Beste lezers,

Op 5 april vertrek ik samen met een vriend naar Thailand voor een welverdiende vakantie van 3,5 week. We hebben er deze keer voor gekozen om bijna niks vooraf te gaan regelen. Enkel de vlucht van AMS BKK en een binnenlandse vlucht van Chiang Mai –> Bangkok.

Bij aankomst in Bangkok zullen we 3 dagen acclimatiseren alvorens we in de nachttrein richting Chiang Mai vertrekken. Daar zullen we 4 dagen blijven en vervolgens met het vliegtuig terugvliegen op Bangkok waar onze huurauto klaar staat.

Nu is de bedoeling dat we in 8 dagen tijd van Bangkok naar Phuket of Krabi willen rijden. Dit uiteraard met de nodige stops en overnachtingen. Het is immers vakantie, dus alles rustig aan!

Zelf hadden we in gedachte om de volgende route te pakken: Bangkok –> Hua Hin –> Changwat Chumphon –> Surat Thani –> Khao Lak –> Phuket / Krabi

Wie is er bekend met deze route of heeft er iemand tips?

Alvast bedankt!

Luc


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: In 8 dagen tijd van Bangkok naar Phuket of Krabi met een huurauto”

 1. ruud zegt op

  Het lijkt er op, dat u alles wat u niet hebt geregeld, nu alsnog wilt regelen.
  Maar wat wilt u met de auto doen?
  Kunt u die in Phuket achterlaten, of wilt u ook weer terug rijden?
  Als u ook weer terug wilt rijden, zou ik in ieder geval ook nog een dag Bangkok plannen bij de terugreis, voor het geval van pech onderweg terug.
  U wilt waarschijnlijk niet uw terugvlucht missen.

 2. Barry zegt op

  Hi Luc,

  Mijn advies is om niet te veel in het donker te gaan rijden. Verder is de weg goed begaanbaar.

  Zou zeker 1 of 2 dagen in Koh Sok blijven eventueel op een drijvend Bamboo huisje en vanuit Khao Lak zou ik naar de Similan Islands gaan.

  Veel plezier

  Barry

 3. Hans zegt op

  Hoi, ik zou Surat Thani overslaan… er is weinig tot niets te beleven daar.. afstand van Chumphon naar Phuket is ca 360 km dus dat is eventueel best te doen, op het gemak, in 1 dag… neem dan wel de westelijke route (de nr. 4)… eventueel zou ik dan wel een tussenstop maken in Khao Sok National Parc en dan eventueel via Khao Lak naar Phuket en/of Krabi… (ik zou voor Krabi/AoNang/KohLanta gaan..!)
  Succes en veel plezier..!

  • rori zegt op

   Gewoon de 41 afrijden tot aan de 44 en hier linsaf richtiomhoog en dan rechs aan houden naar Phuket.

   Even kijken op Google maps kijken Ik rij zelf met de auto (laat rijden) vaak naar nakhon si thamarat provincie. Naar Phuket moet in 12 uur te doen zijn dus vroeg vertrekken. Een kleine 900 km reken maar ongeveer Amsterdam naar Munchen 🙂

   Als je met twee man bent om de beurten rijden. 1 uur rijden een kwartier rust na 2 uur rijden een half uur rust en na 4 uur rijden een uurtje 🙂

   Auto huren bij inderdaad luisteren naar Sandra of even contact opnemen met greenwoodtravel.
   Oh neem een van of een busje is leuker.

 4. Sandra zegt op

  Deze weg al verschillende keren gedaan met huurwagen ,is zeer goed te doen en als je bij thai rent a car een wagen hebt geboekt kan je die achterlaten in krabi of in Phuket op de vlieghaven,dus hoef je niet terug te rijden naar Bangkok.

