Beste lezers,

Ik moet binnenkort een nieuw paspoort aanvragen op de Nederlandse ambassade in Bangkok, waar kan ik pasfoto’s laten maken in Bangkok die geschikt zijn voor het paspoort?

Met vriendelijke groet,

Jan

15 reacties op “Lezersvraag: Waar in Bangkok kan ik pasfoto’s laten maken voor een nieuw Nederlands paspoort?”

 1. Lex K. zegt op

  Ik heb even google aangezet voor je en dit van de site van de Nederlandse Ambassade gehaald; citaat ” In de directe omgeving van de ambassade zijn meerdere mogelijkheden tot het maken van pasfoto’s. Op de ambassade kunt u geen pasfoto’s laten maken.” einde citaat.
  De eisen waar een pasfoto aan moet voldoen zijn bekend en eventueel een voorbeeldje meenemen, het zijn echt geen domme jongens, die Thaise fotografen.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 2. tinus zegt op

  Volgens mij Jan zit er tegenover de ingang van de ambassade een winkel die pasphotos en andere mbt ambassade diensten verricht , hier weten ze de afmetingen en wat de kleur vd achtergrond moet zijn en hoe je de camera moet inkijken etc etc . Je betaalt iets meer maar ja je bent in ieder geval goed geholpen en is er iets niet goed kun je zo ff snel weer naar binnen schieten.

  • Cees zegt op

   Het bedrijfje schuin tegenover de ambassade heet S.C. Trans & Travel Co. Ltd. (SCT&T), en het bestaat nog, ben er in januari nog geweest. Je wordt daar prima geholpen met advies, vertalingen en legalisatie en indien nodig sturen ze je documenten op waarheen je wilt. Als je op Google maps het adres van de ambassade intikt kun je met street view het winkeltje zien.
   En pasfoto’s kun je inderdaad overal in Bangkok laten maken, neem een briefje met de maten mee enzo als je je niet goed verstaanbaar kan maken. Voor een luttel bedrag krijg je dan een stuk of 10 foto’s mee.

  • klaasje123 zegt op

   Ik stelde aan die mooie thaise mevrouw op de ambassade onlangs diezelfde vraag. Haar antwoord: De zaak tegenover de ambassade is niet zo professioneel. U kunt beter elders gaan.

 3. H. Numan zegt op

  Zo ongeveer overal in Bangkok. Vrijwel elke fotograaf of winkel met een digitale camera kan dat voor je doen. De meesten doen dat automatisch volgens de regels die op dit moment gelden voor pasfoto’s. Iets waar je ZELF verantwoordelijk voor bent.

  Met name de vele kleine winkeltjes rondom ambassades & consulaten kennen die regels beter dan de ambassade zelf.

 4. chris zegt op

  De laatse keer dat ik dat moest doen was er een fotoshop recht tegenover de ambassade (Thai zien de business). Ik kom niet zo vaak op de ambassade om te bevestigen dat deze zaak nog bestaat. Je weet het in Thailand nooit. Als je echt het zekere voor het onzekere wilt nemen ga je gewoon naar de fotoshop in Central Chidlom. Ze weten daar precies aan welke eisen de pasfoto moet voldoen. Komen vast meer Nederlanders.

 5. Eddy, oet Sang-Khom zegt op

  Ga naar die leuke en aardige mevrouw direct aan de overkant, ze helpt je praktisch met alles, mij heeft ze in ieder geval zeer goed geholpen, en ze heeft alle tijd van de wereld .

 6. piet zegt op

  Ja de shop recht tegenover ambassade ; wel duurder maar in 1x klaar neem ook postzegel en brief mee indien het opgestuurd moet worden; tenminste zo ging het de laatste keer.

 7. Harry zegt op

  Om de hoek, Petchaburi Rd heet dat geloof ik: tig winkeltjes.
  Wel even ZEKER weten, HOE de NL-ambassade die pasfoto’s hebben wil ( de stand van het gezicht. Was vroeger 3/4 en nu en face = recht tegenover het gezicht) .
  Hier heb ik ca 10 jaar geleden ook eens pasfoto’s laten maken voor een nieuw paspoort.

 8. peter lenaers zegt op

  Inderdaad tegenover de Ambassade ligt een foto shop, de Ambassade had mij er op gewezen dat ik daar terecht kon,omdat mijn fotos volgens de Ambassade niet voldeden aan de eisen .
  Ik had ze nog wel laten maken in een door mij beoordeelde proffesionele shop.
  Maar een andere Nederlander had mij er al op gewezen dat de meeste fotos afgewezen werden
  en ze je dan doorstuurden naar de betreffende shop.
  Ik denk een kleine deal met de Ambassade en de shop . Nam niet weg dat het snel geregeld was .
  Moet wel zeggen dat de fotos van de shop in mijn optiek slechter waren dan de fotos van de professionele shop ,maar wie ben ik om daar over te oordelen .

 9. Alex zegt op

  Recht tegenover het entreehek van de Nederlamdse ambassade zit een shopje, daar kun je pasfoto’s laten maken, zij kennen de. Nederlamdse normen.

 10. Hemelsoet Roger zegt op

  Is dat al geen biometrisch paspoort die je zal krijgen? In dat geval hoef je niet eens pasfoto’s bij te hebben, die maken ze op de ambassade zelf en daar moet je dan de vingerafdrukken van alle 10 je vingers laten inscannen. Zo is dat toch verleden jaar bij mij gebeurt in de Belgische ambassade en ik dacht wel dat het ’n Europeese regelgeving is, dus ook voor Nederland geldend.

 11. Bacchus zegt op

  Wij zijn bij een filiaal van Fuji Film geweest. Hebben op de computer alle gegevens/normen met betrekking tot pasfoto’s van westerse ambassades staan. Geloof 150 baht betaald voor 10 pasfoto’s.

 12. KhunBram zegt op

  Aan de andere kant van de straat tegenover de ambassade 10 meter lopen.

  GroetBram.

 13. bal bal zegt op

  In elke fotozaak in thailand dat is niet zo moeilijk toch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website