Belgisch pensioen over laten schrijven op Thaise bankrekening

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 juli 2018

Beste lezers,

Graag vernam ik van één van de leden wat ik moet doen om mijn Belgisch pensioen te laten overschrijven op mijn Thaise bankrekening. Ik weet dat dit onderwerp al aan bod is geweest maar ik begrijp het allemaal niet goed.

Ik heb ook al verschillende e-mails naar de pensioendienst in België gestuurd maar daar krijg ik gewoon geen antwoord. Ik ontvang wel een leesbevestiging van mijn e-mail maar daar houdt het op.

Hartelijk dank.

Groet,

Roland

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Belgisch pensioen over laten schrijven op Thaise bankrekening”

 1. de witte dirk zegt op

  Beste,

  Ik gaf een bestendige opdracht aan mijn belgische bank om – sofort gestort- het bedrag over te schrijven op de thaise rekening.
  Je moet rekening houden dat van alle uitgekeerde pensioenen gemiddeld 21 % (BTW) binnen de maand direkt terugvloeit naar het Ministerie van Financiën !
  Zeer happig om uw pensioen naar het buitenland te sturen zijn ze überhaupt niet !

  • RonnyLatPhrao zegt op

   En sinds wanneer moet je BTW betalen op een pensioen ?

 2. Bob zegt op

  Beste,

  Niks doen en je pensioen laten storten op een Belgische rekening en dan via doorlopende opdracht naar je Thaise rekening lijkt me het eenvoudigste.

  • Jan V C zegt op

   Argenta Bank neemt die doorlopende opdracht niet aan! Het hangt er dus wel vanaf met welke Belgische bank je werkt!
   Groetjes,
   Jan

 3. David H. zegt op

  Alles te vinden op deze pagina ,
  http://www.onprvp.fgov.be/NL/profes/support/move/foreign/paginas/default.aspx

 4. walter zegt op

  Beste Roland,

  Indien je je pensioen alle maanden rechtstreeks op je Thaise rekening wil laten storten, zal je maandelijks een bewijs van leven moeten voorleggen aan de pensioendienst. Dat kan per post of mail. Eens ze dat ontvangen, kunnen ze pas je pensioen storten.
  Het beste is om je pensioen op een Belgische rekening te laten storten en dan (wanneer de wisselkoers gunstig is) naar je Thaise rekening te transfereren. Bij het gebruik van een Belgische rekening hoef je nu nog maar 1x per jaar een levensbewijs op te sturen naar de Pensioendienst.

  • Jan V C zegt op

   Dit is klinkklare onzin!
   Ik laat mijn pensioen rechtstreeks op mijn Thaise bankrekening zetten en dien zoals vroeger slechts eenmaal per jaar mijn bewijs van leven voor te leggen!
   Ik vind het zeer spijtig dat mensen dit blog gebruiken om onjuiste (of van horen zeggen) informatie door te geven. Daar help je niemand mee!!!

  • Nicky zegt op

   Je kan ook een eurorekening openen en zelf bepalen wanneer je omwisselt. Is veel handiger

 5. Roger zegt op

  Wel, ik heb nog een Belgische bankrekening en ik laat dan mijn zoon een keer of maximum twee keer per jaar een bedrag overschrijven naar mijn Thaise bankrekening. In het begin deed ik het zelf online, maar had elk jaar wel eens moeilijkheden met de bankkaart en of kaartlezer.

 6. Jan V C zegt op

  Beste,
  Ik nam eerst en vooral een bewijs van mijn Thaise bank dat het rekeningnummer dat ik bij hen had, wel degelijk het mijne is. Dit stuurde ik naar de pensioenkas via e-mail (contact kan via hun site). Het duurde een aantal maanden eer mijn pensioengeld op mijn Thaise rekening kwam. Ik denk een drietal maanden. Intussen blijft het geld wel op je oude rekening gestort worden!
  Ik ondervond geen problemen! Het blijkt ook voordeliger! Je krijgt steeds een nettobedrag aan een goeie koers. Het geld komt ook iets vroeger op je rekening als de dag die zij aangeven!
  Als je brief of aanvraag opgegeven staat als in behandeling is dat ook zo! Dus die enkele maanden wachttijd zullen daar op slaan.
  Nog een vriendelijke groet,
  Jan

  • Jan V C zegt op

   Het is absoluut niet waar dat je elke maand een bewijs van leven moet geven!
   Ik laat mijn pensioen rechtstreeks op mijn Thaise bankrekening storten en heb zoals vroeger slechts eenmaal per jaar een bewijs van leven te geven!!!

 7. Marc breugelmans zegt op

  Wel ik heb nog steeds een rekening op de ING bank in Belgie alwaar men men pensioen op stort , met internet banking kan ik opsturen naar men Thaise rekening , werkt prima !
  Waar men het vandaan haalt dat je BTW moet betalen weet ik niet , men pensioen is gewoon belast in Belgie

 8. Jani Careni zegt op

  Ik laat sinds verleden jaar december mijn pensioen op mijn bankrekening(bangkok bank)laten storten rechstreeks van SPF in de morgen gestort in de namiddag op mijn bankrekening kosten 200 bth volgens koers TT van de dag.
  Je moet aan de pensioen dienst een formulier vragen dat je moet invullen en dat de bank ondertekend dat zij de toelating geven om je pensieon te storten in Thailand en terug sturen per email naar SPF na +- 4 weken alles geregeld.
  Zo eenvoudig.
  Nog iets juist adres schrijven van je bank en swift code dus niet alleen bangkok bank en met deze bank komt je pensieon rechstreeks ik was vroeger bij siam en eerst kwam naar BKB en daarna na vijf dagen op siam kosten 500 bath meer en zij spelen met de koers.

 9. Alex zegt op

  Wat is het probleem? U kunt toch zelf iedere maand overboeken van uw Belgische rekening naar uw Thaise rekening? Doe ik al 10 jaar!

 10. Jani Careni zegt op

  Kosten fortis 35 euro+200bth .elke maand.8

  • mee farang zegt op

   Klopt Jani.
   Dat is toch schandalig duur, om een computer bij Fortis twee seconden te laten werken.
   Er komt geen mensenhand meer tussen.
   En bovenstaande reacties over transfer van België naar Thailand
   komen blijkbaar van mensen met een dik pensioen…
   Met 35 euro x 12 maanden = 420 euro = 15570 baht…
   daar kun je al enkele Thaise mensen blij mee maken.

 11. Marcel zegt op

  Ik heb ook al 2 Keer naar de pensioenkas in Belgie geschreven met dezelfde vraag en ook nog Geen antwoord gekregen, lmijn vraag hierover is , is het beter een eurorekening te openen?

 12. Nicky zegt op

  Daar wij ook nog steeds een rekening in Frankrijk hebben, laat ik het pensioen naar deze rekening overschrij ven. Kost niks. omdat wij daar ook een visa kaart hebben, doen wij sommige aankopen met deze creditcard.
  Wij hebben ook met deze bank in Frankrijk een soort overeenkomst dat de wisselkoers kosten wegvallen.
  Als ik dan al geld overschrijf naar Thailand , laat ik de kosten voor de ontvanger naar mijn Eurorekening. Is goedkoper

 13. marcel zegt op

  Laat je pensioen op een belgische rekening storten en doe zelf een overschrijving is de simpelste en goedkoopste manier.
  Antwoord de FOD niet dan schrijf de ombudsman aan en maak je beklag,het komt zeker in orde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website