 5. Leo Th. zegt op

  Hi Luc,
  Je bent niet duidelijk over het feit of je de huurauto in Phuket/Krabi wel of niet inlevert. Heb je al eerder zelf in Bangkok gereden en ben je er bekend? Zo neen, dan raad ik je een auto met navigatie aan. De tolwegen in en rond Bangkok zijn erg druk met korte afritten en vaak wordt pas op het laatste moment aangegeven welke afrit je moet nemen. Eenmaal buiten Bangkok ben je betrekkelijk snel in Hua Hin, toch wel een drukke plaats. Als je van meer rust houdt kan je ook een uurtje doorrijden naar Prachuap Khiri Khan, een gezellig klein plaatsje. Prima lokale seafood restaurants, een berg met makaak-apen en een prachtig strand, Ao Manao. (Op een leger basis waar je vrije toegang hebt). Chumphon ligt weer een stuk zuidelijker, heb er onlangs gelogeerd in een prettig strandhotel, De Sea Almond, zo’n 20 km. buiten Chumphon. Vanaf Chumphon moet je kiezen of je de weg 41 neemt naar Surat Thani of de westelijke weg nr.4 die via Ranong naar Phuket/Krabi gaat. Ben het met Hans hierboven eens dat Surat Thani niet erg aantrekkelijk is, Ranong is veel mooier met prachtige watervallen en ‘s-morgens een grote vismarkt waar ook de plek is om eventueel een korte boottrip naar Birma te maken. (Denk wel aan de geldigheid van je arrival visum, vanaf Birma krijg je dacht ik een nieuw visum van slechts15 dagen)! Khao Lak heeft mooie stranden maar dat geldt zeker ook voor Ao Nang, vanwaar je leuke boottrips kan boeken. Phuket kent veel stranden, Patong is wellicht het bekendst maar per auto is het erg lastig om daar een parkeerplek te vinden. Neem een goede autoverzekering en, zoals al eerder geadviseerd, vermijdt het om in het donker te rijden. Prettige vakantie!

 6. henk zegt op

  heb dit vorig jaar gedaan. eerst naar hua hin geweest. daarna naar khao lak. was eerst gestopt in khao sok, maar daar zag ik ter plaatse niets in. vervolgens phuket, patong beach. toen krabi. en daarna nog kon samui.
  van samui wilde ik in een tuf naar cha’am, maar omdat ik niet in het donker wil rijden, ben ik ergens onderweg een hotel gestopt. geen idee waar precies.

  wat ik alleen een probleem vond was parkeren in hua hin. op phuket had ik meer problemen verwacht, maar dat viel achteraf mee.
  ik denk dat de parkeerplaats die ik in hua hin koos, een bekeuring had moeten opleveren, maar daar nooit iets over gehoord. de auto is van familie.
  in patong dacht ik de auto te parkeren in het plaatselijke winkelcentrum. in pattaya plaats ik hem altijd bij central festival, is gratis. toen ik op patong naar buiten reed moest ik 1000 baht afrekenen. leer geld zal ik maar zeggen.
  toen ik later in de middag bij mijn hotel kwam, op een steenworp afstand van het strand, zag ik een plekje langs het strand. toen ik de volgende morgen in de auto wilde stappen, moest ik wederom parkeergeld betalen. 100 baht. heb gelijk voor de daarop volgende dag betaald, en toen ik ‘s middags terug kwam, was mijn parkeerplek nog steeds beschikbaar.

 7. Luc zegt op

  Iedereen bedankt voor de handige tips.

  Ik heb zojuist de auto bevestigd bij Thai rent a car. Ik haal de auto op in Bangkok en laat hem achter in Krabi of Phuket. Dit kan ik last minute nog wijzigen. In eerste instantie heb ik de auto voor 8 dagen gehuurd, maar ook dit kan ik in overleg verlengen!

  Onze bedoeling is om lekker relaxed naar het zuiden te trekken. Duurt de trip een dag langer, dan is dit ook geen probleem. Elke dag 2 a 3 uurtjes rijden max en dan lekker een hapje eten en drinken en hotelletje zoeken.

  En uiteraard heb ik alle mogelijke verzekeringen erbij genomen!

  Iedereen zeer bedankt voor de tips! En kan niet wachten tot volgende week zondag!

 8. NONKELWIN zegt op

  Daag Luc;
  een heel goed idee, ik doe dit al menige jaren zo, maar we keren ook weer terug met de auto.
  Als je echt wil genieten beperk je dan tot max 300 km per dag.
  Zoals hierboven reeds vermeld is Prachuap Khiri Khan een absolute aanrader omwille van zijn authentieke Thaise sfeer. Dat geldt trouwens eveneens voor Chumpn en Surrathani (in tegenstelling met hogervermelde meningen). Ga lekker verse oesters eten in Kanchanadhit of geniet van het niet toeristisch strandleven een beetje verder in Khanom.
  Van daaruit de HW 44 op, twee uurtjes later ben je in Krabi, via een bijna kaarsrechte gescheiden dubbelbaanse expressweg.
  Als je er toch de nodige tijd voor uittrekt, kan je vanuit Krabi doorheen het National Park, prachtige bergroute naar Kao Lak en pas daarna naar Phuket.
  Uiteraard kan het ook andersom, eerst naar Phuket, waarbij je dan Kao Sok en Kao Lak (tsunami herdenking) kan kombeneren op de heenweg, en pas daarna Krabi.
  Alles is goed te rijden, bekijk wel op voorhand de benzinestations, rijdt defensief en vorruitziend en stop voor het begint te schemeren.
  Goede reis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website