Beste lezers,

Zijn er beperkingen bij het overmaken van grotere bedragen geld naar Thailand zo tussen de € 10.000,- en € 100.000,- ?

Met vriendelijk groet,

Jacquess


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Zijn er beperkingen bij het overmaken van grote sommen geld naar Thailand?”

 1. Soi zegt op

  Het maakt niet uit hoeveel geld je naar het buitenland stuurt, bv naar TH, zolang het een legale transactie is. De bank heeft echter wel een meldplicht bij transacties groter dan 25 duizend euro, als de bank denkt dat er sprake is van een zgn ongebruikelijk transactie. Ben je bij de bank niet bekend als iemand met bv zakelijke buitenlandse transacties boven de 25 K euro dan kan de bank om meer informatie vragen. Bij een bedrag groter dan 25 K euro is de bank verplicht bij de klant na te gaan in hoeverre gewoon geldverkeer aan de orde is. Kun je eea niet verklaren, dan gaat de bank de transactie melden.
  Je zou een groter bedrag kunnen spreiden. Zelf heb ik ooit nooit meer dan 20 duizend euro per keer per maand naar TH gestuurd. Ook niet verkeerd is van te voren de bank te informeren van het aantal keren dat je van plan bent een groter bedrag te verzenden, ook al is dat bedrag per keer kleiner dan 25 duizend euro. Zo voorkom je misverstanden!

 2. Alex zegt op

  Bovenstaande reakties zijn juist. Ik heb het enkele jaren geleden gedaan, met steeds overboekingen van net onder de 20.000 euro. Nooit een vraag gehad. Geld was overigens afkomstig van verkoop van huis in NL, dus legaal geen probleem. Inderdaad wel iedere keer keer het formulier aanvragen bij de Thaise bank als bewijs dar het geld uit Nederland komt, dan kan het ook altijd weer terug. Formulier heet dacht ik Tokusan of zoiets?

 3. sabine bergjes zegt op

  Zelfde vragen, graag zou ik meerdere reacties volgen.
  Bvd, sabine

 4. Gerard zegt op

  Onder 50.000 USD is geen probleem & zal snel op de ontvanger z’n/d’r rekening staan.

  Over de 50.000 USD moet de ontvanger zich melden op ‘t filiaal waar de relening loopt, met bankboekje & ID/paspoort & een formulier indertrkenen voor de Bank of Thailand met refen waar ‘t voor bestemd is.

  Gr,

  Gerard

 5. Eddy zegt op

  Deze bedragen vormen geen enkel probleem.

  Wil je cash geld invoeren, verplicht boven 10.000 euro, moet je dit geld declareren. Indien je het geld afhaalt bij je bank, meld je dit, en krijg je een document mee.

  Met dit document ga je bij vertrek, naar de douane op de luchthaven, en declareer je de som geld.

  Bij aankomst in Thailand, op de luchthaven, terug naar de douane, en opnieuw declareren. Vergeet het ook niet aan te geven op je Arrival card. Je geld is nu vrij beschikbaar in Thailand. Koop je er, Vb een auto mee, en je wantrouwige buur informeerd de politie dat je nogal veel geld hebt, kan je met die declaratie aantonen dat je de gelden “wettelijk” ter beschikking hebt.

  Je kan ook, via je bank, een internationale overschrijving doen naar een Thaise bankrekening. Je bank zal wel verschillende instanties verwittigen dat je een “grote”som geld heb overgeschreven. Als mijn geheugen me niet in de steek laat, in Belgie al vanaf 2500 euro.

  Toen Citibank nog in Belgie was, kon je ook je citibank mastercard in het positief zetten. Ik bedoel daarmee, in Belgie kon je Bvb 20.000 euro op je mastercard storten. Het is geen kredietlijn, je kaart staat op 0 maar je stort toch 20.000 euro. Voordeel hiervan is dat, wanneer je de kaart gebruikt, zolang je in positief staat, je geen transactie kosten moet betalen indien je cash geld afhaald, of betalingen doet met de kaart. Citibank belgie is overgenomen door Beobank, weet niet als zij, of andere banken in Belgie of Nederland, dit nog toepassen.

