.
   Dit jaar is ook 2 januari 2018(2561BE) een vrije dag, omdat 31 december 2017(2560BE) op een zondag valt.
   Dit jaar is er een sluitingsperiode van 4 dagen (30,31 december en 1,2 januari).
   Normaal terug open op 3 januari 2018(2561BE).
   Houdt er dus best rekening mee (o.a immigratie, alhoewel je geen “overstay” zal oplopen tijdens de periode dat immigratie gesloten is. Je moet je dan wel aanbieden op de eerstvolgende werkdag van je immigratiekantoor)

   https://www.officeholidays.com/countries/thailand/2018.php

 7. peter zegt op

  In pattaya is het steeds feest op nieuwjaar , heel veel vuurwerk over gans het strand op middernacht en overal ambiance !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website