  • David H. zegt op

   Link naar aangifteformulier , kan online ingevuld worden, eender welk Eu landform. mag gebruikt worden , zijn uniform, wel bij douane laten afstempelen anders telt het niet ….

   http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/aangifteformulier_liquide_middelen

 6. Eddy zegt op

  Kleine toevoeging,

  Je kan ook een Euro rekening openen bij een Thaise bank.

  Dit heeft als voordeel dat je niet alles ineens moet omzetten naar Thaise Bath.

  • Chris van het dorpje zegt op

   Voor een euro rekening in Thailand moet je getrouwd of een retirement visa hebben of een yellow boek
   ( eigen huis of condo ) anders lukt het niet .

 7. Roel zegt op

  ik heb ook ooit eens een vrij grote som geld naar Thailand overgemaakt voor aankoop huis. In Thailand is er nergens over gevraagd, in Nederland kreeg ik een schrijven van de DNB en vooral waarvoor ik dat geld in Thailand nodig had, gewoon netjes gemeld aankoop woning, nooit meer iets over gehoord. In Thailand een Tor 3 formulier gekregen zodat eenzelfde bedrag ook in 1 x terug kan. Maar bank vermelde mij, dat ik vrij ben om iedere dag 20.000 dollar over te maken zonder vragen, de bank zou dan eventueel met overschrijvingsformulieren kunnen werken vooraf ingevuld met verschillende data, totdat geld terug was in land van bestemming.

  Je mag 20.000 dollar invoeren zonder aangifte in Thailand, of zoveel euro’s naar dollar gemeten. Contant zou ik nooit meer meenemen zodat ik aangifte plichtig ben in Thailand, dit vooral omdat je op de luchthaven nog niet in je woonplaats ben, dit om problemen onderweg te voorkomen, je snapt wel wat ik bedoel met die beambten. 1x gedaan, zoveel euro in dollar gemeten voor vrije invoer, netjes aangegeven bij de douane op schiphol, bewijs van de bank erbij etc, maar wat een lamstralen zijn het daar, ze behandelen je als crimineel en dat heb ik ook gezegd, echt bijna 1 1/2 uur nodig gehad zodat die douane (belastingbeambten) alles hadden onderzocht en dan ook nog eens met een lul verhaal komen om hun zelf te excuseren.
  Dus neem nog wel contant mee maar net onder de 10.000 euries. Je hebt gewoon lagere kosten als je omwisselt dan per bank transactie, maar ook iets meer risico, ze kunnen je overvallen of zo.

  Als je zoveel geld invoert zonder aan te geven, dus veel meer als is toegestaan ja dan kan je een probleem krijgen in Thailand en moet je maar bewijzen hoe je er aan komt, kan je dat niet bewijzen dan zien ze dat heel snel als crimineel geld en ga je naar bangkok hilton, ja en daar wil je echt niet zitten zonder poen.

  Mijn advies is doe alles legaal, grotere sommen in ieder geval van bank naar bank, als dat gebeurt zullen ze in Thailand niets vragen.

  Maar is het verstandig om zoveel geld in Thailand te hebben, dacht het niet en vooral na de woorden van Jingluck dat Thailand zoveel buitenlandse deviezen op banken had staan van investeerders dat als er nood was er feitelijk geen begrotingstekort was voor de Th overheid, er zelfs een overschot was. Je kan zelf invullen wat dat betekend en wat er in 96/97 is gebeurt.Goed zij is er niet meer maar blijft verraderlijk.

 8. Chris van het dorpje zegt op

  Ik heb paar maanden geleden 2 keer 40.000 euro overgemaakt bij de ING
  en dat ging zonder enig vraag .
  De bank heeft mij vertelt ,dat je iedere dag tot 50.000 kan overmaken zonder probleem ,
  wanneer het geld van je eigen giro rekening komt

 9. janbeute zegt op

  Beste Corretje .
  Een Euro rekening in Thailand .
  Oftewel een FCD account kun je altijd openen in THAILAND .
  Of het in Eurooos of USD dollars is .
  Je moet alleen een minimum van 500 Eur of USD op de account laten staan .
  Ik heb beide valutaas al voor vele jaren dat ik hier woon bij de BAY bank .
  In het Thais heet het de Krungsri bank heeft een gele kleur .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website